Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Yüzdeki yağ bezelerinden kurtulmak için ev yapımı 6 doğal maske

Mavikadin>Güzellik>Yüzdeki yağ bezelerinden kurtulmak için ev yapımı 6 doğal maske

Yağ bezeleri ciltteki yağ bezi kanallarının tıkanması sonucunda oluşan cilt problemidir. Yüz dahil vücudun herhangi bir bölgesinde yağ bezi meydana gelebilir. Yüzde bulunan küçük boyuttaki yağ bezeleri aşağıda bildireceğimiz elma sirkesi, muz kabuğu gibi yöntemler ile yok edilebilirken daha büyük boyuttaki yağ bezeleri ise uzmanlar tarafından çıkarılmalıdır.

Yüzdeki yağ bezelerinden kurtulmak için ev yapımı 6 doğal maske

Yüzde yağ bezi çıkması pek çok kişinin ortak problemi. Sağlık için bir sorun teşkil etmeyen ancak görüntü olan kişiyi rahatsız edebilen yağ bezelerinden kurtulmak için güzellik merkezlerindeki uzmanlara başvurabilir yahut aşağıda bildireceğimiz doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

YÜZDE YAĞ BEZESİ NEDEN ÇIKAR?

Tıpta lipom adı verilen yağ bezeleri genellikle aşırı yağlı yiyeceklerin tüketimi, hareketsiz yaşam, genetik veya kolesterole bağlı ortaya çıkmaktadır. Düzensiz ve sağlıksız beslenmek özellikle göz altında yağ bezesi oluşumuna sebep olan bir faktördür. Yağ bezeleri çoğunlukla siroz ve şeker hastalarında görülmektedir.

YÜZDE YAĞ BEZESİNİN EN SIK KARŞILAŞILAN NEDENLERİ

Yüzde yağ bezesinin oluşmasına sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Genetik faktörler (Anne ve babada yağ bezesi  olan kişilerde risk daha yüksektir.)
  2. Şeker hastalığı
  3. Yüksek kolesterol
  4. Karaciğer rahatsızlığı
  5. Ciltte yüksek miktarda sebum üretimi olması
  6. Yağlı ve tatlı besinlerin çok sık tüketilmesi
  7. Endişe, stres ve üzüntü gibi duygu durumları
  8. Birtakım metabolik rahatsızlıklar
  9. Gün boyu hareketsiz kalmak (Yağ bezeleri en çok da masa başında çalışan kişilerde görülmektedir.)
  10. Yorgunluk ve yeterince uyumamak

Yüzdeki yağ bezelerinden kurtulmak için ev yapımı 6 doğal maske

YÜZDEKİ YAĞ BEZELERİNDEN NASIL KURTULABİLİRİM?

Cildin alt bölgesinde yağ hücrelerinin birikmesi sebebiyle yumuşak yapıdaki kist dokularına yağ bezesi adı verilmektedir. Genellikle 20 ila 40 yaş arasındaki kişilerde görülen yağ bezeleri; birçok kişiyi görüntü açısından oldukça rahatsız etmektedir. Neyse ki mutfağımızda bulunan malzemelerle bu soruna çözüm bulabiliriz:

MUZ KABUĞU

Muz kabuğunda bulunan güçlü antioksidanlar ve enzimler yağ bezelerini yok etmeye yardımcıdır. Bunun için olgun bir muzu kabuğundan soyun. Bu kabuğunun iç beyaz kısmını yağ bezesinin üzerine yerleştirin ve sonrasında yara bandı gibi bir bant ile sabitleyin. Muz kabuğunu yağ bezesi üzerinde bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Ertesi sabah muzu atıp cildinizi su ile yıkayın. Bu uygulamayı yağ bezesi geçene kadar her gece tekrarlayın.

SARIMSAK

Sarımsaktaki zengin enzimler yüzde meydana gelen yağ bezeleri temizleme de oldukça etkilidir. Bunun için birkaç diş sarımsağı ezip macun kıvamına getirin. Bunu yağ bezesinin üzerine sürüp 10-15 dakika bekletin. Bu yöntemi birkaç gün boyunca günlük olarak tekrarlamalısınız.

