Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Aspiratörü pratik şekilde temizlemenin yöntemi! Silmeye bile gerek kalmadan inatçı lekeleri yok ediyor

Mavi Kadın>Keşfet>Aspiratörü pratik şekilde temizlemenin yöntemi! Silmeye bile gerek kalmadan inatçı lekeleri yok ediyor

Aspiratörünüzü pratik bir şekilde temizlemenin tesirli bir yöntemi olduğunu daha önce duymuş muydunuz? İnatçı yağ lekeriyle mücadele etmenin hızlı ve kesin bir tekniği var. Bu temizlik sırrı ile aspiratörünüz parıl parıl parlayacak

Aspiratörü pratik şekilde temizlemenin yöntemi! Silmeye bile gerek kalmadan inatçı lekeleri yok ediyor

Söz konusu teknik aspiratörünüzü pratik bi şekilde yağlardan arındırabilir ve size gününüzde boşluk açabilir. Aynı zamanda silme işleminde bulunmayacağınız için ekstra performans göstermemenizi de sağlar. Temizlemesi en zor ürünlerden olan aspiratör temizliğini hızlıca halletmeyi arzulayanlara işte muazzam bir çözüm!

En nihayetinde, mutfakta en çok kirlenen ve yağ lekeleriyle dolan ürünlerin başında aspiratör gelir. Dolayısıyla aspiratör temizliği periyodik şekilde yapılmalıdır. Filtreleri belirli zaman dilimlerinde iç dış yıkanmalı ve mümkünse yenisiyle değiştirilmelidir. Aynı zamanda aspiratörün dış tabanı kir, pas ve yağ tabakasından kurtarılmalıdır. Bu temizlik sayesinde aspiratörünüzün performansı artar ve ömrü uzamış olur. Ayrıca hijyenik bir ortamda çalışmış olursunuz. 

Aspiratörü pratik şekilde temizlemenin yöntemi! Silmeye bile gerek kalmadan inatçı lekeleri yok ediyor

5 ADIMDA ASPİRATÖR TEMİZLİĞİ

Başlamadan önce daima aspiratörün fişini prizden çekin. Bu, ocağı kullandıktan hemen sonra, davlumbazın hâlâ sıcak olması ihtimaline karşı yapılacak bir iş değildir.

Dış kapağı çıkarın ve ılık bulaşık deterjanı solüsyonunda yıkayın. Vantilatörünüzün çıkaramadığınız bir başlığı varsa, onu bulaşık deterjanı solüsyonuyla dikkatlice yıkayın.

Mutfak havlusu ile iyice durulayın ve kurulayın.

Fan kanatlarını, bulaşık deterjanı solüsyonuna batırılmış nemli bir bezle silin. Bunları çok ıslatmaktan kaçınmak ve değiştirmeden önce kuru olduklarından emin olmak önemlidir.

Vantilatörünüzün filtreleri varsa, bunları bulaşık deterjanıyla yıkayın; değiştirmeden önce kuru olduklarından emin olun. Sünger filtrelerin birkaç yıkamadan sonra değiştirilmesi gerekecektir.

Önemli not: Havalandırmanızın düzgün çalışıp çalışmadığını test etmenin mükemmel bir yolu, havalandırmanın üzerine bir parça gazete tutmaktır. Kağıt emilip yerinde tutulursa havalandırma çalışıyor demektir.

Gelin size hemen bir solüsyon önerisinde bulunalım ve teker teker bu işlemi nasıl yapmanız gerektiğini anlatalım...

Ekipman / Araçlar

Yumuşak naylon kıllı sert fırça

Lavabo, büyük tencere veya cam pişirme kabı

Malzemeler

1/2 bardak kabartma tozu

1 ila 2 yemek kaşığı yağ giderici bulaşık sabunu

Kaynayan su

Püskürtmeli yağ giderici veya sirke solüsyonu

Kağıt havlu veya temizlik bezleri

Aspiratörü pratik şekilde temizlemenin yöntemi! Silmeye bile gerek kalmadan inatçı lekeleri yok ediyor

Filtre, davlumbazın alt kısmında, yani ocağa bakan tarafta bulunur. Yeniden kullanılabilir filtreyi çıkarmak için dışarı kaydırın veya çıkarmak için kullandığınız mandalı bulun.

Bir lavaboyu veya büyük bir tencereyi kaynar suyla doldurun. Suya yağ giderici içeren 1 ila 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin. 1/2 bardak kabartma tozu ekleyin ve çözeltiyi iyice karıştırın.

Filtreyi çözeltiye batırın ve en az 15 dakika bekletin. Su tamamen soğumadan ve yağ filtrenin üzerine yerleşmeden önce ıslatma filtresini çıkarın.

Filtreye hâlâ yapışan yağı veya yiyecek parçacıklarını temizlemek için sert fırçayı kullanın. Tekrar davlumbaza yerleştirmeden önce sıcak suyla iyice durulayın ve iyice kurulayın.

Ocakta herhangi bir alet bulunmadığından emin olun. Daha sonra tüm yüzeylere yağ giderici veya ev yapımı sirke solüsyonunu püskürtün. Kağıt havluyla silmeden önce 15 dakika bekletin.

Kaynak : Mavikadin.com
Editör : Yasemin Beyza
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...