Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

Mavikadin>Yaşam>Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

Yaz aylarında genellikle içimizi ferahlatan soğuk içecekler tercih ederken, kış aylarında ise bitki çaylarına yöneliriz. Melisa, adaçayı ve sarı kantaron gibi bitkilerle yapılan çayların faydaları saymakla bitmez: Depresyona iyi gelir, sinir sistemini yatıştırır, gerginliği ve stresi giderirler.

Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

Depresyon çağımızın hastalığıdır. Özellikle kış aylarında depresyon tavan yapar, pek çok kişide depresyon belirtileri görülür. Bazı bitkiler içerdikleri faydalı birleşenler sayesinde rahatlatıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptirler. Bunlar; melisa, sarı kantaron, papatya, adaçayı ve kedi otudur. Çay olarak demlenip afiyetle içilebilirler.

Kış Aylarında İçimizi Isıtacak Bitki Çayları

Kış aylarında hava genellikle kapalı, soğuk ve yağmurludur. İnsanlar zamanlarının büyük çoğunluğunu kapalı mekanlarda geçirirler. Tüm bu koşullar depresyona davetiye çıkarır. İşte sinirleri gevşetip, psikolojiye iyi gelen bitki çayı tarifleri:

Melisa çayı;

Nefis limon kokusu ve lezzetli tadı olan melisa çayı, sakinleştirici etkisi sayesinde günün yorgunluğunu atmak için kış akşamlarında tercih edilebilir. Melisa çayı, sakinlik vererek stresi azaltır, sinirleri kuvvetlendirir, depresyona iyi gelir ve uyku kalitesini artırır.

Melisa çayı yapmak için bir fincan sıcak su kaynatılır. Ardından 1 tatlı kaşığı melisa otu eklenir ve kapağı kapatılarak 7-8 dakika demlenmesini beklenir. Melisa çayınızı demlendikten sonra içerisine limon dilimi ve bal katarak tüketebilirsiniz.

Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

Sarı kantaron;

Sarı kantaron halk arasında kılıç otu, mayasıl otu ve koyunkıran olarak da bilinir. Eski dönemlerden beri sinirleri yatıştırmak ve depresyonu önlemek için kullanılan sarı çiçekli bir bitkidir. Sarı kantaron çayı seratonin salgılanmasına yardımcı olup depresyonla savaşır. Kış akşamlarında sarı kantaron çayı içerek zihninizi dinlendirebilir ve rahat uyku uyuyabilirsiniz.

Sarı kantaron çayını hazırlamak için 1 bardak kaynar suyun içerisine ise 1 tatlı kaşığı kurutulmuş sarı kantaron eklenir. Yaklaşık 10 dakika kadar demlendikten sonra süzülür. Hazırlanan sarı kantaron çayının tadını yumuşatmak için bal ve limon ekleyerek tüketebilirsiniz.

Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

Papatya çayı;

Depresyona iyi gelen çaylar denilince akla ilk gelenlerden biri papatya çayıdır. Papatya çayı sakinleştirir, rahatlatır ve depresyonla savaşmaya yardımcı olur. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklığın güçlenmesini destekleyen papatya çayının, soğuk havalarda sıkça tüketilmesi önerilir.

Papatya çayını hazırlamak için 1 bardak kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya eklenir. Yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. İyice demlendikten sonra süzülür. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal katarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

Adaçayı;

Adaçayı hem beden hem de ruh sağlığına olumlu katkıları bulunan muhteşem bir bitki çayıdır. Sinir sistemini onarır, stresin azalmasına yardımcı olur. Anksiyete ve depresyona iyi gelerek sakinleştirici etki gösterir.

Adaçayı yapmak için 1 bardak kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı adaçayı eklenir. Ardından kapağı kapatılarak 10 dakika demlenmesi beklenir. İyice demini aldıktan süzülür ve tüketilir. 

Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

Kedi otu çayı;

Kedi otu çayı da sakinleştirici, stres giderici çaylardandır, sinirleri yatıştırmak için birebirdir. Bu harika çay vücudu rahatlatır ve uyku kalitenizi artırır. 

Öncelikle kaynayan 1 bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kedi otu kökü eklenir. Kapağı kapatılarak yaklaşık 20-25 dakika demlemeye bırakılır. Ardından süzülür ve tadı acı olduğundan isteğe göre 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek tatlandırılabilir.

Kış aylarında depresyonla savaşan rahatlatan 5 bitki çayı

 


Editör : Nefise Anlağan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...