Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Saç Nasıl Uzar? Hızlı Saç Uzatma İçin En Etkili Doğal Tarifler

Mavi Kadın>Saç bakımı & saç uzatma>Saç Nasıl Uzar? Hızlı Saç Uzatma İçin En Etkili Doğal Tarifler

Anlık bir kararla saçlarınızı kestirdiniz ve çok pişman mısınız? Asla üzülmeyin! Saç nasıl uzar? yaşayarak görmek için siz bildireceğimiz 21 etkili yöntemi

Saç Nasıl Uzar? Hızlı Saç Uzatma İçin En Etkili Doğal Tarifler

Anlık bir kararla saçlarınızı kestirdiniz ve çok pişman mısınız? Asla üzülmeyin! Saç nasıl uzar? yaşayarak görmek için siz bildireceğimiz 21 etkili yöntemi deneyebilirsiniz. Postişler, kaynaklar ve diğer doğal olmayan yollar zamanla saçlarınızı yıpranıp dökülmesine yol açar.  İşte size önereceğimiz Saçları uzatan kesin doğal çözümler;

Soğan suyu

Saç uzaması için soğan suyu kullanmak en eski ve etkili yöntemlerdendir. Soğan suyu sülfür bakımından zengindir bu da dokularda kolajen üretimini teşvik eder ve saçların uzamasında önemli rol oynar. Kırmızı soğan veya arpacık kullanın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Blerdendan yahut rondodan geçip, süzün ve suyunu çıkarın. Blender yoksa soğanı rendeleyip süzgeçten geçirip de suyunu çıkarabilirsiniz. Şimdi dikkatle kafa derisi üzerine uygulayın ve 15 dakika tutun. Sonunda şampuan ile yıkayıp, durulayın.

Yumurta Maskesi

Yumurta yeni saç oluşumuna ve saçların uzamasına yardımcı birçok protein içerir. Ayrıca, kükürt, çinko, demir, selenyum, fosfor ve iyot açısından da zengindir. Saçınızın uzunluğuna göre 1 veya 2 yumurtaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Yumuşak bir hamur oluşacak şekilde karıştırın. Dikkatli bir şekilde tüm saçı ve saç derisini kaplayacak şekilde uygulayın ve 20 dk bekletin. Soğuk su ile durulayın ve şampuanla durulayın.

Acı biber

Acı biber saç büyümesinde en etkili maddellerdendir. Acı biber kapsaisin olarak bilinen bir kimyasal içerir. Bu bileşen sinirleri etkinleştirir ve saç derisinde kan akışını artırır.  1 tatlı kaşığı acı biber tozunu 2 tatlı kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Saçın az olduğu bölgeler yoğun olmak üzere tüm saç derisine uygulayın. Soğuk su ile yıkayınız.

Patates suyu

Patates A, B ve C vitamini açısından zengindir. Bunlar sağlıklı saçlar ve saç uzaması için gerekli önemli vitaminlerdir. Patatesleri suyunu sıkmak için katı meyve sıkacağına yerleştirin. Kafa derisine patates suyunu uygulayın. 15 dakika boyunca bekletin. Şampuan kullanarak yıkayın.

Çemen tohumu

Çemen tohumu saç büyümesini hızlandırır ve saçın doğal rengini korur. 1 tatlı kaşığı çemen tohumunu geceden suda bekletin, sabahleyin suyu süzüp, blenderdan geçin. Buna 2 tatlı kaşığı hindistancevizi sütü ekleyin. Tüm saç ve saç derisi üzerine uygulayın. 30 dakika boyunca bekletin. Şampuan ile yıkayın, durulayın.

Elma sirkesi

Sirke nazikçe saç derisini temizler ve saç büyümesini hızlandırmak için saç derisinin pH dengesini korur. Saçınızı yıkayın. Sağlıklı ve parlak saçlar elde etmek saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama olarak elma sirkesi kullanın. 1 litre suya 75 ml elma sirkesi karıştırın (Yani 4 su bardağı suya yarım çay bardağı elma sirkesi). Bunu tamamen saklayabilir ya da küçük gruplara bölebilirsiniz. Daha küçük miktarlar için, 15 ml elma sirkesini bir fincan ılık suyla karıştırın. Son durulama olarak kullanın.

