Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

7 Haftalık Bebek Kaç mm Olur Ultrason Görüntüsü Nasıl ve Kaç Aylıktır

Mavi Kadın>Anne çocuk>7 Haftalık Bebek Kaç mm Olur Ultrason Görüntüsü Nasıl ve Kaç Aylıktır

Dr. Betül Görgen 7 haftalık gebelikte hamileliğin 2. ayında olduğunuzu bildirmektedir. Bu dönemde hem sizde hem de bebeğinizde birtakım değişiklikler meydana gelir.

7 Haftalık Bebek Kaç mm Olur Ultrason Görüntüsü Nasıl ve Kaç Aylıktır

Dr. Betül Görgen 7 haftalık gebelikte hamileliğin 2. ayında olduğunuzu bildirmektedir. Bu dönemde hem sizde hem de bebeğinizde birtakım değişiklikler meydana gelir.

7 Haftalık Bebek Kaç mm’dir Ve Kaç Gramdır?

Dr. Betül Görgen bu hususta şu bilgileri vermektedir: “Anne karnındaki 7.haftasında bebeklerin toplam ağırlıkları yaklaşık 2 gramdır ve boyları ise 9-13 mm’dir. Fakat bunlar ortalama değerlerdir yani her bebek aynı büyüklükte ve kiloda olmayabilir. Bu dönemde bebek henüz embriyo olarak anılmaktadır.”

7 Haftalık Gebelikte Bebekte Kalp Atışı Duyulmazsa Ne Yapılır?

Hamileliğin 7.haftasında rutin kontroller sırasında bebeğin kalp atışının duyulmaması durumunda doktor anne ve anne karnındaki bebeğin sağlık durumuna göre hareket eder. Bu durumda çoğunlukla bir hafta daha beklenmesi uygun görülür. Şayet 8. haftaya geldiğiniz halde bebeğin kalp atışı yine de duyulmuyorsa doktor kürtaj yapacaktır.

Hamileliğin 7. Haftasında Bebekte Kalp Atışı Nasıl Olmalıdır?

Hamileliğin 7.haftasında anne karnındaki bebeğin kalp atış hızı ortalama olarak dakikada 130 ila 160 arasında olması beklenmektedir. Diğer bir deyişle, bu dönemdeki bebeğin kalp atış hızı sağlıklı bir yetişkinden ortalama 2 kat daha azdır. Anne karnındaki bebeğin kalp atış hızının 85 altına düşmesi anormal bir durum olarak kabul edilir ve bu yüzden bebeğin takip altına alınması gerekebilir. Bu durumda takip edilecek adımları doktor belirleyecektir.

7 Haftalık Gebelik Kese Var Bebek Yok İse Ne Yapılır?

Anne vücudunda gebelik kesesi içinde embriyonun olmayıp kişinin normal gebelik belirtileri yaşamasına boş gebelik denilmektedir. Bu tür gebelik çoğunlukla gebeliğin ilk 5 haftasında ultrason sayesinde anlaşılmaktadır. Fakat emin olunması için iki hafta daha beklenmektedir. Boş gebelik yani gebelik kesesinde embriyonun olmadığı durumda kürtaj uygulaması yapılması gerekmektedir.7 haftalık gebelikte kese var ancak bebek yoksa bu durum boş gebeliğe yani sahte gebeliğe işaret eder ve kürtaj olmanız gerekir. 7 haftalık hamilelikte kesenin olup bebeğin olmaması bebeğin düştüğüne de işaret edebilir ve gene kürtaj olmanız lazımdır.

7 Haftalık Bebeğin Gelişimi Nasıldır?

Hamilelikte 7.haftada anne karnındaki bebeğin boyutu ortalama olarak bir fasulye tanesi kadardır.

  1. Bu haftada bebeğin yüz hatları belirginleşir, göz ve kulaklar meydana gelmeye başlayıp şekillenmiştir. Ayrıca bebeğin dili ve ağız yapısı da belirginleşirken; göz kapakları, göz, burun kökü, burun delikleri, ağız ve kulak gibi organların taslakları da yine hamileliğin 7.haftasında meydana gelmektedir.
  2. Yine bu haftada anne karnındaki bebeğin kol tomurcukları daha belirgin hale gelmeye  başlasa da bacak tomurcukları henüz yeni oluşmaya başlamıştır. Bu haftadan itibaren parmak ve tırnak şekilleri de oluştuğu bilinmektedir.
  3. Hamileliğin 7.haftasında bebekte en hızlı gelişen organı beyindir ve bu haftada beyinde her bir dakikada 100 yeni sinir hücresi meydana gelmektedir. Bu oran bebek doğduğunda toplamda 100 milyardan daha fazla nöron beyin sinir hücresine ulaşacaktır.
  4. Yine bu haftada anne karnındaki bebekte beyin, omurilik ve troid bezleri de gelişim göstermeye başlar ve vücudun genel lenfatik sistemi yani lenf dokusu meydana gelmeye başlar.
  5. Hamileliğin 7.haftasında bebeğin cildi henüz ince ve küçük hücrelerden meydana gelen çok ince bir tabaka halindedir. Bu şeffaf tabaka ultrason ile bakıldığında vücutta gelişmekte olan iç organların izlenmesine olanak vermektedir.

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...