Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

6 Haftalık Bebekte Kalp Atışı Duyulmazsa Ne Olur Duyulur mu

Mavi Kadın>Anne çocuk>6 Haftalık Bebekte Kalp Atışı Duyulmazsa Ne Olur Duyulur mu

6 haftalık gebelikte bebek tıbbi olarak embriyo olarak adlandırılır ve bezelye tanesi büyüklüğündedir. 6. haftada ultrasonda bebeğinizin kalp atışlarını duymak sürpriz olmayacaktır.

6 Haftalık Bebekte Kalp Atışı Duyulmazsa Ne Olur Duyulur mu

6 haftalık gebelikte bebek tıbbi olarak embriyo olarak adlandırılır ve bezelye tanesi büyüklüğündedir. 6. haftada ultrasonda bebeğinizin kalp atışlarını duymak sürpriz olmayacaktır.

6 Haftalık Bebek Ne Ölçülerde Kaç Milimetre(mm) Olur?

Kadın Doğum Doktor Bülent Tıraş:

“Hamileliğin 6.haftasından sonra anne karnındaki embriyonun boyutları ortalama 4-6 mm’ye ulaşır ve kilosu ise yaklaşık 3 gram civarındadır”

6 Haftalık Bebekte Kalp Atışı Duyulur mu Duyulmazsa Ne Olur?

Bebeğin kalp atışı 6. Haftadan itibaren duyulmaya başlanır. Şayet 6. Haftada bebeğin kalp atışı duyulmazsa, 7.haftadan itibaren duyulmaya başlayacaktır.

Dr. Cahit Bozyel bu hususta şu bilgileri vermektedir:

Anne karnındaki bebeklerin kalp atışları hamileliğin 5.haftasında başlar. Bebeğin kalbinin çalışması ise hamileliğin 6.haftasında gerçekleşir. Bu haftadan sonra kalp atışları ultrason ile duyulabilir. Bilinmesi gereken şudur ki, bu verdiğimiz zamanlar her bebek için aynı olmaz.  Örneğin, bazı bebeklerin kalp atışı hamileliğin 6.haftasında duyulmayabilir ve bu durum bebeğin öldüğü veya bir problem olduğunu göstermez. Kadın doğum uzmanı anne adayının ve anne karnındaki bebeğin durumuna göre biraz daha beklemeyi uygun görebilir ya da bebeğin durumunu daha iyi görebilmek için ayrıntılı ultrason isteyebilir.”

Dr. Hande Güler Yurtsever bu hususta şu bilgileri vermektedir:

Anne karnındaki bebeğin kalbi hamileliğin 6.haftasından sonra kasılmaya başlar. Diğer bir deyişle, bebeğin kalbi bu haftada atmaya başlar ve en başlarda kalp hızı 80-100 atım arasında olur fakat zaman geçtikçe bu hız artar.

Hamilelikte 6. Haftada Anne Adayında Görülen Belirtiler Değişiklikler Neler?

Hamileliğin 6.haftasında anne vücudundaki B-HCG yani gebelik hormonu, progesteron ve östrojen hormonu yükselir ve buna bağlı olarak anne adayı halsizlik, mide bulantısı, ruh halinde düşmeler, sık sık idrar çıkma, baş dönmesi ve koku hassasiyeti yaşayabilir.

Hamileliğin 6.haftasında görülen en yaygın belirti mide yanmasıdır ve bu problem ilerleyen haftalarda daha da şiddetlenecektir. Çünkü anne vücudunda hamilelik süresince rahim hep büyüme içerisindedir ve bu büyüme de mide ve bağırsakta basınç yapar ve bu basınç giderek daha da artar. Mide üzerindeki bu baskı mideden yemek borusuna asit kaçması yani mide yanmasına yol açmaktadır.

Hamileliğin yine 6.haftasında bazı anne adaylarında kilo alımı olabilir fakat bazılarında ise iştahsızlık, bulantı ve kusmaya bağlı kilo verme görülmektedir. Bu dönemde ayrıca anne adayları göğüs hassasiyeti, göğüs ucu ve areolalarda koyulaşma ve şişlik gibi şikayetler de yaşanabilir.

6 Haftalık Gebelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olur?

Gebelikte 6 hafta dolduğunda anne karnında henüz embriyonun varlığından söz edilmektedir. Çünkü henüz bebek kadar gelişmiş bir canlı değildir. Tıpta bu dönemdeki bebeğe embriyo adı verilmektedir.

  1. 6 haftalık bir bebekte gelişen bölgeler yüz yani gözler, kulaklar ve burundur. Fakat bunlar daha yeni yeni oluşmaya başlar ve bu yüzden 6.haftada ultrasonda fark edilmesi mümkün değildir.
  2. Ayrıca yine bu haftada, anne karnındaki bebeğin kol ve bacak tomurcukları belirginleşmeye başlar ve bunlar kol ve bacak oluşumunun belirtileridir.
  3. Hamileliğin 6.haftasında bebeğin kulak, ağız boşluğu ve kulak boşlukları şematik olarak belirmeye başlamıştır.
  4. Bu haftada çene kemikleri, çene ve yanakların gelişimi başlar.
  5. Bebeğin beyni oluşmuştur ve başın içini doldurmak için büyüme evresindedir.
  6. 6 haftalık gebelikte bebeğin boyutu bezelye kadardır. Ayrıca şekil itibariyle ise bebeğin kol ve bacaklarının çıkıntıları kurbağa yavrusuna benzemektedir. 
  7. Bebeğin anne karnındaki sürede 6.hafta çok önemli bir haftadır. Çünkü bu haftada vücuttaki önemli iç organların gelişimi başlar. Ancak 6 ila 10.haftalar arasında gelişimi başlayan organların henüz işlevleri başlamaz.

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...