Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Tüp Bağlatma Tüp Ligasyonu Ameliyatı Ne Kadar Sürer Yaşı Ücreti Nedir?

Mavi Kadın>Yaşam>Tüp Bağlatma Tüp Ligasyonu Ameliyatı Ne Kadar Sürer Yaşı Ücreti Nedir?

Kalıcı veya geçici birçok doğum kontrol yöntemi vardır.Doğum kontrol yöntemlerinden kalıcı olanlarından biri ise tüp bağlamasıdır. Tüp bağlaması ise; fallop tüplerinin kesilip birbirine bağlanması ile gebeliği kalıcı olarak önlenmesini kapsamaktadır.

Tüp Bağlatma Tüp Ligasyonu Ameliyatı Ne Kadar Sürer Yaşı Ücreti Nedir?

Kalıcı veya geçici birçok doğum kontrol yöntemi vardır. Doğum kontrol yöntemlerinden kalıcı olanlarından biri ise tüp bağlamasıdır. Tüp bağlaması ise; fallop tüplerinin kesilip birbirine bağlanması ile gebeliği kalıcı olarak önlenmesini kapsamaktadır. Tüp bağlama işlemi yalnızca kadın doğum uzmanları tarafından yapılan bir işlemdir. Tüp bağlatma işlemi devlet hastanelerinde ücretsiz yapılmaktadır. Özel hastanelerde ise bu ameliyat sezaryen ile birlikte yapıldığından, sezaryene ücret ödendiğinden, tüp bağlatma için ayrı bir ücret istenmez.

Kadın vücudunda yumurtalıklar yumurtalar üretir. Bu üretim her ayda bir kez şeklinde olur. Spermin yumurtalığa ulaşmasını sağlayan yapılar olan fallop tüplerinden birisi de uterusa doğru uzanır. Tüp bağlatma ile her borunun kapatılmasını amaçlar ve bu sayede sperm yumurtaya ulaşamadığı için gebelik önlenmiş olur.

Tüp Bağlatma İle İlgili Doktorlara Sorular Ve Cevapları

Sual: 9 yıl önce tüplerimi bağlattım şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum ne yapmam lazım?

CEVAP

Dr. Arif Güngören’in cevabı ( Bir operasyonla açtırmanız mümkün, ancak başarı şansı %20-30 civarında. ayrıca tüplerinizin nasıl bağlandığı önemli, eğer açılabilecek bir şekilde bağlandıysa, operasyon yapılır.)

Sual: Tüpler bağlandıktan sonra gebe kalınabilir mi?

CEVAP

Dr. Arif Güngören’in cevabı ( Tüpler bağlandıktan sonra gebe kalma ihtimali çok çok düşüktür ama yine de vardır.)

Tüp Bağlatma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

2 tane tüp bağlatma yöntemi vardır: Laparoskopik ve Açık Ameliyat. Bu iki farklı tüp bağlatma yöntemlerinde işlemleri birbirine benzer uygulamalardır. Sağ ve soldaki iki tüp ortalarından kesildikten sonra birbirlerine bağlanır. Burda amaç spermin yumurtalıklara ulaşmasını engellemektir. Bu iki yöntem için de vücutta gebelik riski çok düşüktür, tüp bağlatma yönteminin koruculuğu çok yüksektir. Laparoskopik ameliyat yönteminde göbek ve karından kamera sokulur ve aletler ile işlem yapılır. Karından açılan kesik sezaryen kesisi gibi değildir. Yalnızda karında 1-2 tane küçük delik ile işlem yapıldığından ameliyat ardından hastanın iyileşmesi kolay olmakta ve hasta çok az ağrı yaşamaktadır. Ameliyat ardından sonraki gün hasta hemen taburcu edilebilmektedir. Laparoskopi işlemini yaklaşık olarak 20 dakika-1 saat sürmektedir.

Tüp Bağlatma Yaşı Nedir?

Tüp bağlatma ameliyatı için herhangi bir yaş gerekliliği yoktur. Bu işlemin geri dönüşü yoktur, yani bir kere yapıldığında kadınlarda gebe kalma ihtimali bir daha olmadığından ortalama olarak 35 yaş üstü kadınlar ve bir daha çocuk sahibi olmak istemeyen ciftlerin tercih ettikleri bir işlemdir. Özellikle de 16-22 yaş arasındaki kadınların tüp bağlatma yaptırması tavsiye edilmemektedir.

Tüp Bağlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Tüp bağlatma işleminde amaç gebe kalmamak olduğundan bu işlemi yaptıran kadınların bir daha gebe kalması mümkün olmamaktadır. Bu işlemde birbirine bağlanan fallop tüpleri sonradan yeniden ameliyat ile açılsa da kadınlarda gebelik ihtimali %50’nin altında kalmaktadır. Böyle bir durumde genellikle çocuk sahibi olunmamaktadır.

Her ameliyatta olduğu gibi tüp bağlatma ameliyatında da kanama, enfeksiyon, ateş ve ağrı gibi yan etkiler yaşanmaktadır.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
1 Görüş
Gülcan22 Şubat 2023 - 01:47
Resmi nikah olmadan bir kadın tüplerini bağlatabilir mi yasal olarak bir sakıncası var mı?
Sonraki Haber Yükleniyor...