Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
15-05-2016 20:33 | Güncelleme : 12-09-2022 17:01

Yüzde Kaşıntı Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Google News

Kollarda ve yüzde kaşıntının nedeni sivilceden, rosacea gül hastalığından alerjik reaksiyonlara, böcek ısırığından dermatite kadar bir çok nedenden kaynaklanabilir.

Yüzde Kaşıntı Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Kollarınız ve yüzünüz kaşınıyor ve siz derdinize deva mı arıyorsunuz? Kollarda ve yüzde kaşıntının nedeni sivilceden, rosacea gül hastalığından alerjik reaksiyonlara, böcek ısırığından dermatite kadar bir çok nedenden kaynaklanabilir.

Kollarda ve yüzde kaşıntı nedenleri nelerdir?

Alerji

Yediğiniz gıdalar, polen, toz gibi alerjik maddeler size dokunup yüzde veya kollarda kaşıntıya neden olabilirler.

Sedef hastalığı

Ciltte oluşan pul pul döküntü, tahriş görüntüye egzama denir. Egzama da kaşıntıya yol açabilir.

Zona Hastalığı

Daha önce su çiçeği geçirmiş hastalarda görülür. Etkilenen bölgede kaşıntı yapabilir.

Mantar

Mantar bulaşıcı hastalıklardandır. Sıklıkla ayakta ve ellerde görülür, kimi zaman kaşıntıyı tetikleyebilir.

Kollarda veya yüzde kaşıntı sebebi olabilecek diğer hastalıklar ise;

Brakiyoradyal pruritus, liken planus ve kontakt dermatit hastalığıdır.

Yüzde Kaşıntı Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Kollarda ve yüzde kaşıntı nasıl geçer?

Hidrokortizon

Kol veya yüzde böcek sokması ve diğer hafif alerjik reaksiyonlardan kaynaklanan kaşıntılar hidrokortizon içeren kremler ile tedavi edilebilir. Bu tedavi ile birlikte buz kullanıldığında yüzde kaşıntı hissi ve kolda kaşıntı birkaç gün içinde rahatlar. Buz küplerini temiz, pamuklu bir kumaşa sarıp, kaşıntı olan bölgeye uygulayın. Kaşıntıya nefes darlığı, mide bulantısı ya da baş dönmesi gibi ciddi belirtiler eşlik ediyorsa acil doktora gitmenizi öneririz.

Antihistaminik

Reçetesiz olarak da alabileceğiniz antihistaminikler, stres, enfeksiyon veya hafif alerjik reaksiyon sonucu ortaya çıkan kurdeşen gibi birçok kaşıntı problemini geçirmekte oldukça etkilidir. Antihistaminikler kaşıntıyı tedavi ederken, bölgeye soğuk kompress de uygulayın. Antihistaminiklerin de yan etkisiyle karşılaştıysanız ve dudaklarınız şiştiyse ya da nefes almakta zorlanıyorsanız hemen doktora başvurmalısınız.

Yüzde Kaşıntı Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Selenyum Sülfür Şampuan

Kaşıntı egzama hastalarının en çok muzdarip olduğu sorunlardandır. Selenyum sülfür  şampuanları, egzama hastaları için Amerikan Aile Hekimleri Akademisi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Seboreik dermatit gibi yağ bezlerinin aşırı aktif hale geldiği durumlarda önerilir. Şampuan saç derisinde olduğu kadar yüz ve kol için de temizleyici olarak kullanılır. Doktorunuza danışıp eczanelerden temin edebilirsiniz.

Kalamin Losyonu

Kalamin losyonu kollarda ve yüzde kaşıntı tedavisi için kullanılabilecek bir losyondur. Kaşınan bölgenin temiz olduğundan emin olun. Uygulamadan önce bölgeyi soğuk su ve sabunla temizleyin. Kaşıntıyı azaltmak için, losyon genelde antihistaminikler ile birlikte kullanılır.

Nemlendiriciler

Kaşıntı genelde kuru cilt sorunudur ve nemlendiriciler ile tedavi edilebilir. Az miktar nemlendirici kaşınan bölgeye uygulandığında nemi hapseder ve kaşıntı rahatsızlığını azaltır. Kuru cilt tedavisi için en etkili nemlendiriciler vazelin gibi cilt üzerinde nemi hapsedenlerdir. Krem ve losyonlardan sonra, bebe yağı ve bitki yağları da alternatif çözümlerdendir.

Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.