Kına Paketi

Kına kuru ve mat saçları pürüzsüz ve ışıltılı saçlara dönüştürür, ayrıca renk verir. Saç köklerini güçlendirerek saç büyümesini destekler. 1 fincan kuru kına tozunu yarım fincan yoğurtla karıştırıp kına paketi yapın. Kökten uca kadar tüm saça uygulayın. Tamamen kuruyana kadar paketi bekletin. Yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

Hindistancevizi sütü

Hindistancevizi sütü demir, potasyum ve esansiyel yağlar açısından zengindir. Bu özellikleri ile saç dökülmesini önler ve saçları uzatır. Hindistancevizinin sütünü çıkarın. Hedeflenen alanlara uygulayın. Bir gece bekletin. Ertesi gün soğuk suyla durulayın.

Yeşil çay

Yeşil çaydaki antioksidanlar saç dökülmesini önler ve saç uzama sürecini hızlandırır. Yeşil çayı demleyin ve tüm kafa derisi üzerine ılığın biraz üstü sıcaklıkta yeşil çayı uygulayın. Bir saat bekletin. Soğuk suyla durulayın.

Hint bektaşi üzümü

Amla sağlıklı saç büyümesini destekler ve aynı zamanda saçın pigmentasyonu artırır böylece saçların uzamasına yardımcı olur. 2 tatlı kaşığı Hint bektaşi üzümü tozu ya da suyuyla 2 tatlı kaşığı misket limonu suyunu karıştırın. Saç derisine uygulayın ve kurumaya bırakın. Sonra ılık suyla durulayın.

Kimyon tohumları

Kimyon tohumu saçınızı yenileyici besin ve vitaminlerle doludur.  Zeytinyağı ya da hintyağı içinde kimyon tohumunu bekletin. Ertesi sabah süzüp saç diplerine uygulayın. Şampuan ile 15 dakika sonra yıkayın

Karabiber

Karabiber saçınızı yumuşatır, dokuyu iyileştirir ve saçların uzamasına yardımcı olur. 2 tatlı kaşığı karabiberle yarım su bardağı limonu suyunu karıştırın. Yumuşak bir hamur oluşturun. Bu macunu saç köklerine sürün. Derinlere nüfus etmesi için saç bonesi ile başınızı örtün. Yarım saat sonra durulayın.

Ebegümeci çiçeği

Bu çiçek kepeği tedavi etmede ve saç büyümesini desteklemede kullanılır. Hindistan cevizi yağı ya da susam yağı ile ebegümeci çiçeğinden bir macun hazırlayın. Eşit şekilde saçınıza uygulayın. 10 dk sonra şampuanlayın ve suyla durulayın.

Sarımsak

Sarımsak saç derisinde kan dolaşımını artırarak saçların uzamasında önemli rol oynar. Zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı içinde birkaç diş ezilmiş sarımsağı kaynatın. Ocaktan alıp süzün ılıyınca saç köklerine uygulayın. Yarım saat bekletin. En iyi sonuçlar için haftada 3 kez devam edin.

E vitamini

Yüzyıllardır E vitamini saç uzatma için kullanılmış bir yağdır.  E vitamini yağı antioksidan bakımından zengin yapısıyla serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Vücutta oksijeni artırmaya yardımcı olur ve böylece baş derisindeki kan dolaşımını artırır. Saç cildinize eczaneden temin edeceğiniz E vitamini yağı ile masaj yapın, başınıza bone geçirip, 1 gece bekletin. Ertesi gün saçınızı yıkayın. E vitamini yağı, badem yağı gibi uçucu yağlarla saç derisine masaj yapmak, saç dökülmeyi, saçların çatallanmasını önler.  Saçları yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Başınıza bu tarz yağları sürdükten sonra başınıza bone geçirin, böylece sürdüğünüz yağ saça daha iyi nüfuz eder.  Aynı zamanda kafa derisini uyarır ve saç büyümesini artırır, kan dolaşımını artırır. Başa düzenli yağ uygulaması kepeği azaltır ve saçınıza parlaklık kazandırır.

