Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Sivilce Ve Sivilce Kızarıklığı Hemen En Hızlı 1-2 Günde Nasıl Geçer?

Mavikadin>Yaşam>Sivilce Ve Sivilce Kızarıklığı Hemen En Hızlı 1-2 Günde Nasıl Geçer?

Sivilce en sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Sivilcelerin yoğun olarak çıktığı dönem ergenlik dönemidir. Özellikle ergen gençler bu sorundan çok muzdariptir. Sağlıksız beslenme yağlı yiyeceklerin sık tüketilmesi, sigara içme alışkanlığı,

Sivilce Ve Sivilce Kızarıklığı Hemen En Hızlı 1-2 Günde Nasıl Geçer?

Sivilce en sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Sivilcelerin yoğun olarak çıktığı dönem ergenlik dönemidir. Özellikle ergen gençler bu sorundan çok muzdariptir. Sağlıksız beslenme yağlı yiyeceklerin sık tüketilmesi, sigara içme alışkanlığı, stres de sivilce oluşumunu tetikleyen nedenler arasında yer alır. Bu makalemizde bir günde sivilceleri yok eden sivilcelerden, sivilce kızarıklığı ve izlerinden kurtulmanızı sağlayan en etkili yöntemlere yer verdik. Siz de evinizde bu yöntemleri deneyebilir, yüz güldürücü sonuçlar elde edebilirsiniz.

1.Yöntem  Bal Maskesi

Bal maskesi bir günde sivilce geçiren en etkili yöntemlerdendir. Bal, mikropları yok eden antibakteriyel özelliği sayesinde sivilcenin neden olduğu enfeksiyonu giderip kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Bal yalnız sivilce için değil cilt için de çok faydalıdır, balın cilde faydaları saymakla bitmez, vitamin ve mineral içeriğiyle cildi içeriden besleyip sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller, biotin içeriğiyle cildi güzelleştirir, ciltteki lekeleri giderir. Sivilcenin geçmesi için bal maskesi çok etkili rol oynayacaktır. Yapmanız gereken yalnızca süzme baldan bir parça alıp sivilcenin üzerine masaj yaparak yedirmektir. Ardından balın cildin derinlerine nufüz etmesi için üzerine bir yara bandı yapıştırın. Olabildiğince uzun süre cildinizde tutun. Bir günün sonunda sivilce küçülecek, geçmeye başlayacak kızarıklığı gidecektir. Birkaç gün düzenli olarak bu yönteme devam edildiğinde ilaç kullanmadan, sivilceyi sıkmadan, sivilce kendi kendine tamamen iyileşecektir.

2. Yöntem Diş Macunu

Diş macunlarında bulunan Triclosan ismindeki anti-bakteriyel madde ciltteki sivilcenin kurumasını sağlayıp hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olacaktır. Yapmanız gereken aşamalar şunlardır; ellerinizi ve yüzünüzü suyla yıkayıp ardından havluyla kurulayın. Sivilcenizin üzerine beyaz diş macunu sürün ertesi sabah uyandığınızda sivilcenin ve sivilce kızarıklığının kuruyup geçmeye başladığını şaşkınlıkla fark edeceksiniz!

3. Yöntem Patates Suyu

 Patates içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde çok iyi gelir. Patatesin cilde bir diğer faydası da çiğ patates suyunun sivilce kurutucu, sivilce geçiren özellikte olmasıdır. Televizyon ekranlarından tanıdığımız Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya sivilceden kurtulmak için şu tarifi veriyor; Bir adet patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Bu suyun içine bir tatlı kaşığı bal katın. Akşam yatmadan önce bu karışımı sivilcelerinize sürün. Yıkamadan yatın.

4. Yöntem Göz Damlası

Göz damlası içeriğinde bulunan tetrahidrozolin hidroklorür maddesi sayesinde sivilcelerden ve sivilce kızarıklığından  kurtulmakta  çok etkilidir. Kansas Üniversitesin’den Dr. Audrey Kunin sivilcelerden hızlı bir şekilde kurtulmak için pamuklu çubuğu göz damlasına batırıp, sivilcelerin üzerine 10 saniye tutmayı tavsiye ediyor. Göz damlasını sivilce ve sivilce kızarıklığından kurtulmak için şöyle kullanabilirsiniz; pamuğa bir, iki damla göz damlası sürün ve sivilce kızarıklığı olan yere uygulayın. Bir diğer yöntem ise şudur; Küçük bir parça pamuğa ya da kulak çubuğuna göz damlası damlatıp buzluğa atın. Ertesi sabah sivilcelere bu pamuğu sürün.

5. Yöntem Limon Suyu

Sivilceler bakterilerin etkisiyle meydana gelir.  Limon suyunda ise bakterileri yok etmeye yardımcı olan sitrik asit maddesi bulunur. Limon suyunu sivilce ve sivilce kızarıklığından kurtulmak amacıyla kullanmak için; Pamuğa limon suyu damlatıp, sivilce olan yere sürün, geceden kalsın, ertesi sabah yıkayın.

6. Yöntem Maden Suyu

Maden suyu doğal minerallerdendir. İçerisinde pek çok vitamin barındırır. Maden suyu da hızlı bir şekilde sivilcelerden kurtulmanızda çok etkili olacaktır. Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya maden suyu ile yapabileceğiniz sivilcelerden anında kurtulmanızı sağlayacak yöntemi şöyle bildiriyor; 1 tatlı kaşığı madensuyu, 1 tatlı kaşığı süt ve 3 damla limon suyunu iyice karıştırın. Bu karışımın içine bir parça ekmek batırın. Ekmeği 25 dakika kadar sivilceli bölgenin üzerinde tutun. Bu formülden 5 günlük kür olarak yararlanmalısınız. Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya maden suyu ile yapabileceğiniz sivilceyi yok eden diğer tarifi şöyle bildiriyor; Birer tatlı kaşığı şap tozu, kırmızı üzüm sirkesi ve maden suyunu karıştırın. Bu karışımı, pamuk yardımıyla sivilceli bölgelerinize yayın. Ardından yarım patatesin suyunu çıkarın. Bu suyu sivilcelerinize sürüp, sabaha kadar bekletin. Bu formülü her gün uygulayın.

7. Yöntem Bebe Pudrası

Bebe pudrası, antibiyotik ve oksijenli su karışımı da sivilcenize anında çözüm olabilecek evde uygulayabileceğiniz etkili yöntemlerdendir. Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan 1 çay kaşığı bebe pudrası, 1 kapsül antibiyotik ve 1 tatlı kaşığı oksijenli suyu karıştırarak oluşturacağınız karışımdan da yararlanabilirsiniz. Bu karışımı, her gün 20 dakika boyunca yüzünüzde bekletin, sonra da silin. Sivilceleriniz hızla kuruyacaktır. Antibiyotiği ve oksijenli suyu eczaneden satın alabilirsiniz.

8. Yöntem Kantaron Çayı

Kantaron antiseptik, antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde sivilcelerin kuruyup geçmesinde çok etkilidir. Aktardan kantaron bitkisi alın. 1 tutam kantaronu çay gibi demleyip posasını yatar pozisyondayken yüzünüze sürün. 10 dakika cildinizde beklettikten sonra temiz suyunu da pamukla yüzünüze tonik olarak sürün. (Bir tutamın miktarını şöyle anlayabilirsiniz; Baş, işaret ve orta parmağınızın arasına kantaronu sıkıştırın, işte bu 3 parmağın arasındaki miktar bir tutamdır)


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...