Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Perma nedir? Permalı saç bakımı nasıl yapılır? Saçlarının kıvırcık olmasını isteyenlere öneriler...

Mavi Kadın>Saç bakımı & saç uzatma>Perma nedir? Permalı saç bakımı nasıl yapılır? Saçlarının kıvırcık olmasını isteyenlere öneriler...

Perma; kimyasal madde, perma kağıdı ve bigudi yardımıyla saçı geçici olarak kıvırcık hale getirme işlemidir. Permanın saçta kalma süresi 2 ila 5 ay arasında değişir.

Perma nedir? Permalı saç bakımı nasıl yapılır? Saçlarının kıvırcık olmasını isteyenlere öneriler...

Perma, kimyasal madde, perma kağıdı ve bigudi kullanılarak saçı geçici olarak kıvırcık hale getirme işlemidir. Permanın saçta kalma süresi 2 ila 5 ay arasındadır. Perma için yalnızca üç malzemeye ihtiyacımız vardır; perma kağıdı, istediğimiz dalgaya uygun büyüklükte bigudi ve perma losyonu ismindeki kimyasal madde. Perma sayesinde saç şekillendirici maşa ile uğraşmadan saçınız aylarca kıvırcık kalacaktır.  

Perma fiyatı nedir?

Permanın fiyatı kuaförden kuaföre değişiklik gösterir. İsim yapmış bir kuaförün perma fiyatı ile mahalle arasındaki kuaförlerde yapılan permaların fiyatı aynı değildir. Perma fiyatları ortalama olarak saçın uzunluğuna göre 200-300 TL arası değişmektedir.

Perma çeşitleri nelerdir?

İri Dalgalı Perma: İri dalgalı perma, su dalgası olarak da bilinen perma türüdür. İri dalgalı perma uygulanan saçlar doğal bir dalgaya sahipmiş gibi görünür. İri dalgalı perma yapılırken kalın bigudiler kullanılır.

İnce Perma: İri dalgalı perma yapımı için kullanılan bigudilerden daha küçük bigudilerle yapılan perma türüdür. İnce perma yapıldığında sık kıvırcıklığı olan bir saç elde edilir.

Perma nasıl yapılır?

Perma yapma işlemine başlamadan önce saç yıkanır, taranır. Bu işleme saç ıslakken başlanır.

Saça perma ilacı sürülür, ardından saçlar bigudi ile sarılır.

Saçtan bir tutam alınır, perma yapmak için gerekli kimyasal saça sürüldükten sonra, perma kağıdı perma yapılması için ayrılan saç tutamına sarılır ve uca kadar getirildikten sonra perma bigudisi ile saçlar sağdan sola, soldan sağa yumuşak bir şekilde sarılır ve bigudi saç dibine gelmeyecek bir yerde durdurulduktan sonra bigudinin lastiği takılır. Kalın perma için daha kalın bigudi, ince perma için ise daha ince bigudi kullanılır. Permanın inceliği ve kalınlığı bigudilerin büyüklüğü ve sarılma sıklığı ile alakalıdır.

Tek tek tüm saç tutamlarına bu işlem uygulanır.

Perma yapma işlemi için kullanılan ürün kimyasal madde olduğundan saç diplerine değdirilmemelidir.

Saçın bigudi ile sarma işlemi bittikten sonra 15 dakika beklenilir. 15 dakika geçince bigudileri çıkarmadan saçlar su ile durulanır ve ikinci perma ilacı, yine saçta bigudiler durur vaziyetteyken saça sürülür.

İkinci perma ilacı saçta 5 dakika bekletilip, bigudileri çözmeye saçı açmaya başlarız. Saç, yavaş hareketlerle var olan dalga bozulmayacak şekilde dikkatlice açılır, dalgayı destekleyecek hareketlerle su ile durulanır.

Saç durulandıktan sonra şekil verme işlemine geçilebilir. Köpük veya benzeri şekillendiriciler ile var olan dalga belirginleştirilir ve saç vigo yardımı ile kurutulur.

Saçlarına perma yaptıran kişiler permanın kalıcılığını uzatmak için, saçında bir gün öncesinden köpük benzeri şekillendirici kalıntısı bırakmamalı, saçlarını her gün mutlaka bir kez vigo ile kurutmalıdır. Bu sayede permanın kalıcılığı artacaktır.

Permanın saça zararları nelerdir?

  1. Perma işlemi alerjik reaksiyona neden olabilir! Perma losyonu kimyasal bir madde olduğundan bazı ciltlerde alerjik reaksiyona yol açabilmektedir. Bunu önlemek için perma yaptırmadan önce perma losyonu dirsek içi veya kulak arkasına uygulanıp bir gün ciltte beklenir. Ciltte kızarıklık, yanma gibi herhangi bir alerji belirtisi yoksa perma işlemi kişinin cildini tahriş etmeyecektir.
  2. Perma, saça uygulanan güçlü bir kimyasal işlem olduğundan, perma sonrası saç bakımına yeterli özen gösterilmezse saçlar kolayca yıpranır ve kırılır.
  3. Perma yapılmış saçta, saçın elektriklenmesi ve kabarması gibi istenmeyen durumlarla daha sık karşılaşılır.
  4. Şayet perma losyonu saçta normalden daha uzun süre tutulursa saçı yakar. Perma uygulanırken, perma için gerekli belli süreyi aşmamaya çok dikkat edilmelidir.
  5. Saçınızı perma yaptırırken, saç derinizdeki foliküllerin açılmasına sebep olabilirsiniz. Bu da enfeksiyon kapma riskini artırır. Kıl folikülleri iltihaplanırsa, ağrı ve kaşıntı gibi belirtiler verir.

Permalı saçlara bakım önerileri

Saçınız permalı iken mümkün mertebe saç boyama işlemlerinden kaçının. Permadaki kimyasalla saç hassas hale gelir. Permalı saçı boyamak, saçın hassasiyetini artırıp kolayca kopmasına, kırılmasına neden olabilir. Özellikle perma yaptırdığınız ilk hafta saçınızı boyamayın.

Kozmetikçilerden yahut internet üzerinden temin edebileceğiniz permalı saç bakım ürünleri, permalı saç için özel formüle edilmiş şampuanlar, permalı saçın ömrünü uzatacaktır.

Saçlarınızı kırmaktan veya saç tellerinize zarar vermekten kaçınmak için permalı saçları sık sık taramayın. Kullanacağınız tarak sık dişli değil, geniş dişli olsun.

Saçınızın doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına, uzun süre güneşte bulunmamaya dikkat edin.

Deniz suyu ve havuzdaki klor da permaya zarar vereceğinden yüzücü bonesiz yüzmeyin.   

Gazete İle Saç Sarma Resimli Anlatım Tıklayınız 

Pipetle Saç Yapımı Resimli Ve Videolu Anlatım Tıklayınız

Çatalla Kıvırcık Saç Yapımı Resimli Anlatım Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...