Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Emzirmek kâbusunuz olmasın! Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir? İşte meme ucu yaralarına doğal reçete

Mavi Kadın>Anne çocuk>Emzirmek kâbusunuz olmasın! Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir? İşte meme ucu yaralarına doğal reçete

Emzirme sonucunda oluşan göğüs ucu yaraları, annelerin en büyük kâbuslarından biri. Öyle ki, bu durum annenin yaşam kalitesini etkileyerek bebeklerini erken sütten kesmelerine bile neden olabilir. Peki, emzirme döneminde göğüs ucu yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Ayva çekirdeği jeli, zengin içeriği sayesinde emzirme sonrası oluşan meme ucu yaralarını doğal yöntemle tedavi eder.
Ayva çekirdeği jeli, zengin içeriği sayesinde emzirme sonrası oluşan meme ucu yaralarını doğal yöntemle tedavi eder.

Emzirmeye yeni başlayan anneler, göğüs ucunda sızı hissetmeye başladığı andan itibaren önlem alınmazsa bu sızılar meme ucunda yaraya ve hatta iltihaba kadar gider. Bu yaralar oluştuktan sonra, bebek her ememeye başladığında, anne acı çeker. Böyle bir durumda anneler, emzirmeyi bırakmak yerine yarayı iyileştirecek yollara başvurmalıdır. ‘Göğüs ucu yaralarına ne iyi gelir?’ diye merak edenlere birkaç öneri sunuyoruz.

EMZİRME DÖNEMİNDE GÖĞÜS UCU YARASINA NE İYİ GELİR?

Emzirme sonrası oluşan meme ucu yaralarına evde uygulayabileceğiniz çözüm önerileri şöyle:

KENDİ SÜTÜNÜZÜ KULLANIN

Her emzirme sonrası göğüs uçlarında kalan sütünüzü, göğüs başınıza masaj yaparak sürün ve nemli kalmasına özen gösterin. Bu şekilde anne sütünün iyileştirme gücünden yararlanarak yaralarınızı tedavi edebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI İLE MASAJ YAPIN

Emzirme sonrası göğüs ucundaki yaraları iyileştirmenin bir diğer yolu ise zeytinyağı. Emzirme sonrası meme uçlarınıza doğal zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz. Zeytinyağının cilt yenileyici özelliği sayesinde kısa sürede meme ucunda oluşan yara ve çatlaklar iyileşecektir.

Emzirmek kâbusunuz olmasın! Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir? İşte meme ucu yaralarına doğal reçete

KARBONATLI SU İLE GÖĞÜSLERİNİZİ SİLİN

Karbonatlı su bebeğinizin pamukçuk olmasını da engelleyeceği için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz yöntemlerden biri. Bunun için bir miktar karbonatı su ile karıştırın. Emzirme sonrası göğüs uçlarındaki yaralı bölgeyi karbonatlı suyla yıkayın. Bebeğinizi emzirmeden önce göğüs ucunuzu yıkamanıza gerek yok.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ SÜRÜN

Bol miktarda A,B ve C vitaminleri içeren ayva çekirdeği, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından da zengin. Ayva çekirdeği jeli, emzirmeden dolayı oluşan meme başı yaralarını tedavi eder. Göğüs uçlarındaki yaraları hızlı şekilde iyileştiren jelin hazırlanışı da oldukça basit.

Ayva çekirdeği jelinin hazırlanışı şöyle:

  • 1 adet ayvanın çekirdeklerini çıkarıp ayrı bir kaba alın.
  • Eğer acil kullanmanız gerekiyorsa kaynar su, değilse ılık su ekleyip biraz oda ısısında bekletin.
  • Ardından buzdolabına kaldırın.
  • Ayva çekirdeği, 24 saat içinde jelleşmeye başlayacak.
  • Yaklaşık 5-6 gün beklettikten sonra ayva çekirdeği jeli istenilen kıvamda olacaktır. Ne kadar bekletirseniz, kıvamı o kadar yoğunlaşır.
  • Ayca çekirdeği jelini buzdolabında muhafaza edin.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ GÖĞÜS UCUNA NASIL UYGULANIR?

Hazırladığınız ayva çekirdeği jelini emzirme sonrası meme ucunuza sürün. Jelin kurumasını bekledikten sonra kıyafetiniz giyebilirsiniz. Jelin daha iyi etki etmesi için göğüs kalkanı da kullanabilirsiniz.

Ayva çekirdeği jelini meme başına uygularken dikkat edilmesi gereken nokta; bebeği emzirmeden önce kesinlikle meme ucundaki jeli yıkayarak temizlemek. Ayva çekirdeği jeli her ne kadar doğal bir besin maddesi olsa da, bebeklerde olumsuz bir alerjik etki oluşturabilme ihtimaline karşı göz önüne alınmalıdır.

Emzirmek kâbusunuz olmasın! Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir? İşte meme ucu yaralarına doğal reçete

Emzirme sonra meme ucu yaraları için doktorunuza danışabilirsiniz. Doğal çözümlerin yanı sıra doktorunuzun önerdiği kremleri kullanarak da göğüs ucu yaralarını tedavi edebilirsiniz. Doktorun önereceği ürünler kimyasal içerikli olacağından, bebeğinize zarar verebilir. Bu nedenle muhakkak doktor gözetimi altında kullanmaya özen gösterin.

EMZİRİRKEN GÖĞÜSTE NEDEN YARALAR OLUŞIR?

Meme ucunda oluşan yaraların en önemli nedenlerinden biri emzirme pozisyonunun yanlış olması. Göğsünüze hafifçe bastırarak bebeğin ağzına meme başını yerleştirmelisiniz. Meme ucunun, bebeğin ağzına tam olarak girmesi gerekir. Bebeğin sadece meme ucunu alarak emmesi, göğüslerde yara oluşumuna yol açmaktadır.

Emzirme sonrası göğüs uçlarında yaralar oluşuyorsa, bunun nedeni nemli kalan meme ucu olabilir. Göğsü nemli kalmaktan ve birikmiş sütün neden olabileceği mantar enfeksiyonlarından da korumak gerekir. Devamlı olarak ıslanıp kuruyan meme ucu, nem ve sıcaklığın etkisiyle de çatlayabilir.

Bebekler emerken dilini geriye çekerek emmeye çalışır. Bu sırada ağzına süt gelirse de emmeyi yanlış öğrenmiş olurlar. Bunun sonucunda bebeğin her emme hareketinde meme ucu tahriş olup sızlamaya başlar. Devamında ise meme ucunda kanamalar, yaralar oluşmaya başlar.

Bazı annelerin genetik olarak meme ucu istenilen büyüklükte olmayabilir. Bu durumda bebekler de emmekte zorlanabilir. Meme ucunu tam kavrayamayan bebek emmeye devam etmek istemezken, annenin göğsünde de ağrı oluşabilir. Bunun için göğüs ucuna yerleştirilen silikon uçlardan alarak, bebeğin emme konforu sağlanabilir. Bebek emmeye devam ettikçe, annenin göğüs ucu da zamanla büyür.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Melike Anlağan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...