Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Mezoterapi Saç İçin Nasıl Yapılır Saç Mezoterapisi Yaptıranlar Memnunmu

Mavikadin>Saç bakımı & saç uzatma>Mezoterapi Saç İçin Nasıl Yapılır Saç Mezoterapisi Yaptıranlar Memnunmu

Saçın ihtiyacı olan vitamin mineral ve aminoasit karışımlarının ince uçlu iğneler sayesinde saç derisine enjekte edilmesi tedavisine Saç Mezoterapisi adı verilir

Mezoterapi Saç İçin Nasıl Yapılır Saç Mezoterapisi Yaptıranlar Memnunmu

Saçın ihtiyacı olan vitamin mineral ve aminoasit karışımlarının ince uçlu iğneler sayesinde saç derisine enjekte edilmesi tedavisine Saç Mezoterapisi adı verilir. Bu yöntem saç köklerini besler, saç dökülmesini durdurur, saç tellerini kalınlaştırır, saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Saç mezoterapisi yaptıranların yorumları çoğu zaman olumlu yönde olmuştur.

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanabilir?

Saç mezoterapisi her yaş grubundan insanlara uygulanabilen bir yöntemdir. Ağrısız ve yan etkisiz bir uygulama olduğundan küçük yaş gruplarında olan kişilere de güvenle uygulanabilmektedir.

Saç Mezoterapisi Uygulaması Kaç Seans Sürer?

Saç mezoterapisinin kaç seans süreceği kişiden kişiye göre değişir. Saç mezoterapisi yöntemine başlanmadan önce kişinin saç yapısı araştırılır ve analiz edilir. Ardından saçın ne kadar yıprandığı, hastanın yaşı, saçın ne kadar döküldüğü ve saçın tel yapısına bakılır. Bu analiz yapıldıktan sonra saç mezoterapisinin kaç seans süreceği belirlenir. Saçın durumuna göre haftada bir ya da iki kez uygulanabilir. Her bir seans ortalama 40 dakika sürmektedir. Seans ücreti 300-400 TL’dir.

Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar?

Saç mezoterapisi, hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesini önleyen, saç uzamasını sağlayan ve kelliğin tedavisi olarak kullanılabilen bir yöntemdir. Kelleşme mağduru insanların saç derisindeki gerekli vitamin, mineral ve besin öğelerini sağlayarak, saç dökülmesini önler. Besin öğeleri içeren enjektör yardımıyla, saç derisine bir sıvı enjekte edilerek gerçekleştirilir. Bu yöntem ayrıca hücre metabolizmasını hızlandırır, enfeksiyonları yok eder ve saç derisindeki kan dolaşım hızını arttırır, saç foliküllerini de canlandırırarak, uzun, güçlü, hacimli ve sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardım eder. Rakiplerine göre daha hızlı bir yöntem olup, hormonal dengeyi düzenleyerek, saç dökülmesine neden olan oluşumları ortadan kaldırır ve yeni saç tellerinin çıkmasını hızlandırır. Mezoterapi  yönteminde oldukça ince iğneler kullanılarak, saç derisinin 2-3 mm altına, vitamin, mineral, antioksidanlar ve dokuyu güçlendirip, bakım yapacak diğer bileşenler etkili olarak enjekte edilir. Genellikle saç ekim işleminden 6 ay sonra uygulanır ve yeni çıkmış saç tellerine bakım yapıp, güçlendirerek ileride dökülmelerini önler.

Bazı insanlar bu yöntemi alternatif tıp olarak görseler de, yapılan araştırmalar sonucunda bilimsel olarak işe yararlılığı kanıtlanmıştır. Mezoterapi yöntemi kadınlara, erkeklere veya çocuklara uygulanabilir. Bu yöntemin amacı, gerekli besin maddeleri ile saç derisini besleyerek, saç dokusu hücre metabolizmasını hızlandırmaktır.

Saç ekim yönteminde, ekilen saçlar 2. Haftanın sonunda döküleceklerdir ve yerine yeni saç folikülleri 2.ayın başında çıkmaya başlayacaktır. İlk 6 ayın sonunda ekilen saçların %60 kadarlık kısmı doğal yollarla çıkacaklardır. Bu yöntemin uygulanmasınının amacı, yeni çıkmış olan ve var olan saçların güçlenmesi ve daha sağlıklı hale gelmesidir.

Saç Mezoterapisinin Saça Faydaları

  1. Saç dökülmesini önemli oranda azaltır.
  2. Saç kılları daha kalın hale gelir.
  3. Saçın ömrünü uzatır.
  4. Saç folikülleri uyarıldıklarından dolayı, yeni saçlar görülebilecek biçimde saç derisinden çıkar.
  5. Saçtaki kepeği yok etmeye yardımcı olur.
  6. Saç rengi uzun süre korunur ve saçın beyazlaması ertelenir.
  7. Hastada saç kaybı oldukça azaldığından dolayı, saç folikülü operasyonlarının yapılmasına gerek kalmayabilir.
  8. Saçlar daha hafif ve daha hacimli olurlar.
  9. Özellikle kadınlarda saç ekimi yöntemi çok uygun olmadığından dolayı, saç mezoterapisi yöntemi kadınlarda daha uygundur.

Saç Mezoterapisi Kimlere Yapılamaz?

Hamile kadınlar, emziren kadınlar, immünolojik hastalığı olanlar, kanser hastaları, şeker hastaları ve antikoagülan (kan sulandırıcı) tedavisi olanlar mezoterapi uygulanması için uygun değildir.

Mezoterapi ile Saç Çıkarma Uzatma Tekniği

Mezoterapi tekniği, saç derisindeki yağ ve doku tabakasının arasındaki tabaka olan orta deriye besin öğeleri bakımından zengin olan sıvının enjekte edilmesiyle yapılır. Bu yöntem ince, streril bir iğne bulunduran ve besin öğelerini içeren sıvı barındıran bir metoterapi silahı ile uygulanır. Bu tedavi genellikle 30 dakika süren seasnslar şeklinde her haftya uygulanan ve toplamda 8 hafta süren bir tedavi yöntemidir. Tedavi uygulanan insan, belirtiler genellikle 5 haftadan sonra gözlenmeye başlandığından dolayı, sabırlı olmalıdır. Enjekte edilen sıvının içeriğinde bulunan öğeler, saç dökülmesi yaşayan bireyin, dökülme nedenine bağlı olarak seçilir. Enjekte edilen sıvının içerisinde vitaminler, besin maddeleri ve doku sağlığına faydalı maddeler olduğundan dolayı genellikle herhangi bir yan etki veya alerjik reaksiyon yaşanmaz.

Mezoterapi ile tedavi edilebilecek bir başka saç derisi problemi ise, kepektir. Fakat bu yöntem yalnızca çok ciddi kepek sorunlarında uygulanmalıdır ve uygulanmadan önce bir dermataloga başvurulmalı ve kepeğin oluşum sebebi öğrenilmelidir.

Saç Bakım Yağları Nelerdir? Bitkisel Saç Bakım Yağları Maskeleri Tıklayınız

İbrahim Saraçoğlu Saç Dökülmesi İçin Evde Kesin Doğal Çözüm Tıklayınız

Saç Uzatan Yağlar Nelerdir? Saç Uzatan Yağ Maskeleri Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...