Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Estetik bağımlılığı herkesi korkuttu... Dünyanın en büyük dudaklı kadını yeni bir yüz istiyor!

Mavi Kadın>Yaşam>Estetik bağımlılığı herkesi korkuttu... Dünyanın en büyük dudaklı kadını yeni bir yüz istiyor!

Dünyanın en büyük dudaklarına sahip olduğunu iddia eden Andrea Ivanova, bu sene yeni bir yüze sahip olmak için harekete geçtiğini açıkladı.

Estetik bağımlılığı herkesi korkuttu... Dünyanın en büyük dudaklı kadını yeni bir yüz istiyor!

Özellikle dudak estetiği konusundaki takıntısıyla tanınan sosyal medya fenomeni Andrea Ivanova'nın yüzünü değiştireceğini hedeflediğine dair açıklamaları sosyal medyada yeni bir tartışmayı ateşledi.

Estetik bağımlılığı herkesi korkuttu... Dünyanın en büyük dudaklı kadını yeni bir yüz istiyor!

26 yaşındaki kadın yılbaşında dudaklarına eklettiği dolguyla tekrardan gündeme düşmüştü. Ivanova, bugüne kadar dudak dolgusu için 26 bin Euro'dan daha fazla para harcadı. Yeni bir rekor kırmanın peşine düştüğünü açıklayan kadın, "Yüzümde ne kadar dolgu olduğunu bilmiyorum. Şimdi ise dünyanın en büyük yanaklarına sahip olmak istiyorum" dedi.

Estetik bağımlılığı herkesi korkuttu... Dünyanın en büyük dudaklı kadını yeni bir yüz istiyor!

2024 YILINDA YENİ BİR YÜZ

Genç kadının estetik takıntısı 2018 senesinde başlamıştı. En sevdiği aktivitenenin 'estetik yaptırmak' olduğunun altını çizen kadın şu açıklamaları yaptı:

"2024'e girerken yüzüme hyalüronik asit enjekte ettirdim. Şimdi daha fazlasına da sahip olacağım için çok heyecanlıyım. Ayrıca bu sene görünüşüm hakkında bir sorunu olmayan ve buna engel olmayacak birine aşık olmak istiyorum. Eğer bir ilişkim olursa ve bana sokakta yürürken görünüşümden rahatsız olduğunu söylerse ayrılırız."

Estetik bağımlılığı herkesi korkuttu... Dünyanın en büyük dudaklı kadını yeni bir yüz istiyor!

SEVDİKLERİ ONUN ADINA ENDİŞELENİYOR

Ailesi ve arkadaşları, Ivanova'nın estetik takıntısı hakkında endişelendiğini söylüyor. Çevresinin  endişelerine karşı çıkan Andrea, "Başıma kötü bir şey geleceğini düşünüyorlar, ancak ben bir yetişkinim ve vücudumla ne yapacağıma karar veririm" diyor. Ayrıca, görünüşünden memnun olduğunu ve bu değişikliklere karşı ailesinin tutumunu anladığını belirtiyor.

Estetik bağımlılığı herkesi korkuttu... Dünyanın en büyük dudaklı kadını yeni bir yüz istiyor!

SON YILLARIN ENDİŞE VERİCİ HASTALIĞI: ESTETİK CERRAHİ BAĞIMLILIĞI

Psikologlar tarafından plastik cerrahi bağımlılığı, insanların görünüşlerini sürekli olarak değiştirme isteği olarak tanımlanıyor. Bu takıntının belirtileri arasında birden fazla prosedür, farklı cerrah arayışı, sonuçlardan tatmin olmama ve sürekli bir sonraki ameliyata odaklanma bulunuyor.

Güney Kore'de 2020 senesinde estetik bağımlılığının nedenlerini inceleyen bir araştırmaya göre kişinin görünüşüyle ilgili güvensizlik, memnuniyetsizlik ya da psikolojik problemler insanları bu bağımlılığa itiyor.

