Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

3 Aylık Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri 3 Aylık Neden Diş Çıkarır

Mavi Kadın>Anne çocuk>3 Aylık Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri 3 Aylık Neden Diş Çıkarır

Anne ve babalar için en zorlu zamanlardan birisi bebeklerin diş çıkarttığı dönemdir. Bu dönem her çocukta farklılık gösterir çünkü her bebeğin gelişimi farklı şekilde olur. Buna bağlı olarak diş çıkarma belirtileri de bebekten bebeğe farklılık

3 Aylık Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri 3 Aylık Neden Diş Çıkarır

Anne ve babalar için en zorlu zamanlardan birisi bebeklerin diş çıkarttığı dönemdir. Bu dönem her çocukta farklılık gösterir çünkü her bebeğin gelişimi farklı şekilde olur. Buna bağlı olarak diş çıkarma belirtileri de bebekten bebeğe farklılık gösterir. Bebeklerde 3 aylıktan itibaren dişler çıkmaya başlayabilir.

3 Aylık Bebeklerde Diş Çıkarma Olur mu?

Dr. Yelda Mumcu bu hususta şu bilgiyi vermektedir:

İlk dişler genellikle bebekler doğduktan 6 ila 8 ay sonra çıkmaktadır. Fakat ilk dişler her bebekte aynı zamanda çıkmaz. Örneğin, bebek 3 aylık gibi erken bir dönemde veya  15 ay gibi daha geç bir dönemde de çıkabilir. Her bebekte farklı zamanlarda görülen ilk diş çıkmasının sebebi genetiktir.

3 Aylık Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

  1. Ağızdan salya gelmesi
  2. Diş etlerinde kaşınma
  3. Sinirlilik ve huysuzluk
  4. Diş etlerinde şişme, kızarıklık
  5. İştahsızlık
  6. İshal
  7. Hafif ateş
  8. Uykusuzluk
  9. Kulak ağrısı
  10. Damak altından görülen beyaz diş
  11. Parmaklarını ağzına götürme, parmaklarını ısırma
  12. Kulağı çekiştirme
  13. Yanaklarda kızarıklık
  14. Her şeyi ağzına götürme isteği
  15. Hafif öksürük

3 Aylık Bebeklerde Diş Çıktıysa Nasıl Rahat Ettirmeli?

Herkesin bildiği gibi bebeklere şifa veren besin anne sütüdür. Bu yüzden diş çıkaran bebekleri sık sık emzirmek bebeğin huzursuzluğunu almaya yardımcı olacaktır.

Bebeğinizin dişlerine parmaklarınızla masaj yapabilir veya diş kaşıyıcılar kullanabilirsiniz. Diş kaşıyıcıları kendi kullanan bebek dişlerindeki kaşıntıyı bununla çok iyi giderecek ve rahatlayacaktır. Burada faydalı bir ipucu vermek gerekirse, diş kaşıyıcıyı buzdolabında soğutmalısınız. Soğuğun bebeğinizin dişlerindeki kaşıntıyı almada etkisi daha çok olacaktır.

Bebeklerde diş çıkarma döneminde onu rahatlatacak faydalı uygulamalardan birisi de ağrıyan ve kaşıyan bölgeye soğuk uygulamadır. Ek olarak kaşıntıyı almak için bebeğinize kemirmesi için bir şeyler verebilirsiniz.

Bebeklerde diş çıkarırken ağrı görülebilir, ağrının geçmesi için eczacı veya doktora danışıp ağrı kesici şurup  verilebilir.  Öncelikle doktorunuza danışmalı ve onun önereceği diş jeli, ağrı kesici şurup veya fitil gibi ilaçları kullanabilirsiniz.

Geçmişten beri misvakın özellikle diş sağlığına çok iyi geldiği ve ağrı kesici etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Bu yüzden, bebeğinizin diş çıkarma döneminde misvakı doğal bir ürün olması sebebiyle gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Misvağın ucunu bir gece suda bekletin. Ertesi gün fırça gibi açılacaktır. Doktora danışarak misvakla bebeğin diş etlerine masaj yapabilirsiniz.

Kehribar kolye bebeklerde diş çıkarma döneminde kullanılabilir. Kehribar içerisinde süksinik asit bulundurur ve bu asit de bebeklerde diş çıkarma dönemlerinde ağrı ve huzursuzluğu dindirirken aynı zamanda ağızda salya üretiminde artış olmasını önlemektedir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ne Kadar Sürer?

Bebeklerde halk arasında süt dişi olarak bilinen ilk dişler bebek 6 ay olduktan sonra çıkmaya başlar ve bu süreç 2,5 yaşına kadar sürer. 6 yaşına geldiğinde çocuklar bu süt düşlerini düşürmeye başlar ve artık kalıcı ve yeni dişlerine sahip olurlar. Fakat bu tam bir geçiş olmaz yani bebeklikteki süt dişleri çocuklarda 12 yaşına kadar ağızda kalır. Bu dişler, çocuklaron hem genel sağlığı hem de ağız sağlığı için çok hayatidir. 12 yaşında tamamen düşen süt dişleriyle çocuklarda diş çıkarma dönemi sona erer çünkü artık kendi kalıcı dişlerine sahip olmuş olurlar.

Bebeklerde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? 17 Pratik Yöntem Tıklayınız

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Bebeğimin Diş Çıkardığını Nasıl Anlarım? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...