ELMA SİRKESİ

Cildinizde meydana gelen yağ bezelerinden elma sirkesi ile kurtulabileceğiniz biliyor muydunuz? Bunun için gece uyumadan önce bir parça pamuğun üzerine bir miktar sirke dökün bunu yağ bezesinin üzerine kapatın. Pamuğu yağ bezesini üzerine sabitlemek için üzerine bir yara bandı yapıştırın. Bir gece boyunca beklettiğiniz pamuğu ertesi sabah uyandığınızda cildinizden kaldırın.

Yüzdeki yağ bezelerinden kurtulmak için ev yapımı 6 doğal maske

LİMON TUZU

Gece yatmadan limon tuzunu biraz su ile ıslatıp yağ bezesi olan yere sürün.  Üzerine yara bandı yapıştırın. Ertesi gün bandı ıslatıp çıkarın.

ÇAY AĞACI YAĞI

Yüzde meydana gelen yağ bezelerini çay ağacı yağı ile geçirebilirsiniz. Çay ağacının içeriğindeki bileşenler ciltteki bakterilerin temizlenmesini sağlar, bu şekilde yağ bezelerini yumuşatıp ortadan kaybolmasına yardımcı olur. Bunun için yağ bezelerinizin üzerine günde 2-3 defa 1-2 damla çay ağacı yağı uygulayın.

LİMON PEELİNGİ

Yağ bezelerinden limon peelingi ile kurtulabilmeniz de mümkündür. Bunun için bir dilim limonun üzerine şeker serpin ve bununla yağ bezesi olan yeri hafifçe ovalayın. Uygulama sonrasında 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

SICAK HAVLU İLE KOMPRES

Yüzünüzde oluşan yağ bezelerine temizlemek için evde buhar banyosu yöntemini kullanabilirsiniz. Buhar banyosu sayesinde yağ bezeleri yumuşayacak ve kendiliğinden yok olacaktır. Aynı etkinin oluşması için sıkça duş almanız veya bir havluyu sıcak suya batırıp bunla yüzünüzü hafif şekilde ovalamanız da yağ bezelerini geçirmeye yardımcı olacaktır. Kısacası; yağ bezeleri üzerine uygulayacağınız sıcak kompress yağ bezelerinin kısa sürede dağılıp gitmesinde etkili olacaktır.

Yüzdeki yağ bezelerinden kurtulmak için ev yapımı 6 doğal maske

YÜZDEKİ MİNİK YAĞ BEZELERİ NASIL GEÇER, HANGİ TIBBİ TEDAVİLER UYGULANIR?

Dr. Rıza Aktaş bu hususta şu bilgileri verdi:

“Ciltte çok sayıda ve küçük küçük meydana gelen yağ bezelerine milla adı verilmektedir. Bu tür yağ bezeleri kadınların makyaj yaparken rahatsız olduğu bir konudur. Yüzde özellikle alın, üst yanak ve göz çevresi gibi yerlerde yoğunlaşan bu yağ bezelerinin tedavisi çok basittir. Cildinizde meydana gelen yağ bezelerinden rahatsız oluyorsanız bunun için dondurma veya ısıtma işlemleri uygulanmaktadır. Bazı yağ bezeleri kendiliğinden çıkıp kendiliğinden yok olsa da göz çevresinde meydana gelen yağ bezelerinin geçmesi için tedavi uygulanması gerekebilir. Yağ bezelerini geçirmek için başvurulan en yaygın yöntemlerden birisi lazer ablasyonudur. Yağ bezelerinin tedavisi; uzman hekimler tarafından kolayca yapılır, yağ bezesi sonrasında ciltte iz kesinlikle kalmaz. Yağ bezelerinin ciltte oluşmaması için hareketsiz kalmamalı ve beslenmenize dikkat etmelisiniz. Bu sayede cildinizde yağ bezesi çıkma ve dağılma riskini en aza indirmiş olursunuz.

Göz Altında, Kapağında Çevresinde Üstünde Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...