Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Limonlu Su İçmenin Faydaları İbrahim Saraçoğlu Limonlu Su Nasıl Hazırlanır Yapılır?

Mavi Kadın>Yaşam>Limonlu Su İçmenin Faydaları İbrahim Saraçoğlu Limonlu Su Nasıl Hazırlanır Yapılır?

Limonlu su önemli birçok besin açısından zengindir. Güçlü antiseptik, anti bakteriyel, yaşlanma karşıtı ve iltihap sökücü özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca bağışıklığı güçlendirir, sindirimi geliştirir ve genel sağlığa iyi gelir.

Limonlu Su İçmenin Faydaları İbrahim Saraçoğlu Limonlu Su Nasıl Hazırlanır Yapılır?

Limonlu Su Ne İşe Yarar Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  1. Limonlu su önemli birçok besin açısından zengindir. Güçlü antiseptik, anti bakteriyel, yaşlanma karşıtı ve iltihap sökücü özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca bağışıklığı güçlendirir, sindirimi geliştirir ve genel sağlığa iyi gelir. Birçok hastalığın tedavisinde etkili olup enfeksiyonu önler.
  2. Limonlu su C vitamini ve antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki zararlı serbest radikalleri atar ve bağışıklığı güçlendirir. Aynı zamanda limonlu su kan temizleyici olarak da çalışır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'da limonlu suyun çok faydalı olduğunu bildirmektedir.
  3. Limonlu su; vücudu arındırma özelliğine sahiptir. Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Gece yatmadan önce limonlu su içerek limonlu su içimenin bu faydalarına kavuşabilirsiniz.
  4. Eğer kilo vermek istiyorsanız, günlük olarak ballı limonlu su içmelisiniz. Limon pektin lifi açısından zengin olup açlığı bastırıp uzun süre tok tutar.
  5. Günlük olarak limonlu su tüketmek ciltte ciddi farklılıklar yapmaktadır. Kanı temizleyerek yeni kan hücre oluşumunu destekler. Aynı zamanda C vitamini içeriği antioksidan özelliği ile ciltteki kırışıklık ve lekeleri iyileştirdiği gibi serbest radikallerin zarar vermesini engeller.
  6. Limonlu su; kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir ve A,C,B vitaminleri içermesinin yanında pektin lif, protein ve karbonhidrat açısından da zengindir.  Aynı zamanda limon sitrik asit güçlü anti bakteriyel, virüs karşıtı ve bağışıklığı güçlendiren özelliğiyle vücudu korur.
  7. Ilık limonlu su soğuk algınlığı ve grip için mükemmel bir şifadır. Antikorların üretimini tetikleyerek mikroplara neden olan hastalıklara karşı savaşır.
  8. Limonlu su; sağlıkli sindirim sistemi için önemli role sahiptir. Metobolizmayı hızlandırarak sindirim sistemini geliştirir, kabızlık, hazımsızlık, kusma, mide yanması ve parazitlere karşı etkilidir. Safrataşı problemini geçirir.
  9. Limonlu suyun diğer faydası, karaciğer fonksiyonunu güçlendirmesi ve farklı işlemler için gerekli olan daha fazla enzimi üretmesi için ilgili bezleri uyarır. Karaciğer sağlığı, sağlıklı bir vücudun anahtarıdır.
  10. Zengin bir antioksidan ve C vitamini kaynağı olan limonlu su, serbest radikallere karşı savaşır, enfeksiyon ve  hastalıkların başlangıcını önler. Ayrıca kanı arındırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  11. Limon suyunun idrar söktürücü etkisi olduğundan, idrar yolu enfeksiyonu olan kişiler içinde faydalıdır. Limon suyu artrit ve romatizmanın tedavisinde faydalıdır.
  12. Limonlu suyun en önemli  faydalarından biride, akne ve diğer cilt problemlerinin düzelmesine yardımcı olmasıdır. Cildi içeriden canlandırır ve sağlıklı bir parıltı sağlar. Ölü deriyi, kırışıklıkları ve siyah noktaları çıkarır ve ayrıca yaşlanma karşıtı özelliklere de sahiptir.
  13. Limonlu su; C vitamini, riboflavin, B vitamini vb. Vitaminler açısından zengin bir kaynak olan turuncgilerdendir. Bu meyve ayrıca karbonhidrat, kalsiyum, fosfor ve diğer gerekli mineralleri içerir.
  14. Günlük limonlu su obezite ve bel yağlarından kurtulmak içinde çok etkilidir.
  15. Limonlu su; karaciğeri ve safra kesesini temizler.
  16. Bu detoks içeriği; boğaz enfeksiyonu, bademcik sişmesi gibi diş sağlığı için çok etkilidir. Diş ağrısı, diş etlerinde şişlik, kanama ve nefes kokusunu geçirir. 
  17. Limonlu su vücudu toksinlerden ve diğer istenmeyen kimyasallardan cildi temizler. Sağlıklı saç ve tırnak gelişimi için de faydalıdır. 
  18. Limonda bulunan anti bakteriyel özellikler boğaz enfeksiyonu kaynaklı boğaz ağrısı ve bademcikproblemleri için çok etkilidir. Aslında günlük olarak her sabah limonlu ılık su tüketimi boğaz enfeksiyon riskini düşürmektedir. Hatta astım gibi solunum sistemi problemlerinde de yardımcıdır.
  19. Limonda bulunan yüksek potasyum içeriği daha iyi bir uyku sağlar, stresi azaltır ve zihinsel gelişimi geliştirerek tansiyonu normal seviyede tutar. 
  20. Aynı zamanda limonda bulunan sitrik ve askorbik özellikler vücuttaki pH dengesini korur. Sabahları aç karnına düzenli olarak limon suyu içilmesi, ağrı ve iltihabın birincil nedenlerinden biri olan eklemlerdeki ürik asit de dahil olmak üzere vücuttaki toplam asitliğin giderilmesine yardımcı olur.

Limonlu Su Nasıl Hazırlanır?

1 bardak suyun içine yarım limonu sıkıp için.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...