Twitter ile Threads karşılaştırması: Aralarındaki fark ve benzerlikler nelerdir?
Twitter ile Threads arasındaki farklar neler? Bu içeriğimizde Twitter ile Threads arasındaki farkları araştırdık.
Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Instagram'dan Twitter'a rakip bir uygulama hayata geçirildi. İlk günden milyonlarca kullanıcıyı aşan Threads, Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta tarafından Twitter’a rakip olarak piyasaya sürüldü.
Kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgi odağı haline gelen Threads’in özellikleri ve Twitter ile arasındaki farklar en çok aratılanlar arasında yerini aldı. Sizler için Threads ve Twitter karşılaştırması yaptık. Keyifli okumalar!
THREADS VE TWİTTER ARASINDAKİ FARKLAR NELER?
GÖNDERİLERDE KARAKTER SINIRI
Twitter'da 280 karakter sınırı bulunurken Threads platformunda ise 500 karakter sayısı mevcut.
VİDEO SÜRE SINIRI
Her iki sosyal medya platformda link ve fotoğraf paylaşımı yapılabiliyor. Threads üzerinden 5 dakikaya kadar videolar yüklenebiliyor. Twitter'da 2 dakika 20 saniyeye kadar video paylaşımı yapılırken, Twitter Blue aboneleri ise 120 dakikaya kadar videolar yükleyebiliyor.
GÖNDERİ DÜZENLEME ÖZELLİĞİ
Threads üzerinde paylaşılan gönderiler henüz düzenlenemiyor. Twitter için de bu durumun aynı ancak Twitter Blue'ya ücretli abone olan kullanıcılar paylaştıkları Tweet'leri düzenleme özelliğine sahip.
MESAJ GÖNDERME
Twitter'da bir kullanıcı başka bir kullanıcıya mesaj gönderebilirken, Threads'de ise henüz kullanıcıya mesaj gönderme yok. Fakat yakın zamanda gelmesi bekleniyor.
REKLAM
Twitter'da kullanıcıları ana sayfada, hashtaglerde ve neredeyse her tweetin altında reklamla karşılaşabiliyor. Threads ise şu anda reklamsız deneyim sunuyor.
ANA SAYFA AKIŞI
Threads ana sayfasında takip edilenler ve önerilenler karışımı akış desteklerken, Twitter'ın ana sayfasında ise ‘senin için’ ve ‘takip edilenler’ şeklinde iki seçenek mevcut.
BEĞENİLERİN TAKİBİ
Twitter platformu kullanıcılarına farklı profillerin beğenilerini akışlarında gösteriyor. Ancak Threads şu anda bu özelliği gerçekleştirmiyor.
TRENDLER
Twitter'da, Dünya gündemini takip etmeniz mümkünken, bu özellik Threads'te bulunmuyor.
VERİLER
Threads’in Twitter’a göre daha çok bilgi depoladığını söyleyebiliriz. Twitter, kullanıcıların konum, arama ve gözatma geçmişi, kullanım verileri gibi önemli bilgilerini saklarken, Threads ise sağlık ve spordan etnik kökeni ve cinsel yönelimi temsil eden hassas bilgilere, arama geçmişinden kesin konuma kadar önemli kullanıcı verilerini saklıyor.
TASLAK İÇERİKLER
Twitter, kullanıcılara hazırlanan gönderileri taslak olarak kaydetme özelliği sunarken, bu özellik henüz Threads'te bulunmuyor.
UYGUMALA BAĞLANTISI
Threads kullanabilmek için Instagram hesabınızın olması gerekirken, Twitter'da bağlantı zorunluluğu bulunmuyor.
THREADS ÖZELLİKLERİ NELER?
İşte yeni uygulamanın öne çıkan özellikleri:
- Instagram hesabı ile giriş yapabilme ve profil bilgilerini aktarma,
- Paylaşımları yeniden paylaşabilme,
- Paylaşımlara yorumda bulunabilme,
- Yazılı formatta paylaşım yapma imkanı,
- Paylaşımları beğenebilme,
- Maksimum 500 karakter sınırı,
- Yapılan paylaşıma fotoğraf ya da video ekleyebilme,
- Instagram'daki kullanıcı adını koruyarak kullanabilme,
- Başka bir kullanıcıyı paylaşıma etiketleyebilme,
- Yapılan paylaşımı Instagram Hikayeler'de paylaşabilme,
- Gönderileri başka platformlarda da bağlantı olarak paylaşabilme,
- Son olarak Instagram'da engellenen tüm hesaplar Threads’de de otomatik olarak engelleme özelliği bulunmaktadır.
THREAD NE ANLAMA GELİYOR?
Threads kelimesi Türkçe'de iş parçacığı anlamına gelir. Bilgisayar biliminde ‘iş parçağı’ kelimenin anlamı ise bir işin eş zamanlı olarak işlenen her bir bölümüdür. İş parçacığı ve işlem arasındaki fark bir işletim sisteminden diğerine değişmekle birlikte genel olarak iş parçacığının oluşturuluşu ve kaynakların paylaşılmasıdır.
THREADS'E NASIL KAYIT OLUNUR?
Kullanıcıların Instagram hesabı olmadan platforma giriş yapılmıyor. İnstagram hesabı olan kullanıcılar Threads uygulamasını App Store ve Google Play Store'dan indirebiliyor. İndirme işlemi sona erdikten sonra Threads’i açarak alt kısımda yer alan “Instagram ile giriş yap” seçeneği ile giriş yapılıyor.
Peki siz iki uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu anda telefonunuzda hangi uygulama var? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.
Editör : Nefise Anlağan