Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

Mavi Kadın>Güzellik>2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala sizler için 2023 yılına damga vuran makyaj trendlerini hazırladık.

2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

2023 yılında her alanda olduğu gibi makyajda da birçok yeni trend ortaya çıktı. 2024 yılına girmemize sayılı günler kala hala etkisini sürdüren bu trendleri Mavi Kadın editörü sizler için hazırladı.

2023 YILINA DAMGASINI VURAN MAKYAJ TRENDLERİ

CLEAN GIRL MAKYAJI

2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

Clean girl makyaj trendinde önemli olan şey kişinin cildinin temiz görünmesidir. Eski makyaj trendlerinden olan yok gibi duran makyaj trendine çok benzemektedir. Bu trend makyajdan çok kişinin cildine odaklanır. Kişinin cilt temizliği önemlidir. Temiz cilt üzerine yaptığınız hafif makyaj cildinize ışıl ışıl bir görünüm kazandırır. Bu görünüme Clean girl denir. Bu görünümü yapmak için ilk adımınız cildinizin nem oranını ayarlamaktır. Bunun için ilk olarak makyaj bazı uygulayabilirsiniz. Baz'ı uyguladıktan sonra ise isteğe bağlı olarak doğal ışıltı sağlaması için allık uygulayabilirsiniz. Bu ürünleri uyguladığınız için gün boyu kapatıcının ağırlığını cildinizde taşımamış olacaksınız. Clean girl makyajında öne çıkan bir diğer adım ise sade göz makyajıdır. Yine aynı şekilde gözlerinize de fazla bir makyajın yapılmaması gerekir. Soft tonlu farları tercih edebilirsiniz. Kaş sabitleyicinizle kaşlarınızı tarayabilir, dudaklarınız için ise meyveli ve doğal renkli dudak nemlendiricisi tercih edip bu makyaj görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. 

STRAWBERRY GIRL MAKYAJI

2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

Türkçe'ye çilek kız makyajı olarak çevrilen bu makyaj akımı diğer akımlar gibi 2023 yılına ses getirmiştir. Hailey Bieber'ın başlattığı bu akımın temelinde çilek rengi vardır. Yine Clean girl makyajında olduğu gibi temiz cilt görünümü ön plandadır. Bu makyajda önemli olan çilek rengini ortaya çıkarmaktır. Yine cildinizi nemlendirip başlayacağınız bu makyajdaki bir sonraki adım kırmızı veya pembe allık uygulamaktır. Bunun için likit yapıda olan allıkları yani tintleri kullanmanız bu görünüme ulaşmanız için önemli bir adımdır. Ruj tercihinizin de kırmızı tonlarında olması gerekir. Makyajın bir diğer önemli dokunuşu ise çileklerde gördüğümüz nokta şeklindeki yapıları cildimize uyarlamaktır. Yani kahverengi göz kalemi veya dudak kalemi ile kendinize çil yapmanız gerekir. Çil ile birlikte Strawberry girl makyajınızı tamamlamış olursunuz. 

CHERRY GIRL MAKYAJI

2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

Meyvelerin akımlara isim vermesi diğer makyaj trendi olan Cherry girl makyajında da devam ediyor. Cherry kelimesi dilimizde vişne ya da kiraz anlamlarıyla kullanılır. Bu akımda öne çıkan şey yine renklerdir. Makyaj malzemelerinizde vişne rengine yakın renkleri kullanmanız bu trend için doğru olan bir seçenektir. Pembe alt tonlu ürünler ile bu görünüme rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kahverengi tonlu dudak kalemi ile vişne rengi dudak parlatıcınız ile rengi daha da belirginleştirebilirsiniz. 

LATTE MAKYAJI

2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

Bu makyaj trendi renk paletiyle birlikte sonbahar mevsimini hatırlatır. Kahverengi ve tonlarının ağırlıkta olduğu bu trend diğer trendlerden farklı olarak daha yoğun uygulamalar içerir. Bu makyajın temeli cilde bronz bir görünüm kazandırmaktır. Cildinizi nemlendirmekle başladığınız bu makyaj trendinde cilde uygun kapatıcı yüze uygulanır. Cilde bronz görünüm vermesi için bronzer kullanmak önemli bir adımdır. Göz makyajında ise kahverengi tonlarını tercih etmeniz Latte makyajınıza güzellik katacaktır. Likit ruj ya da dudak parlatıcısı tercih edilmelidir. 

COLD GIRL MAKYAJI

2023 yılında öne çıkan makyaj trendleri

Bu trend ile birlikte yılın sonuna geldiğimizi anlıyoruz. Kış aylarında ortaya çıkan bu trendin temelinde üşümüş gibi görünmek önemli. Soğuk kış günlerinde üşürüz ve cildimiz soğuktan dolayı kızarır. Bu makyajda odaklanmamız gereken şey bu kızarmış cilt görüntüsünü ortaya çıkarmaktır. Bunun için kırmızı alt tonlu tint kullanmamız bu görünüm için en önemli makyaj malzemesidir. Göz makyajınız için ise daha soğuk tonları tercih edebilirsiniz. Bu tonlar mavi ve gri tonları olabilir. Böylelikle bu trend görünümü yakalayabilirsiniz.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Sima Ekinci
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...