Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Beyincik Nedir Ne İşe Yarar Nerede Bulunur

Mavi Kadın>Yaşam>Beyincik Nedir Ne İşe Yarar Nerede Bulunur

Latince "küçük beyin " anlamına gelen beyincik, arka beynin en büyük yapısıdır ve kafatasının arka kısmında, temporal ve oksipital lobların altında ve beyin sapının arkasında bulunur. Beynin bu kısmı, istemli hareketleri koordine etmekten sorumludur.

Beyincik Nedir Ne İşe Yarar Nerede Bulunur

Latince "küçük beyin " anlamına gelen beyincik, arka beynin en büyük yapısıdır ve kafatasının arka kısmında, temporal ve oksipital lobların altında ve beyin sapının arkasında bulunur. Beynin bu kısmı, istemli hareketleri koordine etmekten sorumludur. Ayrıca denge, koordinasyon ve duruş gibi motor becerileri içeren bir dizi işlevden de sorumludur.Beyincik , merkezi sinir sisteminin bir parçasıdır.

Beyincik Ne İşe Yarar?

  1. Beyincik beynimizdeki tüm nöronların yaklaşık% 50'sini içerir. Çeşitli işlevleri vardır. En önemlileri denge, motorik aktiviteler, yürüme, ayakta durma ve gönüllü hareketlerin koordinasyonunu içerir. Aynı zamanda kas aktivitesini ve konuşmayı da koordine eder.
  2. Ayrıca göz hareketlerini koordine ederek görüşümüzü büyük ölçüde etkiler. Beyincik ayrıca bisiklete binme, dans etme, çeşitli sporları yapabilme gibi etkinliklerde rol oynar.
  3. Beyincik, beyin sapı, omurilik ve serebrumdahil olmak üzere beynin ve sinir sisteminin diğer bölgelerinden bilgi alır. Bu gelen bilgi daha sonra beyincik tarafından istemli hareketleri koordine etmek ve kontrol etmek için kullanılır.
  4. Araştırmacılar, beyincikin düşünme, dikkat, korku tepkisi ve zevk, ödül tepkisi de dahil olmak üzere birçok işlevde rol oynadığına inanıyor
  5. Beyinciğin fonksiyonlarından belki de en önemlisi, beynin diğer bölümlerinden, omurilikten ve duyulardan sinyal almaktan sorumlu olmasıdır . Bu nedenle, beynimizin bu kısmının hasar görmesi genellikle titreme, konuşma problemleri, denge eksikliği, hareket koordinasyon eksikliği ve yavaş hareketlere yol açar.
  6. Beyincik, beyninize gönüllü göz hareketleri üzerinde tam kontrol sağladığından , keskin bir görme için gereklidir.
  7. Yapmak istediğiniz her hareket beyninizde bir fikir olarak başlar. Beyincik, beynin , planlanan hareketinizi gerçekleştirmesi için vücudun diğer tüm bölümlerine talimat verir.
  8. Beyincik, tüm kaslarınızı koordine etmenin yanı sıra, hareketlerinin ince ayarlarından da sorumludur.

Beyincik Olmadan Yaşayabilir misiniz?

Evet , beyincik olmadan dolu dolu bir hayat yaşamanın mümkün olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir .

2004 yılında 24 yaşındaki bir kadın beyinciksiz doğduğunu keşfetti . Bu, çocukluktaki gelişimini geçici olarak yavaşlatsa da, bir yetişkin olarak onu hiç etkilemedi.

Beyincik Hasarının Nedenleri

Beyincikte veya sinir sisteminin diğer bölümlerinde meydana gelen hasar, travma, sağlık koşulları, ilaçlar ve aşağıdakiler dahil diğer faktörlerin bir sonucu olabilir:

  1. Alkol kullanımı
  2. Beyin tümörü
  3. Kafa travması
  4. Huntington hastalığı
  5. Enfeksiyon
  6. Kurşun veya cıva zehirlenmesi
  7. Benzodiazepinler veya barbitüratlardahil ilaçlar
  8. Multipl Skleroz
  9. Parkinson hastalığı
  10. İnme

Beyincik hasarı, kas kontrolü ve koordinasyonu ile ilgili sorunlara neden olabilir. Bunlar aşağıdakileri içerebilir:

  1. Yetersiz koordinasyon nedeniyle sık sık düşme
  2. Geveleyerek konuşma ve konuşma güçlüğü
  3. Yürüme güçlüğü
  4. Kontrolsüz göz hareketleri

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...