Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? En Güzel Osmanlı Şerbeti Tarifleri

Mavikadin>Yemek tarifleri>Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? En Güzel Osmanlı Şerbeti Tarifleri

Bugünkü yemek tarifleri köşemizde,birbirinden lezzetli Osmanlı Şerbeti tariflerine yer verdik. İşte hibiskus, gül şerbeti, nar şerbeti, yasemin ve gelincik şerbeti tarifi

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? En Güzel Osmanlı Şerbeti Tarifleri

Osmanlı döneminde şerbetler, insanların hararetini azaltmak ve hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Bugünkü yemek tarifleri köşemizde,birbirinden lezzetli Osmanlı Şerbeti tariflerine yer verdik.  İşte hibiskus, gül şerbeti, nar şerbeti, yasemin ve gelincik şerbeti tarifi;

Şerbetlerin sağlığa faydaları

  1.  Bağışıklık sistemini güçlendirir
  2. Hipertansiyonu dengeler
  3.  Güçlü bir antioksidandır
  4.  Kan şekeri ve kolesterolü dengeler
  5. Antipiretik bir etkisi vardır.

Gülhatmi Şerbeti (Hibiskus Şerbeti)

  1. 2 litre su
  2. 3-4 yemek kaşığı kurutulmuş ebegümeci çiçeği
  3. 2 çubuk tarçın
  4. 8-10 karanfil
  5. Şeker (arzu edildiği takdirde)

Osmanlı mutfağının sevilen şerbetleri arasındadır. Hem güzel görünür hem de çok lezzetlidir. Tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun ve 5 dakika kaynatın. Ardından soğumaya bırakın ve karışımı süzün. Hava geçirmeyecek bir şişeye koyun ve buzdolabında bekletin. Soğuk servis edin.

Gelincik Şerbeti
Şerbetler, Osmanlı mutfağında önemli bir rol oynamaktadır. Bu lezzetleri tekrar canlandırmaya gelincik şerbetinden başlayabilirsiniz. Kırsal bir bölgedeyseniz taze gelincik temin edebilirsiniz, gelincikleri sabah erken saatlerde toplamanız gerektiğini unutmayın.

  1. 2 bardak kırmızı gelincik yaprağı
  2. 2 çay kaşığı limon asidi(sitrik asit) (toz)
  3. Bir bardak su
  4. 4 bardak toz şeker
  5. 2 yemek kaşığı limon suyu

Yaprakların üzerinde siyah lekeler varsa onları yırtıp, çıkarın çünkü bunlar acı tada neden olabilirler. Yaprakları yıkayıp, durulayıp, bir kavanoza koyun. Su, limon asidi ve limon suyunu ekleyin. 3 gün güneş altında bekletin. Şekerin yarısını ekleyin ve erimesini bekleyin. Kalan şekeri başka bir bardak suya dökün ve karıştırın. Gelincik yapraklarının bulunduğu suyla bu suyu karıştırın. İsterseniz ince bir kumaş yardımıyla süzebilirsiniz. Bardağın 3/4üne bu karışımı koyun ve üzerini suyla tamamlayın.

Gül Şerbeti

  1. 1 kase dolusu gül yaprağı (kokulu pembe olanları tercih edin)
  2. 2 su bardağı toz şeker
  3. 5 bardak su
  4. Limon suyu

Bir tavaya şeker ve suyu koyup karışımı ısıtın. Kaynamaya başladığında altını kapatın. Eğer yapraklarda beyaz kısımlar varsa onları çıkarın ve renkli kısımları yıkayın. Yaprakları büyükçe bir kaba alın ve limon suyu ile ovalayın. Ovduktan sonra şerbeti bu kaba alın ve 12 saat bekletin. Son olarak da şerbeti süzün.
 

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? En Güzel Osmanlı Şerbeti Tarifleri

Nar Şerbeti

  1. 1 su bardağı toz şeker
  2. 1 kilo nar
  3. 1,5 lt su
  4. 1 kabuk tarçın
  5. 1 çay kaşığı zencefil
  6. 2 karanfil
  7. 2 tane karabiber
  8. Limon tuzu

İlk olarak, narın tanelerini ayırın. Sonra bir tencerenin içine tüm baharatları ve suyu koyarak üzerine nar ekleyin. Sıvı kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha bekletin. Süzün ve üzerine şeker ve limon tuzu ekleyin. Sonra ocağın üzerine alın ve şeker eriyene kadar bekleyin. Eridiğinde ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda artık içmeye hazır hale gelmiştir.

Yasemin Şerbeti

  1. Yasemin çiçekleri
  2. 1 adet limon
  3. 3 bardak toz şeker
  4. 5 bardak su

Yaseminlerin yapraklarını koparın ve nazikçe yıkayın. Yaprakları birbirinden ayırın. Derin bir kaba alın ve şeker ekleyin, limonu sıkın, şekerli limon suyu ile yaprakları ovun. Daha sonra cam kavanoza dökün ve çiçekler de içinde olmak üzere bir gün boyunca kavanozda saklayın. Şerbeti süzün, cam kaba alın ve buzdolabında ağzı kapalı olarak saklayın. Soğuk tüketin.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...