Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Çıkan yağa, kire inanamayacaksınız! Tahta kaşık temizliğinde %100 doğal yöntem

Mavi Kadın>Yaşam>Çıkan yağa, kire inanamayacaksınız! Tahta kaşık temizliğinde %100 doğal yöntem

Tahta kaşıklar çoğu kişinin en sık kullandığı mutfak gereçlerinden. Neredeyse her gün kullandığımız bu ürünler zamanla yağlanıyor, yiyecekler kaşıklara yapışıp kalıyor, tüm bunlar tahta kaşık temizliğini zorlaştırıyor. Neyse ki öyle kolay bir yöntem var ki kaşıkları tertemiz yapıyor, üzerinde yağ, kir bırakmıyor! İşte karbonat ve sirke ile tahta kaşıkları pırıl pırıl yapan yöntem

Karbonat, sirke, limon suyu, Hindistan cevizi yağı ve hidrojen peroksit tahta kaşık temizliğinde kullanılabilir.
Karbonat, sirke, limon suyu, Hindistan cevizi yağı ve hidrojen peroksit tahta kaşık temizliğinde kullanılabilir.

Tahta kaşıklardaki leke, ve yiyecek artıklarını gidermek, bu kaşıkları temizlemek için marketlerde bir çok marka ürün satışta. Ancak çoğu sağlığa zararlı kimyasallar içeriyor. Bu da kanser dahil çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. En doğru ve en iyi yöntem temizlikte doğal yöntemlerin kullanılması. Karbonat ve sirke de tam burada devreye giriyor! İşte karbonat ve sirke ile tahta kaşıkları ilk günkü gibi parlatan, temizleyen yöntem:

KARBONAT VE SİRKE İLE TAHTA KAŞIĞI TEMİZLİĞİ

Karbonat ve sirke antiseptik, antibakteriyel içeriği sayesinde yüzyıllardır temizlik ürünü olarak kullanılmakta. Hatta çoğu kişi bulaşık deterjanını, çamaşır deterjanını karbonat ve sirke gibi doğal malzemeleri kullanarak hazırlıyor. Hürriyet’in haberine göre karbonat ve sirkenin bir diğer kullanım alanı da tahta kaşık temizliği. Buyrun bu etkili yöntemin uygulanışına:

Malzemeler

  • Bir çorba kaşığı karbonat
  • Bir bardak sirke
  • 2 bardakta su

Büyük bir tencereye 2 bardak su koyun, içerisine 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 bardak sirke koyun. Tahta kaşıklarınızı içine yerleştirin. Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika boyunca kaynatın. Karbonat ve sirkeli bu formül sayesinde tahta kaşıklardaki yağlı yemek artıkları, deterjanlar kolaylıkla çıkacaktır. 15 günde bir bu yöntemi uygulamaya devam edin.

The Daily Express'in haberine göre tahta kaşık temizliğinde kullandığımız karbonat hafif alkali içeriği sayesinde kiri ve yağı giderip, harika bir temizlik maddesi görevi görür. Sirke ise kokuları nötralize ederken ve kaşığın emmiş olabileceği bakterilerle savaşır.

Çıkan yağa, kire inanamayacaksınız! Tahta kaşık temizliğinde %100 doğal yöntem

TAHTA KAŞIK TEMİZLİĞİ İÇİN DİĞER DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

Tahta kaşıkları temizlemek, deterjan ve yemek artıklarından arındırmak için en etkili yöntem sirke ve karbonattır. Tahta kaşık temizliğinde uygulayabileceğiniz diğer yöntemler ise şunlardır:

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE TAHTA KAŞIK TEMİZLİĞİ

Bir tencereye sıcak su doldurun, içerine 1 yemek kaşığı katı formdaki Hindistan cevizi yağını ekleyip eritin. Ardından bir yemek kaşığı limon suyu katın. Tahta kaşıkları 10-15 dakika bu karışımda bırakın. Daha sonra sünger ile her zamanki gibi yıkayıp durulayın.

KARBONAT VE LİMON SUYU İLE TAHTA KAŞIK TEMİZLİĞİ

Wikihow’ın haberine göre tahta kaşık temizliğinde limon suyu ve karbonat da kullanabilirsiniz. Bu yöntemi her bir kaşık için ayrı ayrı uygulamalısınız. 1 adet tahta kaşığın üzerine 1 yemek kaşığı karbonat dökün, ardından yarım limonu bu kaşığın üzerine sıkın. Elinize eldiven geçirip kaşığın yüzeyini ovalayın, karbonatın ve limonun tüm kaşık yüzeyine dağılmasını sağlayın. 10 dakika bekletin ve yıkayın.

HİDROJEN PEROKSİT

Hidrojen peroksit eczanelerden temin edebileceğiniz mikrop kırıcı, antibakteriyel bir maddedir. Tahta kaşıklardaki mikrop ve bakterileri yok etmek için hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Bir leğene hidrojen peroksit dökün. İçerisine tahta kaşıkları bu leğenin içerisine alın. 10 dakika bekletin. Ardından ellerinize eldiven geçirip sünger ile kaşıkları güzelce yıkayıp suyla durulayın.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...