4 Haftalık Gebelik Belirtileri Annedeki Değişiklikler 4 Haftalık Hamileyim
Tebrik ederiz 4 haftalık gebelik ile beraber artık 1 aylık hamilesiniz. 9 ay sürecek olan bu dönemin henüz ilk ayındasınız. 4 haftalık gebelikte regl gecikmesi
Tebrik ederiz 4 haftalık gebelik ile beraber artık 1 aylık hamilesiniz. 9 ay sürecek olan bu dönemin henüz ilk ayındasınız. 4 haftalık gebelikte regl gecikmesi, mide bulantısı, kusma gibi belirtiler hamile olduğunuzda dair size küçük ipuçları verecektir.
4 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Bülent Tıraş Anlatıyor
Bebek 4. gebelik haftası haşhaş tohumu boyutunda, yaklaşık 1 mm.’dir ve 2 katmandan oluşmaktadır.
4 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?
- 4 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık gebesiniz.
- 4 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 1 günlük gebesiniz.
- 4 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 2 günlük gebesiniz.
- 4 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 3 günlük gebesiniz.
- 4 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 4 günlük gebesiniz.
4 Haftalık Gebelik Belirtileri, Annedeki Değişiklikler
- Adet zamanında gecikme
- Sık idrara çıkma
- Mide bulantısı ve kusma
- Baş dönmesi
- Halsizlik, yorgunluk
- Meme uçlarında hassasiyet koyulaşma
- Aşerme
- Kokulara karşı hassasiyet
- Boğaz ağrısı
- Baş ağrısı
- Bel ağrısı
- Sıcak basması
- Nefes darlığı
- Gebelik hormonlarına bağlı ruh halinde ani değişiklikler çabuk ağlama, çabuk sinirlenme
- Vajinadan gelen damla damla veya lekelenme şeklinde hafif kanama, implantasyonun yani bebeğin rahim duvarına tutunmaya çalışmasının bir sonucu olarak 4. haftada da ortaya çıkabilir.
- Midede hafif kramplar yaşama
- Uyuma isteği
- Hafif sancı, kasılma
- Anne adayında nabızda yani kalp atışında hızlanma
- Anne adayında yükselen beta HCG hormonunun etkisiyle tat almada değişiklik, ağızda metalimsi bir tat
- Vücut ısı değişikliği ,
- Kırmızımsı veya pembe renkli az miktarlı kanamalar. Buna halk dilinde “lekelenme” deniyor.
- Adet dönemi öncesindeki gibi şişkin göğüsler,
- Progesteron gebelik hormonuna bağlı şişkinlik, ödem
4 Haftalık Gebelikte Neler Yaşanır?
4. hafta ile beraber anne adayı artık 1 aylık hamiledir. Anne adayının yumurtası ile baba adayının spermi birleşmiş bebeğin ilk aşaması olan fetüs ortaya çıkmıştır. 4 haftalık hamile olan kadın test yapmadıysa hamile olduğunun farkında olmayabilir. Ancak adet gecikmesi yaşaması önemli hamilelik belirtilerindendir ve kişiye gebe olduğuna dair ipucu verir. İstisnai durumlarda her zamanki gibi regl görmeye devam edebilir ve hamile de olabilirsiniz. Hamile olup olmadığınızı öğrenmek için kesin sonuç gebelik testi ile belirlenir.
4 Haftalık Gebelikte Neler Yaşanır?
Gebelik testini eczaneden satın alabilir yahut sağlık ocaklarında ücretsiz olarak hamilelik testi yaptırabilirsiniz. Gebeliği en garantili öğrenme şekli anne adayının son adet tarihinde gününün gecikmesi ve son adet tarihinin ilk gününden 10 gün geçmesidir. 10 gün geçmesi garanti sonucu verir. Son adet tarihinin ilk gününden 10 gün geçmesi ile gebelik durumu kesinleşecektir. Bununla birlikte şayet anne adayı hamile olup olmadığını öğrenmekte sabredemiyorsa o halde idrar testi veya kan testi yaptırabilir. Gebelikte 4. Haftada bebek rahimde ve plesantada büyümeye başlar.
Hamileliğin bu haftasında artık beslenmenize daha önem göstermelisiniz, bebeğin sağlıklı gelişimi açısından düzenli olarak folik asit alımına devam edilmesi gerekir. Doktorunuzun reçete edeceği folik asidi ilaç olarak da kullanabilirsiniz. Folik asit içeren gıdaları bolca tüketmelisiniz. Yapılan bilimsel çalışmalarda folik asidin düşük yapma riskini düşürdüğü, düşük ağırlıklı bebek doğumunu önlediğini ve bebeği beyin zihinsel sorunlardan koruduğu tespit edilmiştir. B12 içeren kırmızı et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzeler tahıl grubu, bakliyatlar gibi gıdaların tüketimine özen gösterilmelidir.
4 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor
Gebeliğin bu haftasında bebeğiniz bebek olarak adlandırılamaz, tıpta Embriyo olarak tanımlanır. Bu haftadan itibaren bebeğiniz hızlı gelişimine devam edecek ve 10 hafta içinde organları oluşacaktır. Embriyoyu oluşturan farklı katmanlar bulunmaktadır. Bu katmanların her biri gelişerek, ileride farklı organ gruplarını ve sistemlerini oluşturacaktır. 4 haftalık bebekte embriyo 3 katmadan oluşmaktadır; ekododerm, mezoderm ve endoderm. Bu üç kat bebeğin organlarını ve dokularını oluşturacaktır. Ektoderm katmanı beyin dahil sinir sistemi, cilt, saç, tırnaklar, meme bezleri, ter bezleri ve dişleri, Mezoderm katmanı kalp, dolaşım sistemi, iskelet, bağ dokuları, kan sistemi, üreme sistemi ve kaslar haline gelecektir. Endoderm katmanından ise akciğerler, karaciğer, pankreas ve tiroid gastrointestinal sistem oluşacaktır. Bu haftada bebeğin, beyninin oluşacağı bölüm meydana gelir ve sinirler oluşmaya başlar. Amnio sıvısı toplanmaya başlamıştır. Bu sıvı diğer haftalar ve aylar boyunca bebeğin, içinde rahat olabileceği bir ortam hazırlamış olacaktır.
Cinsiyet Belirleme Testi Evde Cinsiyet Belirleme 16 Günde Cinsiyet Tahmini Tıklayınız
Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız
En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız
Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız
Editör : Selma Yenidoğan