Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Retinol her gün kullanılır mı? Retinol Serum lekelere iyi gelir mi? İşte yararları ve zararları...

Mavi Kadın>Güzellik>Retinol her gün kullanılır mı? Retinol Serum lekelere iyi gelir mi? İşte yararları ve zararları...

Cilt bariyerini onaran retinolün yanlış kullanımı da ciltte sorunlara neden olabilir. Retinol her gün kullanılır mı? Retinol Serum lekelere iyi gelir mi? gibi soruların cevabı haberimizde yer alıyor.

Retinol; cilt bakımı esnasında kullanılan güzellik ürünleri ve cilt arasında oluşan bir bariyerdir.
Retinol; cilt bakımı esnasında kullanılan güzellik ürünleri ve cilt arasında oluşan bir bariyerdir.

Cilt bariyerinizi onararak daha sıkı ve pamuksu dokuda yeni bir cilt sağlayan retinolü doğru kullandığınıza emin misiniz? İşte retinol serum hakkında bilinmeyenler ve çok daha fazlası!

Retinol günümüzde cilt bakımlarının ve ürünlerinin vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş bileşenlerdendir. Çok fazla gündem olup kullanılması yanlış anlaşılmalara ve yanlış kullanımlara sebep olmuştur;

  • A vitaminin türevi olarak anlatılan bu serum aslında kullanılan vitaminler ve cilt arasında bariyer görevi gören bir üründür.
  • Bu serumhakkında dolaşan en yaygın ve yanlış bilgilerden biri de hızlı etki etmesidir. Böyle bir durum hiçbir üründe söz konusu değildir. Bu ürünün de faydasını görmek için düzenli ve istikrarlı kullanım sağlanmalıdır.
  • Bunun yanında kullanım sıklığını artırmak ve fazla oranda serum kullanmak ciltte tahrişe ve beraberinde soyulmalara neden olur.
  • Güneşli günlerde kullanılması da yanlış bir uygulamadır. Bu bileşenin genellikle akşam saatlerinde uygulanması tavsiye edilir.

Bu serumukullanmadan önce bir dermatoloğa danışılıp bilgi alınması hem daha sağlıklı ve detaylı bilgilere ulaşmayı sağlarken bir yandan da cildinize uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olur.

RETİNOL NEDİR?

Retinol; cilt bakımı esnasında kullanılan güzellik ürünleri ve cilt arasında oluşan bir bariyerdir. A vitamini gibi cilde sürülse bile etkisini doğrudan gösteremeyen bileşenlerin etkilerini sergilemesine yardımcı olan bir serumdur. Cilt bakımında bir tür sandviç görevi gören bu serum, diğer bakım ürünlerinin faydalarını en iyi şekilde göstermesini sağlar.

Cilt hücrelerinin yenilenmesi ve onarımında görev alan bu bileşen güzellik sektörü içerisinde genellikle serum formda bulunur. Her cilt tipinde değişik etkilere neden olabileceğinden ürünün kendinize uygunluğundan emin olduktan sonra kullanmanız daha etkin ve sağlıklı sonuçlara yol açar.

Retinol her gün kullanılır mı? Retinol Serum lekelere iyi gelir mi? İşte yararları ve zararları...

RETİNOL NE İŞE YARAR?

Cilt ile diğer vitamin ve mineralleri birbirine tutunduran retinol, güzellik formülü olarak bilinir. Retinolün cilde olan faydaları ise;

  • Kullanılan cilt bakım ürünlerinin etkilerini göstermesini sağlar.
  • Cilt görünümünü iyileştirerek daha parlak bir cilde yol açar.
  • Yüzde izi kalan yara veya sivilce lekelerini onarımda rol oynar.
  • Ton eşitsizliklerini giderir.
  • Gözenekleri gözle görülür şekilde küçülterek daha sıkı bir cilt oluşumuna katkı sağlar.
  • Kırışıklık gibi istenmeyen problemlerin ortadan kalkmasında etkindir.

Çeşitli serumlarla cildinize uygulayabileceğiniz retinolü eczacınızdan yardım alarak bulabilir, doğru kullanımla beraber kısa sürede mükemmel cilde erişebilirsiniz.

A VİTAMİNİ RETİNOL MÜDÜR?

A vitamini retinol değildir. A vitamini yağda çözünen ve vücut için fazlasıyla gerekli vitaminler arasındadır. Cilt sağlığına son derece iyi gelen A vitaminin eksikliği vücutta oldukça belli olan vitaminlerdendir. Ancak cilde etki etmesi için bir bağlayıcı görevini üstlenen retinol serumu ile kullanılması gerekir.

Bir vitaminin yeri veya eksikliği başka bir vitamin ile giderilemez. O nedenle bu duruma dikkat edilmelidir. Bağışıklık sistemine de büyük etkileri olan A vitamini antioksidan içermesi sebebiyle hücre hasarlarını onarmaya da yarar.

RETİNOL NASIL KULLANILIR?

Cildinizi yaşlanmaya karşı korumak isterseniz retinol serumla bunu başarabilirsiniz. Bu serumun kullanımı;

  • Makyaj vb. tüm zararlı maddelerden arındırıldıktan sonra içeriği temiz bir yıkama jeli ile cilt temizlenerek işe başlanır.
  • Maksimum 3 damla retinol serum cilde damlatılarak dairesel hareketlerle masaj yapılır. Bu noktada gözle temasından kaçınılmalıdır.
  • Ardından ise cilde asıl uygulanacak olan bakım ürünü kullanılır.
  • Haftada iki kere uygulanması hem serumun etkilerini görmek hem de reaksiyona sebep olup olmadığını ölçmek için yeterlidir.
  • Herhangi bir sorun oluşturmuyorsa her gece azar miktarda cilde uygulanabilir.

Bu serum mükemmel bir icat olsa bile bazı cilt tiplerine veya alerjik durumu bulunanlara bu etkiyi yansıtmaz. O nedenle serumun etkilerini gözlemleyerek kendiniz için en doğru kararı vermelisiniz.

RETİNOL NE İLE KULLANILMAZ?

Cilt bakımında oldukça yaygın bir şekilde kullanılan retinolün kullanımına bazı durumlarda dikkat edilmesi gerekir;

  • Özellikle hamile kadınların kullanmaması çok önemlidir. Çünkü retinol fetüs veyahut bebek üzerinde olumsuz durumlara neden olabilir.
  • Retinolü asidik içeriğe sahip ürünlerle de kullanmamak gerekir. Bu durum cilt tahrişine neden olabileceğinden üzerinde durulmalı ve dikkatli olunmalıdır.
  • Bu ürün ayrıca güneşli havalarda da kullanılması sakıncalı ürünlerdendir. Bunun nedeni bu serumun güneş ile tepkimeye girebilmesidir. Uygulamadan sonra güneşe çıkılacaksa mutlaka öncesinde bir güneş koruması sağlanmalıdır. Bu sayede hem güneşin zararlı etkileri minimum düzeye iner hem de retinolle tepkimeye girmemiş olur.

Cilt bakımının bağlayıcı unsuru olan bu serum etkisini ciltte daha fazla göstermesi hedeflenen cilt bakım ürünleriyle kullanılır. A vitamini gibi etkilerini yağda çözünerek gösteren vitaminler için bu serumun kullanımı idealdir.

 

Yararlanılan kaynaklar:

Doğal Olarak Yaşlanan Cildin A Vitamini (Retinol) ile İyileştirilmesi | Dermatoloji | JAMA Dermatoloji | JAMA Ağı (jamanetwork.com)

Kaynak : jamanetwork.com
Editör : Ezgi Sezer
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...