Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
2021-06-28 22:09:59 | Son Güncelleme : 2022-09-12 16:58:22

Ruşur Taşının Zararları ve Faydaları Nelerdir Ne İşe Yarar

Google News

Ruşur taşı ile cilt bakımı oldukça yaygındır. Bu ürünü aktarlarda veya internette bulmanız mümkündür. İran'daki Sefitab mağarasından çıkarılan ruşur taşı bildiğimiz taştan farklıdır. Kıvam itibariyle tebeşire benzer. Kolayca parçalanıp toz haline

Ruşur Taşının Zararları ve Faydaları Nelerdir Ne İşe Yarar

Ruşur taşı ile cilt bakımı oldukça yaygındır. Bu ürünü aktarlarda veya internette bulmanız mümkündür. İran'daki Sefitab mağarasından çıkarılan ruşur taşı bildiğimiz taştan farklıdır. Kıvam itibariyle tebeşire benzer. Kolayca parçalanıp toz hâline getirilebilir.

Ruşur taşı kullanımı öncesi cildi ıslatmak gerekir. Taşı uyguladıktan sonra iyice ovmalıdır. İlk defa kullananlar dahi hemen etki ettiğini bildirmektedir.

Cildin daha pürüzsüz olmasını sağlayan bu taş siyah nokta problemine de çözümdür. Yumuşacık ve tertemiz bir cilde sahip olmak isteyenler ruşur taşından çok fayda görecektir.

İranlı kadınların güzellik rutininde önemli bir yer edinen ruşur taşı, bebek gibi bir cilde kavuşturur. Taşın vücuda sürülmesi de mümkündür. Ortalama 30-35 gr. ağırlığındaki bu taş cilt için en fazla 7-8 defa kullanılabilir. Ondan sonra yeni bir taş ile değiştirmek gerekir.

Vücudunuz için kullanıyorsanız aynı taş ile 3-4 defadan fazla uygulama yapmanızı önermiyoruz. Bir de ruşur taşı satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey mühürlü olmasıdır.

Ruşur Taşı Nasıl Kullanılır?

Cilt bol ılık su ile yıkanır. (Hafif bir duş alsanız daha iyi olur.) Biraz su yardımıyla ruşur taşını kırarak avuç içinizde ıslatın.

Yüz bölgenize üç parmağınızla uygulayın ve güzelce ovun. Yavaş yavaş, fazla bastırmadan dairesel hareketlerle masaj yapıp yedirin. Bir dakika bekletin. Daha sonra durulayın.

Taşı vücudunuz için kullanmayı düşünüyorsanız kese ile daha kolay yaparsınız.

Ruşur Taşı Ne Sıklıkla Kullanılır?

Ruşur taşı her gün kullanılmaz, hergün kullanılırsa ciltte tahrişe neden olur.

Haftada 1 ya da 2 kere kullanabilirsiniz, ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Topuklarınızda nasır veya çatlak varsa her hafta 3-4 gün uygulama yapabilirsiniz.

Ruşur Taşı Ne İşe Yarar?

Cildi temizler ve beyazlatır. Bu doğal taş sefitab olarak da bilinir. İran halkı ona ‘hamam taşı’ der. Türkiye'de de kullanımı son yıllardan beri yaygınlaşmıştır. Sefitab mağarasından çıkarılan taş güzelliğine düşkün birçok kadının vazgeçilmezidir.

  1. Cildi ölü derilerden ve ölü hücrelerden arındırır. Bunu yaparken tahrişe sebebiyet vermez. Özetle doğal peeling yerine geçer.
  2. Ruşur taşı faydaları cilt kararmasından şikâyetçi olanları da ilgilendirmektedir. Cildi aydınlatan bu taş, leke probleminden kurtulmaya da yardımcıdır. Cilt bakımına dâhil etmeniz şiddetle önerilir. Saf ve doğal bir yapısı olduğundan cilde zarar vermez. Tam tersine yararları daha ilk kullanımdan itibaren ortaya çıkmaya başlar.
  3. Bu üründen yararlanırsanız kısa sürede cildinizin beyazladığına tanık olursunuz. Cildi parlatacak ve sizi kararma sorunundan kurtaracaktır.
  4. Ciltteki gözenekleri açar. Tıkanmış gözeneklerde biriken yağ ve kir gibi maddeleri ciltten uzaklaştırır.
  5. Aknelere, sivilcelere ve siyah noktalara iyi gelir.
  6. Hücreleri yeniler. Cildi tazeler ve canlandırır.
  7. Doğum, sivilce, güneş ve yaşlanmaya bağlı cilt lekeleri için fayda sağlar.
  8. Peeling görevi üstlenerek cildi yeniden yapılandırır.
  9. Ciltte doğal detoks etkisi gösterir. Zararlı maddeleri giderir.
  10. Sinirleri yatıştırır. Pozitif enerji verir. Bolca vitamin ve mineral barındırır.
  11. Ton eşitsizliklerini yok eder, cildi beyazlatarak dengeli bir görünüme kavuşturur. 2 hafta aksatmadan kullanırsanız cilt tonunuzu fark edilir biçimde açacaktır.
  12. Koltuk altı ve dirsek gibi kararan bölgeleri aydınlatır.
  13. Gözenekleri daraltır. Cilt dokusunu daha yumuşak, pürüzsüz ve sıkı bir hâle getirir.

Ruşur Taşının Zararları Nelerdir?

  1. Ruşur taşı kullanılmadan evvel cildi nemlendirmek gerekir. Bunu yapmazsanız cildinizde kızarıklık ve tahriş oluşabilir. Onun için kuru cilde uygulanmamalıdır.
  2. Çocuklar ve hamileler ruşur taşı kullanmamalıdır.
  3. Alerjik bir bünyeye sahip olanlar da ruşur taşından uzak durmalıdır.
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.