Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde Ağız İçi Yarası Neden Olur Nasıl Geçer Hangi İlaç

Mavi Kadın>Anne çocuk>Bebeklerde Ağız İçi Yarası Neden Olur Nasıl Geçer Hangi İlaç

Bebeklerde ağız yarası, tıbbi ismiyle aft bebeklerin en çok yaşadığı sağlık sorunlarındandır. Bu durum bebekte mızmızlık, ağrı, ağlama, iştahsızlık vb belirti

Bebeklerde Ağız İçi Yarası Neden Olur Nasıl Geçer Hangi İlaç

Bebeklerde ağız yarası, tıbbi ismiyle aft bebeklerin en çok yaşadığı sağlık sorunlarındandır. Bu durum bebekte mızmızlık, ağrı, ağlama, iştahsızlık vb belirtilere neden olabilir. Bebeklerde ağız yarası için çocuk doktoruna gidip onun verdiği ilaçları kullanabilir yahut aşağıda bildireceğimiz doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bebeklerde Ağız Yarasına Doğal ve Tıbbi Çözümler

Yoğurt

Bebeklerde ağız yarasının geçmesi için ne yapmalı? diye merak eden annelere önerebileceğimiz doğal yöntemlerin ilki yoğurt yedirmektir. Bebek o kadar büyüdüyse yoğurt vermek iyi gelecektir. Zira yoğurt acıyı hafifletir ve ağız yaralarının daha kısa sürede iyileşmesini sağlar.

İlaç Kullanılabilir

Doktor bazı ilaçları reçete edebilir.

Bal

Çocuğunuz bir yaşından büyükse, ağız ülserlerini tedavi etmek için bal kullanabilirsiniz. Bebekte ağız yarası olan bölgeye birkaç kez uygulayın. Bal, yaraları hızla iyileştirecek harika anti-mikrobik özelliklere sahiptir. Lütfen unutmayın: Çocuğunuz bir yaşından küçükse bal vermeyin.

Karbonat

Bebeklerde ağız yarası için karbonat şifa olabilir. Bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat katıp karıştırın. Temiz bir tülbenti buna batırıp bunu bebeğin ağzına sürün.

Siyah Çay

Siyah çay da bebeğin ağız yarasını geçiren doğal yöntemlerdendir. Bir sallama poşedi 1 bardak kaynar suya döküp demleyin. Bu sallama çay ılınınca bebekte ağızda yara olan yere bunu tutun.

Bebeklerde Ağız Yarasının Nedenleri Nelerdir?

Bu aftlar çoğunlukla bebeklerin diş çıkarma sürecinde oluşur. Bebeklerde ağız yaralarının sebepleri şöyledir:

Bağışıklığın zayıf olması: Vücut direnci zayıf olan bebeklerde ağız yarası görülme ihtimali fazladır. Bilindiği üzere kış mevsiminde yaygın olan nezle ve grip gibi rahatsızlıklar bağışıklık sisteminin gücünü azaltmaktadır. Bebekler daha savunmasız oldukları için hastalandıkları zaman ağızlarında yara çıkma olasılığı yüksektir.

Ağız mantarları: Bebekte ağız yarasının başlıca nedenlerinden biri de budur. Bebeğinizde ağız mantarı varsa bu; ağzının kenarında benekler ve lekelerle kendini gösterir.

Ateş: Vücut sıcaklığı normalin üzerinde olduğu zamanlarda da ağız yarası meydana gelebilir.

Viral hastalıklar: Bu Solunum yolu enfeksiyonları ve soğuk algınlığı gibi viral hastalıklar ağızda yara çıkmasına sebebiyet verebilir.

Gıda alerjisi:Bebeklerin bazı besinlere alerjisi olabilir. Bu durum ağızda yara çıkmasının diğer nedenleri arasındadır.

Vitamin ve mineral eksikliği: Demir, çinko, B vitamini gibi çeşitli besin öğelerinin yetersiz olması bebeğin ağzında yara oluşumuna zemin hazırlar.

Stres:Bebeğin kendini huzursuz hissetmesi ağzında yara çıkmasıyla sonuçlanabilir.

Mikrotravmalar: Dudağını, dilini, yanağını ısırması; sert gıdaların ağız içini tahriş etmesi, dişlerinin sert bir şekilde fırçalanması da bebeklerde ağız yarası yapabilir.

Bazı besinler: Turşu, sirke, patates cipsi, turunçgiller, baharatlı ve tuzlu çerezler ağız mukozasının tahriş olmasına yol açarak ağızda yara oluşturabilir.

Bebeklerde Ağız Yarası Nasıl Geçer?

Bebeğimin ağzı yara oldu, ne yapmalıyım? diyorsanız şunu söyleyelim; eğer ağzındaki yara hafifse kendi kendine iyileşir. Fakat bu durum vitamin eksikliğinden veya başka bir sorundan kaynaklanıyorsa uzman yardımı gerekir. Bebeklerde ağız yarası için ilaç kullanılabilir fakat bu doktor kontrolünde olmalıdır. Hekiminiz bebeğinizin ağzında çıkan yaralar için uygun ilaç tedavisine karar verecektir. Antibakteriyel jeller ya da antiseptik pomadlar yaranın daha çabuk geçmesine destek olacaktır.

Gerekirse bebeğinizden çeşitli tahliller istenebilir. Bebeğinizde ağız yarası vitamin ve mineral eksikliğine bağlı olarak mı gelişti, yoksa altta yatan farklı bir problem mi var; yapılan testler sonucunda netlik kazanacaktır. Ağız yarası besin maddelerinin yeterli olmayışı nedeniyle ortaya çıktıysa doktorunuz tedavi için vitamin takviyesi reçete edecek yahut çocuğunuzun beslenme programında yapacağınız değişikliklerle ilgili sizi bilgilendirecektir.

Çoçuklarda Ağız İçi Yarası Neden Olur Bitkisel Tedavisi Tıklayınız

Bebeklerde Aft Belirtileri Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...