Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

3 dakikanızı ayırın: Duşa kabindeki su lekeleri nasıl çıkar? Kimyasal kullanmadan duşa kabin temizleme yöntemleri

Mavi Kadın>Keşfet>3 dakikanızı ayırın: Duşa kabindeki su lekeleri nasıl çıkar? Kimyasal kullanmadan duşa kabin temizleme yöntemleri

Temizlik birçoğumuzun en hassas olduğu noktalardan biri. Söz konusu banyo temizliği ise saatlerini harcayanlar bile oluyor. Banyoda en çok zorlanılan alan duşa kabindeki inatçı su izleri… Duşa kabini ne kadar ovalasam da temiz olmuyor diyorsanız bu sorunu doğal malzemelerle çözmeyi deneyin. Sonuç sizi mutlu edecek! Peki, duşa kabindeki su lekeleri nasıl geçer? Kimyasal ürün kullanmadan duşa kabin nasıl temizlenir?

Duşa kabin camlarının düzenli olarak temizlenmemesi, bir süre sonra duşa kabin yüzeyinde damlalar halinde lekelere ve kireçlenmeye yol açar.
Duşa kabin camlarının düzenli olarak temizlenmemesi, bir süre sonra duşa kabin yüzeyinde damlalar halinde lekelere ve kireçlenmeye yol açar.

Her duş sonrası sıçrayan sulardan, şampuan ve sabun kalıntılarından ve suda oluşan kireçten dolayı duşa kabin camında su lekeleri oluşuyor. Can sıkıcı lekelerden kurtulmak için güçlü kimyasallar kullanmanıza gerek yok. Duşa kabindeki inatçı su lekeleriyle baş edebileceğiniz etkili temizlik yöntemleri bulunuyor.

DUŞAKABİNDEKİ SU İZLERİ NASIL GEÇER?

Duşa kabinde su lekelerinin oluşmasını önlemek için en ideal yöntem, her duş sonrası kısa bir zaman ayırıp hızlı bir temizlik yapmaktır. Kimyasal ve doğal yöntemler kullanmadan sadece duşa kabin camlarına sıcak ya da ılık su tutup ardından mikrofiber özellikli bir bez ile camları silmek bile, su lekelerini ve kireç oluşumunu büyük oranda engelleyecektir. Şimdi gelelim, duşa kabindeki su izlerini geçirecek yöntemlere:

KABARTMA TOZU - SU

Birçok kişi kabartma tozu ve su karışımını öneriyor. Kirle savaşan bu karışım için ölçüler, ne kadar ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak değişecektir. Bir fincan karbonatı bir kabın içerisine boşaltın. Üzerine su ekleyerek kalın bir macun kıvamına getirin. Sünger yardımıyla karbonatlı karışımı duşa kabin camlarına sürün. Duşa kabin camlarının tamamını bu karışımla fırçalayın ve son olarak sirkeli su ile durulayın.

SİRKE - SU

Duşakabindeki su lekelerini geçirmede etkili bir yöntem arıyorum diyorsanız, o halde sirkenin gücünden faydalanmalısınız. Boş sprey şişesine dökeceğiniz sirke ve su karışımı ile duş başlıkları da dahil duşakabinin tamamını silebilirsiniz. Ardından durulayıp, temiz bir bezle kurulayın.

3 dakikanızı ayırın: Duşa kabindeki su lekeleri nasıl çıkar? Kimyasal kullanmadan duşa kabin temizleme yöntemleri

TUZ - SU

Su lekelerini gideren bir diğer etkili formül ise tuz ve suyu karıştırmak. İhtiyacınız kadar tuz ve suyu boş bir sprey şişesine boşaltın. Spreyi duşa kabine sıkın ve bez yardımıyla dairesel hareketlerle duşa kabine uygulayın. Tuzlu suyun etkisiyle su lekeleri geçecektir. Uygulama sonrasında duşa kabini suyla durulayın.

SİRKE - LİMON

Eşit miktarda limon ve sirkeyi karıştırın. Mikrodalgada 15-20 saniye kadar ısıtın. Ardından boş sprey şişesine aktarın ve duşa kabin camının üzerine püskürtün. 3-4 dakika bekledikten sonra mikfrofiber bir bez yardımıyla silin.

3 dakikanızı ayırın: Duşa kabindeki su lekeleri nasıl çıkar? Kimyasal kullanmadan duşa kabin temizleme yöntemleri

SİRKE – KARBONAT

İki güçlü malzeme bir arada. Bunun için sirke ve karbonatı karıştırın. Duşa kabindeki su lekelerinin olduğu bölgeye sürün ve ovalayın. Ardından su ile durulayın. Bu yöntem duşa kabindeki su lekelerini geçirdiği gibi bölgenin parlamasını sağlayacaktır.

DİŞ MACUNU

Evet, doğru okudunuz. Diş macunları tıpkı dişlerimizi beyazlatma da olduğu gibi duşa kabindeki su lekelerini çıkarmada da etkili. Yapmanız gereken tek şey temiz bir bez üzerine bir miktar diş macunu sıkmanız ve su lekeleri üzerinde dairesel hareketlerle uygulamanız. Dikkat etmeniz gereken nokta diş macununun jel olanını değil beyaz renkli olanını kullanmanız olacaktır.

Duşa kabin gibi dar alanlarda ağır kimyasallar kullanmaktan kaçının. Tuz ruhu, çamaşır suyu gibi zehirleyici maddeler kullanmak, temizlik sırasında ciltle temas veya kokunun solunması gibi durumlarda ciddi zararlara yol açabilir.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Melike Anlağan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...