Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Fiziksel ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor… İşte obsidyen taşının faydaları

Mavikadin>Yaşam>Fiziksel ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor… İşte obsidyen taşının faydaları

Değerli taşlar arasında yer alan obsidyen taşı, volkan lavlarının soğumasıyla meydana geliyor. Antik çağlardan beri kullanılan obsidyen taşı, günümüzde hala farklı amaçlarda kullanılmaya devam ediyor. Peki obsidyen taşının özellikleri ve faydaları neler? Obsidyen taşı nasıl temizlenir? İşte bilinmesi gerekenler…

Fiziksel ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor… İşte obsidyen taşının faydaları

Obsidyen şifalı taşlar grubunda yer alıyor. Yüzbinlerce yıl içerisinde oluşan obdisyen taşı fiziksel, zihinsel ve duygusal iyileştirici özellikleriyle biliniyor. Günümüzde alternatif tıp, kozmetik, mücevher ve spa alanlarında da sıkça kullanılıyor. Obsidyen taşının özellikleri ve faydalarını sizler için derledik:

OBSİDYEN TAŞI NEDİR?

Volkan camı olarak da bilinen obsidyen taşı, doğada kendiliğinden oluşuyor. Volkanik lavların su ile karşılaşıp hızlı bir şekilde soğuması ve donmasıyla ortaya çıkıyor. Obsidyen taşları, ilk oluşumunda parlak siyah renkte olur. Ancak geçirdiği doğal sebepler ile gri, yeşil, kırmızı, kahverengi, altın sarısı ve mavi renklere de dönüşebilir. Kristal bir özelliğe sahip olmaması sebebiyle şekilsiz, ince ve keskin yapılı olur. Bu sebeple eski çağlarda ok ucu, bıçak, mızrak ve balta olarak kullanılmıştır. Hatta o dönemlerde parlak yapısı nedeniyle ilkel ayna olarak kullanıldığı biliniyor. Günümüzde ise tıpta kullanılan neşter adlı kesici aletin ucunda kullanılıyor. Ayrıca birçok faydası sayesinde takı ve süs eşyası olarak da kullanılıyor.

Fiziksel ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor… İşte obsidyen taşının faydaları

OBSİDYEN TAŞI FAYDALARI NELERDİR?

Obsidyen taşı; fiziksel, ruhsal, zihinsel ve duygusal açıdan oldukça faydalı bir taş. Daha birçok faydası ile dünyanın en değerli taşları arasında yer alan obsidyen taşının faydaları şunlardır:

  • Terapi gücü yüksek bir taştır. Heyecanlı ve panik hali yatıştırır, stresli durumlarda kişinin sakin kalmasına yardımcı olur.
  • Karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Karaciğerin üzerine obsidyen taşı koyulur ve 15 dakika beklenir. Bu süre aşılmamalı ve uyunmamalı.
  • Başta diz ve bacaklar olmak üzere eklem ve kas ağrılarına iyi gelir.
  • Obsidyen taşı bir süre avucun içinde tutulması halinde el ve ayakların ısınmasını sağlar.
  • Anksiyete ve depresyon yaşayan kişileri rahatlatan güçlü bir enerjisi olduğu bilinir.
  • Vücuttan toksin maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
  • İnsanlarla olan iletişimi güçlendirir.
  • Diş ve çene sağlığı üzerine de olumlu etkileri bulunur.
  • Duygu ve düşünce kontrolünü sağlar. Bu sayede daha temkinli davranmanıza yardımcı olur.
  • Sindirim sistemini düzenler ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Vücuttaki negatif enerjiyi emer. Bedende depolanmış negatif enerjiyi boşaltır.
  • Özellikle erkeklere kendine güven ve enerji verdiği bilinir.
  • Mantıklı düşünme gücü sağlar ve kararlılık duygusunu arttırır.
  • Öfke hissini giderir. Vücutta olumlu duyguların harekete geçmesine yardımcı olur.
  • Kronik yorgunluktan kurtulmayı sağlar.
  • Konsantrasyonu arttırma özelliği bulunur.
  • Bedensel ve ruhsal olumsuzlukları ortadan kaldırır.

Fiziksel ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor… İşte obsidyen taşının faydaları

OBSİDYEN TAŞI NASIL ANLAŞILIR?

Siyah renkli obsidyen taşının üzerinde beyaz lekeler bulunuyor. Bu lekeler taşı ayıran en önemli özellik. Eğer elinizdeki taşın üzerinde beyaz lekeler bulunmuyorsa sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak daha garantili bir şekilde öğrenmek isterseniz taşı biraz yakmanız gerekiyor. Eğer taşın üzerindeki boya ise sıcaktan akacak, beyaz noktalar yok olacaktır. Bir diğer yöntem ise taşı kırmak. Taşın içi ve dışı birbirinden farklı ise sahte olduğunu anlamak mümkün.

Fiziksel ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor… İşte obsidyen taşının faydaları

OBSİDYEN TAŞI NASIL TEMİZLENİR?

Obsidyen taşı temizlenirken, çamaşır suyu, asit gibi kimyasallar kullanılmamalı. Değerli taşlar kimyasalları kolayca emer ve taşın yüzeyinde deformasyona neden olabilir. Aşırı sıcağa veya güneş ışığına maruz kalmamalı. Aksi taktirde taşın renginde kalıcı değişiklik meydana gelebilir. Obsidyen taşı çok dayanıklı bir taş olmadığı için çok çabuk çizilebilir. Bu nedenle tel, fırça gibi sert cisimlerle temizlenmekten kaçınmalı. Ayrıca tedavi amaçlı kullanıyorsanız taşınıza başkalarının dokunmaması önemli bir husus. Tüm şifalı taşlarda olduğu gibi bu taşı da temizlemenin birçok yöntemi bulunuyor:

  • Ilık ve sabunlu suyun altında, yumuşak bir bez ile temizlenebilir. Fakat sabun kalıntıları iyi temizlenmeli ve durulanmalı.
  • Bir diğer temizleme yöntemi de akan suyun altında temizleme. Obsidyen taşını akan suyun altında 5 dakika tutarsanız yüzeyindeki tüm negatif enerjilerden arınır.
  • Obsidyen taşını sirkeli suda veya tuzlu suda 10 dakika bekletmek de negatif enerjilerden arınmasını sağlar.
  • Son yöntem olarak obsidyen taşını toprağa 1 saat gömülü bırakarak temizlenebilir. Bunun için saksı veya açık toprak olması daha iyi olur.

Fiziksel ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor… İşte obsidyen taşının faydaları

OBSİDYEN TAŞININ ÇIKARILDIĞI YERLER

Obsidyen taşı dünya genelinde daha çok siyah renkli olarak bulunuyor. Ancak geçirdiği doğal evrelerden dolayı gri, yeşil, kırmızı, kahverengi, altın sarısı ve mavi renklere bürünebiliyor. Nemrut Dağı’nın Tatvan bölgesinde yeşil renkli obsidyen taşı çıkarılırken, Rize’nin İkizdere bölgesinde ise kırmızı renkli obsidyen taşı çıkarılıyor. Obsidyen taşının en fazla bulunduğu yer Hasan Dağı bölgesi. Ülkemizde Nemrut dağı, Hasan dağı, Sarıkamış, Kars, Iğdır, Ağrı dağı, Tatvan, Rize bölgesinin volkanik dağlarında bulunuyor. Avrupa ülkelerinde ise Macaristan, Yunanistan, Slovakya, Ermenistan ve İtalya’da meydana geliyor.


Editör : Nefise Anlağan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...