Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Saçlarımın Uçları Çok Kuru Ne Yapmalıyım? Doğal Yöntemler

Mavikadin>Saç bakımı & saç uzatma>Saçlarımın Uçları Çok Kuru Ne Yapmalıyım? Doğal Yöntemler

Kuru saç cansız ve sağlıksız görünümünün yanı sıra saç dökülmesine ve kepeğe de yol açabilir. Bu nedenle kuru saçı biran önce tedavi etmelidir.

Saçlarımın Uçları Çok Kuru Ne Yapmalıyım? Doğal Yöntemler

Saçları sık sık yıkamak, klorlu sulara maruz kalma, saç boyası ve saç bakım ürünlerinin sık kullanılması, çeşitli hastalıklar ve yetersiz beslenme zamanla saçların ve saç uçlarının kurumasına ve yıpranmasına neden olur. Kuru saç cansız ve sağlıksız görünümünün yanı sıra saç dökülmesine ve kepeğe de yol açabilir. Bu nedenle kuru saçı biran önce tedavi etmelidir. İşte kuru saçlardan ve kuru saç uçlarından kurtulmak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler;

Zeytinyağı

Zeytinyağı, kuru saçlar ve kuru saç uçları için en popüler ev çözümüdür. Zeytinyağı E vitamini ve antioksidan içeriği ile saçı nemlendirir, yıpranmış saçları onarır. Bu yağ ayrıca saçları güçlendirir, parlaklık verir, kurumuş saça eski nemini kazandırır. Saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne göre zeytinyağını cezveye koyup biraz ısıtın. Ilık zeytinyağını saç derisine 3-5 dk masajla sürüp yedirin ardından tüm saçlara yayın. Streç filmle sarıp en az yarım saat veya 1 gece başınızda bekletin. Daha sonra saçınızı yıkayın, şampuanlayın ve suyla durulayın. Saçınızı nemlendirmek için haftada en az 1 kez bu uygulamaya devam edin. Not:Zeytinyağı yoksa, Katı hindistan cevizi yağı, badem yağı, hint yağı, jojoba yağı ya da mısır yağı da kullanabilirsiniz.

Mayonez

Mayonez evde kuru saçlarla saç uçlarını tedavi etmek için doğal tedavi yöntemlerindendir. Saçınızın parlak ve yumuşak olmasına yardımcı olan bol miktarda protein içerir. Saçınıza suyu hafifçe sürün, mayonezi saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak yedirin.  Saçınıza streç filmle sarın veya bone takın, 1 saat boyunca boyunca saçınızda bekletin. Ardından ılık suyla güzelce durulayıp şampuanlayın ve yıkayın. Çok kuru saçlar için haftalık olarak tekrarlayın.

Yumurta

Yumurta kuru ve yıpranmış saçları onaran protein, lesitin açısından iyi bir kaynaktır. Yumurta saçları güçlendirip kurumasını önler, saça parlaklık verir. 2 yemek kaşığı ılık suyla bir yumurta akını karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza ve saç diplerinize masajla yedirin. 15 dk sonra soğuk su ile durulayıp, şampuanla yıkayın. Saçınızın kuruluk derecesine göre haftada 1-2 kez tekrar edin. 2. yöntem 3 yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yemek kaşığı balı karıştırın. Saçınız seyrekse bu malzemeleri daha az kullanın. Saçınızı suyla hafifçe ıslatıp. Karışımı saçlarınıza ve saç diplerine sürün. Başınıza bone takın yahut streç filmle sarıp yarım saat bekletin. Soğuk suyla durulayın. Şampuanlayıp saçları yıkayın. Nemli saçlara sahip olmak için haftada bir kez buna devam edin.

Mayanın Saça Faydaları Ve Maya İle Saç Maskesi Tarifi Tıklayınız

Muz

Muz kuru ve yıpranmış saçları ve kuru saç uçlarını tedavi etmek için en etkili maddelerdendir. Yüksek potasyum içeriği ve nemlendirici özelliği ile saçların kırılmasını önler, saçları yumuşatır ve saçların elastikiyetini artırır. Saçınızı gürlüğüne ve uzunluğuna göre bir miktar muzu rondodan, robottan yahut blenderden geçip su gibi kıvama getirin. Saçlarınıza ve saç diplerinize sürüp, 1 saat bekletin, ardından ılık suyla durulayın. Etkili sonuçlar için haftada bir kez devam edin. 2. yöntem su gibi kıvama getirdiğiniz muza 1 yemek kaşığı badem yağı 1 yemek kaşığı bal katıp iyice karıştırın. Saçlara ve saç diplerinize uygulayın. 20-30 dk sonra ılık suyla durulayın. Haftada bir kez devam edin.

Elma Sirkesinin Saça Faydaları Ve Elma Sirkesi Saç Maskesi Tarifleri Tıklayınız

Avokado

Avokado doymuş yağ, A, E vitamini, protein ve diğer çeşitli mineral içeriği ile kuru ve yıpranmış saçlar, kurumuş saç uçları için son derece yararlıdır. Avokado ayrıca kuruyan saçlara eski nemini kazandırır ve saçları güçlendirir. 1 olgun avokadoyu blenderden geçip sıvı kıvamına getirin. İçine 1 yemek kaşığı buğday tohumu yağı ve jojoba yağı katıp karıştırın. Saç derisinden saç uçlarına kadar tüm saça uygulayın. Başınıza bone takın yahut streç filme sarıp, yarım saat bekletin, ılık suyla durulayın. Haftada 1-2 kez bu uygulamaya devam edin.

Saçlarım Çok Sert, Saçları Yumuşatmak İçin Ne Yapmalı? Tıklayınız

Yasemin Yağının Saça Faydaları Ve Saça Uygulanması İçin Tıklayınız

Defne Yağının Saça Faydaları Ve Saça Uygulanması İçin Tıklayınız

Saçlarımın Uçları Çok Kuru Ne Yapmalıyım? Doğal Yöntemler


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...