ESTETİK BAĞIMLILIĞINDA SOSYAL MEDYANIN ROLÜ

Uzmanlar, estetik bağımlılığında sosyal medyanın rolünün altını çiziyor. Suudi Arabistan'da 2019 yılında yapılan araştırmaya göre sosyal medya, estetik cerrahi bağımlılığı üzerinde dolaylı bir etki yapıyor.  İnsanların olumsuz benlik algılarına sahip oldukları durumlarda kozmetik cerrahi prosedürlerine daha eğilimli oldukları ortaya çıktı.

TRAVMALAR İNSANLARI ESTETİĞE İTİYOR

Çocuklukta yaşanan travmalar, estetik cerrahi bağımlılığı riskini artırdığı ortaya çıktı. 2017 senesinde yayınlanan bir makalede 2782 ergen ile bir çalışma yapıldı. Çalışmanın sonucunda özellikle ebeveynler ya da akranları tarafından zorbalığa uğrayan gençlerin estetik ameliyat olma isteğinin arttığı öğrenildi. 

BEDEN DİSMORFİK BOZUKLUĞU (BDB) VE TEDAVİSİ

Birçok çalışmaya göre estetik bağımlılığını tetikleyen bir diğer nedenin psikolojik bir rahatsızlık olan BDB olduğunu gösteriyor. BDB'ye sahip insanlar nasıl göründükleri ile sürekli ilgileniyor  ya da vücudunda sürekli bir bozukluk olduğuna inanıyor. BDB'nin tedavisi için bilişsel davranışçı terapi veya konuşma terapisi öneriliyor. BDB hastaları estetik olmanın sorunlarını çözebileceğine inanıyor. Ancak Science Direct'te yayınlanan bir makale estetik ameliyatların  BDB'yi daha da kötüleştirebileceğini ve daha fazla, gereksiz prosedür ve riske yol açabileceğini belirtiyor.

ESTETİK CERRAHİ BAĞIMLILIĞININ RİSKLERİ

Estetik cerrahi bağımlılığı, kişilerin ameliyat ve tekrarlanan prosedürlere yönelik sürekli talepleri beraberinde şu riskleri getirir:

-Cerrahi işlemlerin ardından ortaya çıkabilen enfeksiyonlar, sağlık sorunlarına yol açabilir. Ameliyat bölgesindeki enfeksiyonlar, zamanında tedavi edilmezse iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.

-Estetik ameliyat sırasında ya da sonrasında aşırı kanama veya morarma, estetik cerrahi bağımlılığına sahip bireylerde sıkça karşılaşılan problemler arasında yer alır.

-Operasyon bölgesindeki aşırı ödem cerrahi sonrası rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu durum, hastanın beklentilerini karşılamada engel oluşturabilir.

-Ameliyat sırasındaki sürekli alınan anestezi bazı sorunlara neden olur. Anestezi reaksiyonları, cerrahi müdahale öncesinde detaylı bir değerlendirme gerektirir.

-Cerrahi işlemler sırasında sinir dokularına zarar verme riski vardır. Bu da uyuşukluk veya his kaybına sebep olabilir, hastanın günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir.

-Estetik cerrahi bağımlılığı, implantların zaman içinde yerinden çıkmasına veya değişikliklere uğramasına neden olabilir. Bu durum, ek cerrahi müdahaleleri gerektirebilir.

-Estetik cerrahi bağımlıları genellikle gerçekçi olmayan beklentilere sahiptir ve prosedürlerin sonuçlarından memnuniyetsizlik yaşayabilirler. Bu durum, psikolojik olarak bireyleri etkileyebilir.

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yayınlandığı tarihten önceki bilimsel araştırmalara ya da uzman görüşlerine dayanmaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Kaynak : mavikadin.com, mirror.co.uk, medicalnewstoday.com
Editör : Zeynep Ulukut
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...