Hindistan Cevizi Yağı:

Katı Hindistan cevizi yağı en iyi doğal saç kremlerindendir ve saç uzamasında çok etkili bir maddedir. Yüzyıllardır saç bakımında kullanılmaktadır. İnternetten veya Gratis gibi büyük kozmetikçilerden temin edebileceğiniz katı Hindistan Cevizi yağı potasyum yönünden zengin yapısıyla saç derisini sağlı tutar, saç büyümesini teşvik eder ve hasarlı saçları onarır. Ayrıca saç kepeğini, saç kırılmalarını ve saç dökülmelerini azaltır. Hindistan Cevizi yağı nemlendirici özellikleri ile kırılmaları önler, saçları güçlendirir. Katı formdaki Hindistan cevizi yağını benmari usulü ısıtın( çok sıcak olmamalı, saç cildinin dayanabileceğini ısıya gelmeli) saç diplerine sürün, bone geçirin, 1 gece saçınızda bekletip yıkayın.

Biberiye Yağı

Genellikle Ortadoğu ülkelerinde kullanılan biberiye yağı, biberiye otunun damıtılmasıyla hazırlanır. Biberiye yağı hücre bölünmesini artırır ve böylece kan dolaşımını uyarıcı, kan damarlarını genişletir. Saç büyümesini hızlandırır ve ayrıca, bir saç güçlendiricisi olarak hareket eder. Biberiye yağını şampuan veya saç kremini karıştırırak kullanabilirsiniz. Ayrıca zeytinyağı veya çay ağacı yağı gibi diğer uçucu yağlar ile birleştirerek bunla saç derinize masaj yapabilirsiniz. Biberiye yağı, kan dolaşımını uyarır ve saç büyümesini hızlandırır.

Adaçayı Yağı

Adaçayı yağı saç dökülmesini tedavi eder, saçların uzamasında da etkilidir. Elma sirkesi veya biberiye yağı gibi esansiyel yağlar ile karıştırılıp saç diplerine masaj yapılınca,  saç büyümesi için mükemmel bir promotör olarak çalışır.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı güzellik yağı olarak bilinir ve saç uzamasında önemli rol oynar. Eşit oranda lavanta yağı, biberiye yağı, kekik yağı, jojoba yağı gibi uçucu yağları birleştiripi karışım hazırlayın. Benmari usulü ısıtıp saç derinize sürün, başınıza bone geçirip 1 saat bekletip, ardından saçınızı yıkayıp durulayın.

Zeytinyağı

Zeytinyağının düzenli kullanımı DTH hormonunun oluşumunu önler ve böylece saç büyümesini kolaylaştırır. Antioksidan açısından zengin yapısıyla saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar. Zeytinyağı ayrıca saçınızı yumuşak ve ipeksi yaparak doğal saç kremi gibi davranır. Zeytinyağını, lavanta, adaçayı ve biberiye yağları ile karıştırıp benmari usulü ısıtın saç diplerine masaj yapın.

Hint Yağı

Hintyağı saçınızı daha güçlü ve parlak yapmak daha hızlı büyümesini sağlamak için en yararlı yağlardan biridir. Peki Hint yağı saça nasıl uygulanır? Hint yağını benmari usulü ısıtın, saçınızı yıkayın, temiz saç derinize ılıktan biraz sıcak, başınızı dayanabileceği ısıda bu yağı sürün. En az 20 dk başınızda bekletin. Bu sürede ara ara başınıza masaj yapıp, ardından yıkayın.

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Saç Uzatma Maskesi

Malzemeler

  1. 75 gr. sığır iliği (kasaptan alınabilir)
  2. Alkol (eczaneden alınabilir)
  3. Çam terenbentin (aktardan alınabilir)

75 gram sığır iliğini suda pişirin, susuz bir şekilde havana koyun. Üzerine çıkacak kadar alkol ve bir çay kaşığı cam terebentin ekleyip, merhem kıvamına gelecek kadar dövün. Sonra bunu saç diplerinize boya sürer gibi sürüp masaj yapın. Ardından streç film, üzerine de sıcak havlu sarıp bir saat bekletin. Ardından saçınıza uygun bitkisel bir şampuanla yıkayın.

Hızlı saç uzatma yöntemleri: Evde 8 doğal maske ile hızlı ve sağlıklı uzayan saçlar Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...