Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Pirinç Suyunun Saça Faydaları Saçı Uzatır mı Saç Bakımı

Mavikadin>Saç bakımı & saç uzatma>Pirinç Suyunun Saça Faydaları Saçı Uzatır mı Saç Bakımı

Çin, Japonya ve Güneydoğu Asya’daki kadınlar yıllardır pirinç suyunu saç bakımı için kullanmaktadırlar. Pirinç suyu, pirinç pişirildikten veya ıslatıldıktan sonra kalan karbonhidratlı sudur. Pirinç suyu saçların hızlı uzamasına yardım ettiği gibi ipek gibi güzel saçlara kavuşmanızı da sağlar.

Pirinç Suyunun Saça Faydaları Saçı Uzatır mı Saç Bakımı

Çin, Japonya ve Güneydoğu Asya’daki kadınlar yıllardır pirinç suyunu saç bakımı için kullanmaktadırlar. Pirinç suyu, pirinç pişirildikten veya ıslatıldıktan sonra kalan karbonhidratlı sudur. Pirinç suyu saçların hızlı uzumasına yardım ettiği gibi ipek gibi güzel saçlara kavuşmanızı da sağlar.

Saçı pirinç suyuyla yıkamak Asya’daki birçok bölgede geleneksel güzellik bakımıdır. Bu güzellik bakımı artık dünya genelinde popülerdir. Birçok insan pirinç suyunun yararlı bir saç bakımı olduğunu düşünüyor. Tarihsel örnekler ve anekdot kanıtlar pirinç suyunun saçların gücünü, dokusunu ve büyümesini iyileştirebileceğini göstermektedir.

Pirinç Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

  1. Saç dökülmesini azaltmak ve saç uzamasına yardımcı olmak için pirinç suyundan daha iyi bir şey yoktur. Pirinç suyunda bulunan aminoasitler saçların yeniden oluşmasına ve daha hızlı büyümesine yardımcı olur. Ayrıca pirinç suyu, saç büyümesine daha çok yardımcı olan B, C ve E vitaminleri içerir. Saç büyümesi, uzaması için pirinç suyu kullanımının en iyi yolu saçınızı banyodan sonra pirinç suyuyla yıkamaktır. Bu işlemi haftada en az 2 defa uygulayın ve sonuçları göreceksiniz.
  2. Pirinç suyu saç köklerini güçlendiren, saç hacmini arttıran ve saçı parlak ve pürüzsüz yapan aminoasitler içerir. Böylece güçlü, parlak saçlara kavuşmanızda önemli rol oynar.
  3. Pirinç – mineraller; antioksidanlar; B, C ve E vitaminleri; sekiz esansiyel aminoasitler bakımından zengin – sadece vücut sağlığınıza yardımcı olan değil, ayrıca saçınıza da bakım yapan, saç sağlığına da faydalı güçlü bir kaynaktır.
  4. Araştırmalar, pirincin yıpranmış saçları onaran bir karbonhidrat olan inositol içerdiğini göstermektedir.
  5. Her yöntemle pirinç suyu saçlarınız için mükemmeldir. Güvenli ve doğaldır ve yan etkisi yoktur. Saçlarınızın durumunu sağlıklı bir şekilde geliştirir.
  6. Pirinç suyu saçtaki kırıkları tedavi etmekte de çok etkilidir. Saçlarınızın kırık uçlardan arınması için proteine ihtiyacı vardır ve pirinç suyunda bolca protein bulunur. Kırık uçların birincil nedenleri, saç sağlığınızın tamamen bozulmasına yol açabilen yetersiz bakım ve kirliliktir. Pirinç suyunda bulunan aminoasitler yardımınıza koşar ve hasarı onarır. Kırık saç uçlarınızı pirinç suyuna batırın, 15-20 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın.
  7. Pirinç suyu yüzeysel sürtünmeyi azaltır ve saçın esnekliğini artırır. Yıpranmış saçları onaran ve saçı genel olarak koruyan inositol isimli bir karbonhidrat bulundurur.
  8. Kim ipeksi ve parlak saçlara sahip olmayı istemez ki? Bu hepimizin hayalidir ve pirinç suyu bunu gerçekleştirebilir. Tek yapmanız gereken pirinç suyunu saç maskesi olarak kullanmak, 20 dakika beklemek ve saçı suyla durulamaktır.

Pirinç Suyu Saç İçin Nasıl Kullanılır?

  1. Saçınız şampuanla yıkayın
  2. Su ile tamamen durulayın
  3. Pirinç suyunu saça dökün
  4. Saça ve kafa derisine masaj yaparak pirinç suyunu uygulayın
  5. 20 dakika kadar bekleyin
  6. Ilık su kullanarak saçınızı tamamen durulayın

Pirinç Suyu Nasıl Yapılır?

Pirinç suyu yapmak için birçok farklı yöntem vardır, bunlardan 2 tanesi en kolay yöntemdir. Bunlar:

1- Pirinci Suda Bekletme Yöntemi

Islatma yöntemi, pirinç suyu yapımındaki en hızlı yöntemdir.

Bu yöntemi kullanmak için:

  1. ½ bardak pişmemiş pirinç alın
  2. Tamamen yıkayın
  3. Pirinci 2-3 bardak su ile dolu bir kaba yerleştirin
  4. 30 dakika boyunca suyu çekmesini bekleyin
  5. Pirinç suyunu temiz bir kaba boşaltın

2- Pirinci Kaynatma Yöntemi

Bu yöntemi kullanmak için:

  1. 1 bardak pirinci su ile yıkayın
  2. Pirinci 3 bardak su ile üzeri kapalı olmayan tencerede pişirin
  3. Pirinç piştikten sonra suyu temiz bir kaba süzün
  4. Pirinç suyunun soğumasını bekleyin ve hava geçirmeyen bir kaba koyarak dolapta 7 gün boyunca bekletin
  5. Bu pirinç suyundan 1-2 kaşık kadarını 1 bardak suyla karıştırın. Hafif süt renginde görünene dek karıştırın. Bu karışımı ihtiyaç olması durumunda saçınızda kullanınız.

Pirinç Suyu Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Peki ya saçınızı beslemek için pirinçle yapabileceğiniz zengin bir saç maskesi nasıl olurdu? Hadi şimdi pirinç suyuyla ve hardalla nasıl organik saç maskesi yaparız öğrenelim.

  1. Bir miktar mesala 1-2 yemek kaşığı hardal tozuna macun haline gelene kadar fermente edilmiş pirinç suyuyla karıştırın.
  2. Karışıma biraz zeytinyağı (1-2 yemek kaşığı) ekleyin ve tamamen karıştırın.
  3. Bu kürü kafa derinize uygulayın. Saçınıza bulaştırmamaya dikkat edin.
  4. 20 dakika boyunca bekleyin ve hafif bir şampuanla yıkayın.

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...