Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Uyurken Konuşma Gece Uykuda Konuşma Bağırmak Tedavisi

Mavi Kadın>Yaşam>Uyurken Konuşma Gece Uykuda Konuşma Bağırmak Tedavisi

Uykuda konuşma, en sık karşılaşılan uyku bozukluklarından biridir ve çocuklar, bebekler, yetişkinler dahil her yaş grupta uykuda konuşma ile karşılaşılabilir. Uyurken konuşma özellikle 3 ila 10 yaş arası tüm çocukların yarısında görülen bir durumdur.

Uyurken Konuşma Gece Uykuda Konuşma Bağırmak Tedavisi

Uykuda konuşma, en sık karşılaşılan uyku bozukluklarından biridir ve çocuklar, bebekler, yetişkinler dahil her yaş grupta uykuda konuşma ile karşılaşılabilir. Uyurken konuşma özellikle 3 ila 10 yaş arası tüm çocukların yarısında görülen bir durumdur. Uyku konuşmak aslında biraz da sarhoşken konuşmaya benzer, çünkü ne konuştuğunuzun ya da kiminle konuştuğunuzun farkında değilsinizdir, mırıldanıyor ve saçma sapan konuşuyorsunuzdur ve ertesi gün ne konuştuğunuz hakkında hiç bir fikriniz yoktur.

Uykuda konuşmak çok da nadir görülen bir durum değildir. 3-7 yaş arası küçük çocukların yaklaşık% 50'sinin ve yetişkinlerin% 5'inin bu durumdan mazur olduğu tahmin edilmektedir. Gece altını ıslatma sorununda olduğu gibi çocuklar arasında yaygın olarak görülen uykuda konuşma da genellikle çocuk büyüdükçe geçer.

Uyurken Konuşma Nedenleri Nelerdir?

Depresyon,Stres

Kullanılan ilaçların yan etkisi olarak. Bazı ilaçlar yan etki olarak uykuda konuşmaya neden olabilir. Uykuda konuşma sorunu yaşıyorsanız kullandığınız ilaçların prospektüslerini gözden geçirin.

Uyku terörü

Uyumadan önce ağır yemekler yemek

REM Uyku Davranışı Bozukluğu

Yüksek ateş

Çeşitli psikolojik hastalıklar

Genetik

Alkol kullanımı

Uykusuzluk

Uykuda Konuşma Nedenleri Nelerdir?

Stres

Stres, depresyon, anksiyete gibi psikolojik sorunlar uykuda konuşmanın en sık karşılaşılan nedenidir. Stresli döneminiz bittiğinde uykuda konuşma sorunu da kendiliğinden geçecektir.

Genetik

Uykuda konuşma, herhangi bir zamanda herhangi birinde meydana gelebilir ancak bu durum daha çok çocuklarda ve erkeklerde görülür. Uzmanlar uyurken konuşmanın genetik bir sorun olabileceğini bildiriyor. Bu nedenle, uykularında konuşan anne-babalarınız veya diğer aile üyeleriniz varsa, siz de risk altında olabilirsiniz. Aynı şekilde, eğer uykunuzda konuşursanız ve çocuklarınız varsa, çocuklarınızın da uykularında konuştuğunu fark edebilirsiniz.

Uyku Bozukluğu Problemleri

Uyku apnesi sendromu, uyurgezerlik veya REM'de uyku davranış bozukluğu gibi uyku bozuklukları da uykuda konuşmanın diğer nedenlerindendir.

Yüksek Ateş

Uyku sırasında konuşmanın bir diğer nedeni de ateşlenmedir. Kişinin ateşi çıktığında uykuda konuşabilir, mırıldanabilir hatta kabuslar görebilir.

Uyku Terörü

Uykuda konuşmanın bir başka nedeni de uyku tereri denilen uyku bozukluğudur. Uyku terörü, yetişkinlere nazaran, çocuklar arasında daha sık görülür, bu nedenle uyuyan çocukların konuşma yüzdesi çok oldukça yüksektir. Gece terörü, insanların tamamen uyanık olduğu gibi davrandığı çok canlı bölümlerdir; Uyku terörü yaşayan kişi rüyasında bir şeyle kavga edebilir veya bir şeylerden korktuğu için genellikle bağırabilir, çığlık atabilir, bir şeyi tekmeleyebilir, kendi kendi mırıldanabilir, konuşanabilir. Uyku teröründe ne yaşanırsa yaşansın uyanınca bu durum hatırlanmaz.

Madde Bağımlılığı

Madde bağımlılığı olan kişilerde de uyurken konuşma görülebilir. Uyuşturucu maddelerden vücudunuzun dahili saati veya sirkadiyen ritmi etkilenir, bu yasadışı maddeler uyku programınızın zamanlamasını da azaltabilir. Yaşanılan uyku bozukluğu problemi uyurken konuşmaya yol açabilir.

Ulusal Uyku Vakfı'na göre uykuda konuşma stres ya da depresyon, uzun süre uykusuz kalma, yüksek ateş, uyuşturucu kullanımı ve alkol gibi maddelere bağlı olarak meydana gelebilir. Uykuda konuşma, uyku apnesi, kabus görme ve REM uyku davranışı bozukluğu gibi diğer uyku bozukluklarının sonucu olarak da ortaya çıkabilir.

Uykuda Konuşma Tedavisi

Uykuda konuşma tedavi gerektiren bir durum değildir. Ancak sıklıkla uykuda konuşma problemi yaşıyorsanız bulunduğunuz şehirde Uyku Polikinliği bölümüne gitmelisiniz. Şayet uyku polikinliği yoksa Psikiyatri doktoruna da gidebilirsiniz. Doktor sizi rahatlatıcı, bir antidepresan yazacaktır.

Nefes egzersizleri yapın. Her gün düzenli olarak nefes çalışmak sizi rahatlatıp uykuda konuşmanızın geçmesine yardımcı olabilir.

Düzenli spor yapın. Spor yapmak beyinde endorfin ve serotonin hormonlarının salgılanmasını artırır. Kişi kendini rahat ve huzurlu hisseder, stresten arınır. Böylece uykuda konuşması önlenebilir.

Bitki çayı için: Papatya, anason, melisa gibi bitki çayları sinirleri rahatlatır, uyku bozukluklarını tedavi edip, uykuda konuşmayı önler.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...