Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Hacamatın çocuklara faydaları nelerdir? Çocuklara hacamat kaç yaşında yapılır?

Mavi Kadın>Anne çocuk>Hacamatın çocuklara faydaları nelerdir? Çocuklara hacamat kaç yaşında yapılır?

Vücudumuzda, kanımızda zamanla toksinler, kimyasal maddeler, ilaç kalıntıları birikebiliyor. Kanımızı bu zararlı atıklardan temizlenmenin en etkili yolu hacamat yaptırmak. Hacamat yaptırmak yalnızca yetişkinler için değil çocuklar için de çok faydalı. Dr. Bülent Demir hacamatın çocuklara faydalarını anlattı.

Hacamat yaptırmak çocukların zekasını artırıyor, hafızasının güçlenmesine yardımcı oluyor.
Hacamat yaptırmak çocukların zekasını artırıyor, hafızasının güçlenmesine yardımcı oluyor.

Hacamat, cilde kupaların yerleştirilmesi yoluyla kan aldırma, kanın temizlenmesi yöntemidir. Bu nedenle kupa tedavisi olarak da bilinir. Hacamatın çocuklara faydasına geçmeden önce biraz hacamattan bahsedelim. Hacamat son yıllarda batı dünyasında çok popüler olsa da aslında kökeni eski Mısır, Çin ve Orta Doğu kültürlerine kadar uzanıyor. Dünyanın en eski tıp ders kitaplarından biri olan Ebers Papirüsü , eski Mısırlıların MÖ 1550'de hacamatı nasıl uyguladıklarını anlatıyor. Hacamat olmayı Sevgili Peygamber efendimiz Muhammed Aleyhisselam da meth ve tavsiye buyuruyor.Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Hacamat [kan aldırmak], en iyi tedavi usullerinden biridir.) [Hakim]

(Hacamat birçok hastalığa şifadır. Aman hacamat olun!) [Deylemi]

(Mirac gecesi, uğradığım her melek topluluğu, ümmetime hacamatı tavsiye etti.) [Hakim]

(Hacamat, aklı artırır, hafızayı kuvvetlendirir.) [Hakim]

(Baştan hacamat olmak, cüzzam, cünun, baras, uyuklama, göz kararması, baş ve diş ağrısına şifadır.) [Taberani]

HACAMATIN ÇOCUKLARA FAYDALARI NELERDİR?

Dr. Bülent Demir bursahacamat.net web sitesinde hacamat yaptırmanın çocuklara faydalarını şöyle sıraladı:

Hacamattan en çok fayda gören grup çocuklardır. Üç bin çocuk üzerinde yapılan çalışmada hacamatın çocuklara şu yararları sağladığı görüldü:

  • İştahı artırıyor, iştahsızlığa iyi geliyor.
  • Hacamat çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden çocuğu enfeksiyondan, soğuk algınlığından koruyor. Çocuklarda çok daha düşük oranda bu hastalıklar görülüyor.
  • Çocukların hızlı büyümesine, uzamasına ve kilo almaya yardımcı oluyor.
  • Çocuğu sakinleştiriyor, davranış bozukluklarını, asabiyeti, agresif ve ters hareketleri en aza indiriyor.
  • Zeka ve hafızayı güçlendiriyor.
  • Konsantrasyonu artırıp öğrenmeyi kolaylaştırıyor.
  • Cildi, saçı ve yüzü güzelleştiriyor, ışıltı veriyor.
  • Ergenlikte cinsel yönden buluğa erme buhranını önlüyor ve sakin bir şekilde seyretmesini sağlıyor.

Dr. Turan Şah Tümer DrTuranSah facebook sayfasında hacamatın çocuklara faydaları hakkında: " Çocuklarda alt ıslatma probleminin tedavisinde oldukça başarılıdır. İlaç atıklarının vücuttan atılmasını sağlar. Zekayı artırır. Hiperativite, dikkat dağınıklığı, odaklanamama sorunlarınlarına iyi gelir."

Hacamatın çocuklara faydaları nelerdir? Çocuklara hacamat kaç yaşında yapılır?

HACAMATIN ÇOCUKLARA FAYDASI BİLİMSEL OLARAK DA İSPATLANDI!

ResearchGate'de yer alan araştırmada hacamatın solunum fonksiyonları ve yaşam kalitesi üzerine 60 çocuk ve ergen üzerinde çalışma yapıldı. Araştırma sonucunda hacamatın astımlı çocukların solunum fonksiyonları üzerinde önemli etkisi görüldü, astımlı çocukların yaşam kalitesinde fark edilir bir iyileşme kaydedildi.

American Journal of Blood Research 2020 Aralık ayında yapılan çalışmada talasemili çocuklarda kalp koruyucu, doku koruyucu ve bağışıklık güçlendirici etkileri görüldü.

HACAMAT KAÇ YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA YAPILIR?

Dr. Mehmet SARI ve Dr. Seval SARI drhacamat.com web sitesinde " Hacamatın en fazla faydalı olanı, tesir edeni çocuklara yapılanıdır.Çocuklar için hacamat alt sınırı teorik olarak 2 yaş olarak belirlense de Malezya Endonezya gibi müslüman ülkelerde 45 günlük bebeklere dahi uygulandığı, ve hacamat yapılan bebeklerde akıtılan 2-3 damla kan dahi gece ağlama ve huysuzluk kalktığını ve daha rahat uyuduklarını belirten aileler çoktur." deniyor.

Kaynak : Mavi Kadın, bursahacamat.net, dinimizislam.com WebMD, American Journal of Blood Research, ResearchGate,drhacamat.com
Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...