Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
2019-06-16 22:06:56 | Son Güncelleme : 2022-09-12 16:59:11

Mide Yanması Nasıl Geçer İbrahim Saraçoğlu Mide Asidi Tedavisi Bitkisel Çözüm

Google News

Mide yanması sık karşılaşılan problemlerdendir ve çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Mide yanmasının bazı yaygın nedenleri;gastrit (mide kanalının iltihaplanması), reflü, gıda alerjileri, huzursuz bağırsak sendromu, ülser, çölyak hastalığı

Mide Yanması Nasıl Geçer İbrahim Saraçoğlu Mide Asidi Tedavisi Bitkisel Çözüm

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir Nasıl Geçer

Mide yanması sık karşılaşılan problemlerdendir ve çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Mide yanmasının bazı yaygın nedenleri; gastrit (mide kanalının iltihaplanması), reflü, gıda alerjileri, huzursuz bağırsak sendromu, ülser, çölyak hastalığı ve Helikobakter pilori bakteriyal enfeksiyonudur. Midede yanma hissinin diğer nedenleri kullanılan ilaçların yan etkileri, duygusal stres, alkol kullanımı, sigara, obezite, aşırı antibiyotik kullanımı, zayıf beslenme ve klorlu su içmektir.  

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Mide Yanmasına Doğal Çözümler

Prof Dr. Saraçoğlu midedeki yanmayı geçirmek için süt içmeyi veya taze sıkılmış havuç suyu içmeyi tavsiye ediyor.

Havuç suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Midede oluşan tahribatı tedavi eder, A vitamini açısından zengin içeriği ile mide mukozasını onarır.  Mide yanması için havuç suyu bulunmaz bir nimettir.  Katı meyve sıkıcağında havuç sıkıp bir bardak havuç suyu için.

Şayet evde havuç veya katı meyve sıkıcağı yoksa, yalnızca 1-2 yudum soğuk süt içmek mide yanmasını 3-5 dk içinde kesecektir. Midedeki yanma bir süre sonra tekrar başladıysa 2 yudum daha süt için. Midenizde her yanma ile karşılaştığınızda iki yudum süt içerek mide yanması zaman aralıklarının giderek açıldığına ve bu konudaki şikayetinizin zamanla ortadan kalktığını görebilirsiniz. Süt bu konuda gerçekten harikulade bir içecektir ve sizi tedavi eder. Bu uygulama bir hafta veya on gün sürebilir. Hatta 2-3 gün içinde mide yanmasının tamamen geçtiğini bildirenler de vardır. Mide yanması daha çabuk geçsin düşüncesiyle kesinlikle iki yudumdan fazla süt içmeyin. İçeceğinizin süt soğuk veya oda sıcaklığında olmalıdır. Sıcak sütün mide yanmasına faydası soğuk sütten veya oda sıcaklığında beklemiş sütten çok daha azdır.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi midede yanma hissi yaşıyorsanız iyi bir kürdür. Doğasında asidik olmasına rağmen elma sirkesi midedeki asit seviyesini dengelemeye yardımcı olan alkalileştirme etkisine sahiptir. Bu da besinlerin sindirilmesini kolaylaştırır ve ağrılı probleme sıklıkla neden olan aşırı mide asidi oluşumunu engeller. Midedeki doğru pH’ın da yeniden düzenlenmesine yardım eder.

  1. 1-2 tatlı kaşığı filtresiz elma sirkesini bir bardak ılık suda karıştırın.
  2. Biraz bal ekleyin (isteğe bağlı) ve tamamen karıştırın.
  3. Günde 1 veya 2 kez için. Öğünlerden önce içebilirsiniz.

Karbonat

Karbonat (sodyum bikarbonat) midede yanma hissi gibi sindirim problemlerini tedavi etmek için bir diğer iyi kürdür. Midenizdeki asidi nötrleştirmek için doğal bir antiasit olarak çalışır böylece anında rahatlama sağlar.

  1. 1 tatlı kaşığı karbonatı bir bardak suda karıştırın. Tamamen çözülene kadar karıştırın.
  2. Bir miktar bal ekleyin veya isterseniz tatlandırmak için limon ekleyin ve için.
  3. Bu kürü günde 2-3 kez kullanın. (ilaçlar veya öğünlerden 1-2 saat sonra)

Not: Karbonatı tok karnına tüketmeyin, ve haftada 1den fazla kullanmayın.  

Papatya

Papatya asit nötrleyici etkisinden dolayı bir diğer doğal harika kürdür. Midedeki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur ve asit değerini nötrler. Ayrıca, ülser riskini azaltabilir.

  1. 1-2 tatlı kaşığı papatya çayını 1 bardak sıcak suya ekleyin. Üstünü kapatın ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Süzüp biraz bal ekleyin. Bu çayı günde 3-4 kez için.

Yoğurt

Yoğurt yemek borusu ve mide kanalını yatıştırır. B vitaminleri sentezi ve laktobasil kültürlerinden dolayı yanma hissini azaltır ve mideyi sakinleştirir. Midenizde yanma hissi yaşadığınızda bir kase yoğurt tüketin.

Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.