Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
25-09-2023 11:30 | Güncelleme : 25-09-2023 11:52

Ufacık tefecik ama kanser karşıtı! Güçlü antioksidan ve kemik güçlendirici süper meyve…

Google News

Doktorların ve diyetisyenlerin kullanımını önerdiği hünnap meyvesi gerek çay gerekse meyve olarak tüketilebiliyor. Kararında tükettiğinizde kanserden Tip-2 diyabete kadar güçlü etkiler gösteriyor…

Kanser kovucu ve besleyici hünnap çay olarak tüketilebildiği gibi taze meyve şeklinde de yenebiliyor.
Kanser kovucu ve besleyici hünnap çay olarak tüketilebildiği gibi taze meyve şeklinde de yenebiliyor.

Ziziphus jujuba ağacının meyvesi hünnap, Çin hurması adıyla da biliniyor. Bu meyve güçlü antioksidan etkileriyle kanserden koruyucu. Sadece kanser koruyucu etkileri değil, pek çok konuda aktif etkilere sahip oluyor. Örneğin oldukça  düşük kalorisi ve yüksek besin değeri sayesinde diyetlerin vazgeçilmezi haline gelmeye aday. Ancak doktorlar ve beslenme uzmanları kararında tüketmenin önemini vurguluyorlar. O yüzden sizin için detaylara geçelim.

HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Küçücük meyvenin içerisine bu kadar iyi özellik ve vitamin sığar mı demeyin, kararında kullandığınızda vücudunuz için olumlu etkileri şaşırtıyor. Hatta doktorlar ve diyetisyenler de öneriyor. Hünnap meyvesi şu yararlarla karşımıza çıkıyor:

BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİR

Hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor. Bunun için hünnap bir hayli destekleyici meyvelerden biri. Hünnap meyvesi tüketmek bağışıklığınızı çelik gibi sağlamlaştıracak.

Hünnap meyvesi kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığını koruyor

Limondan 20 kat daha fazla C vitamini içermesi sebebiyle bağışıklığı güçlendiren hünnap meyvesinden 1 ila 3 tane tükettiğinizde günlük C vitamini ihtiyacınızı yeteri kadar karşılıyor.

ANTİOKSİDAN İÇERİR

İyi bir kanser savar olduğunu söyleyebiliriz. Antioksidan içeriği ve C vitamini deposu olduğu için kanser hücreleriyle savaşmada etkili meyvelerdendir. Böylece enfeksiyonlara karşı vücudu korur, serbest radikalleri kontrol altına alır. Aynı zamanda karaciğeri korumasıyla da bilinir.

KİLO VERMEDE DESTEKLEYİCİ

Düşük kalorili ama aynı zamanda vitamin deposu hünnap, diyet dönemlerinizde destekleyici olarak kullanmanız için çok müsait. Diyetisyen Eda Ünal, sonbaharda tüketilen hünnap meyvesinin aşırı tüketilmemesi şartıyla solunum sistemi hastalıklarından kemik sağlığına kadar etki ettiğini söylüyor

Aynı zamanda içeriğinde yağ bulunmaması ve 100 gramının 79 kalori olması, kilo verme süreçlerinde destek alınması gereken bir meyve olduğunu gösteriyor. Protein ve lif değerleri de diyet için uygun olan hünnap, tokluk etkilerine de sahip.

KABIZLIK ÇÖZÜCÜ

Hünnap meyvesi, lif içeriği sayesinde bağırsakların etkili bir şekilde çalışmasını ve sindirim sisteminin sağlık kazanmasını destekliyor. Düğüm olmuş gibi hissettiren bağırsaklarınızı bile rahatlatan hünnap diyetlerinizin olmazsa olmazı yerine geçmeli.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Hünnap meyvesi içerdiği potasyum sayesinde kalp ve damar sağlığını korumada etkili. Potasyuma ek olarak fosfor, kalsiyum ve demir içeriğiyle kemikleri sapasağlam yapıyor. Saponinler içeriğinden dolayı kolesterolü de kontrol altında tutuyor.

Hünnap meyvesi düşük kalorili

KALİTELİ UYKU SAĞLIYOR

Antioksidan içerikleri ve anksiyolitik özellikleri sayesinde rahatlamayı, gevşemeyi ve uyku kalitesini artırmayı sağlıyor. Vücudu sakinleştiriyor, stresi ve kaygıyı da önlüyor.

DİYABET VE ÜLSERE KARŞI KORUYUCU

Tip 2 diyabete karşı koruyucu ve iyileştirici özellikleri bulunan hünnap meyvesi aynı zamanda ülser ve sarılık tedavilerinde de etkili besinlerden biri. Sağlıklı bir vücut bütünlüğü için hünnap tüketimi bu yüzden önemli kabul ediliyor.

HÜNNAP ÇAYI TARİFİ:

Hünnap çayı ateş düşürücü, ağır ve stresi azaltıcı özelliklere sahip. Zihinsel yorgunluk, fiziksel güçsüzlük, uykusuzluk durumlarında kullanılabilir.

Hünnabın taze veya kurutulmuş halini zencefil ve çubuk tarçın ile beraber sıcak suyun içerisinde birkaç dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz (200 ml su (1 bardak), 5-6 adet hünnap, 1 dilim taze zencefil, 1 adet çubuk tarçın.)

Kaynak : Medicana Hastanesi, acibadem.com.tr, memorial.com.tr
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.