Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Çöpe atıp ziyan etmeyin! Patates kabuklarından cips nasıl yapılır?

Mavi Kadın>Yemek tarifleri>Çöpe atıp ziyan etmeyin! Patates kabuklarından cips nasıl yapılır?

Patates kabukların cips nasıl yapılır? Daha önce duymadıysanız bu bilgiler sizi çok şaşırtacak. İşte patates kabuğunu kullanmanın yolları...

Çöpe atıp ziyan etmeyin! Patates kabuklarından cips nasıl yapılır?

Patates, gündelik hayatta en çok kullanılan ürünlerin başında geliyor. Kavurması, haşlaması, püresi ve hatta yemeği yapılan patates, en çok da kızartmasıyla seviliyor. Çıtır çıtır yağ çekmemiş patates kızarrtması yediden yetmişe herkes tarafından tüketiliyor. Ancak genellikle patates kabukları soyulduktan sonra çöpe atılıyor. Oysa patates kabuklarıyla harika lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Özellikle patates kabuğu cipsi son günlerin en popüler lezzetlerinin başında geliyor. Peki patates kabuğu cipsi nasıl yapılır? İşte tüm püf noktalarıyla patates kabuğu kızartması hakkında bilmeniz gereken incelikler...

Öncelikle patates kabuklarını derinlemesine yıkayarak işleme başlayın. Nişastasını yok etmek için yaklaşık 30 dakika kadar suda bekletebilirsiniz. Sonrasında kabukları havlu peçetede kuruttuktan sonra kabukları yağda kızartmaya başlayın. Derin ve kızgın yağda çabucak kızaran kabukların üzerine dilediğiniz baharatları serpiştirerek harmanlayın. İşte hepsi bu kadar servise hazır. Yanına yine kendi hazırladığınız mayonez ile sunumu güzelleştirebilirsiniz. 

PATATES KABUĞUNUN KULLANIM ALANLARI

Patates kabuklarının bilmediğiniz derecede değerli olduğunu biliyor muydunuz? Esasında kabuklar, patates sebzesinin kendisinden daha fazla besin, mineral ve lif içeriyor. USDS, B vitamini, daha iyi sindirim ve anti-alerji ve bağışıklık faydaları da dahil olmak üzere patates kabuklarını tüketmenin bir dizi ek besinsel avantajını listeliyor.

Çöpe atıp ziyan etmeyin! Patates kabuklarından cips nasıl yapılır?

1. YANIK TEDAVİLERİ İÇİN KULLANILIYOR

Patates kabukları, güneş yanıkları da dahil olmak üzere yanmış cildi rahatlatmak için etkili ve doğal bir malzemedir . Patates kabuklarını karıştırın ve sıvıyı etkilenen bölgeye sürün. Alternatif olarak, benzer sonuçlar için yanık üzerine soğuk patates kabukları da koyabilirsiniz.

2. BİTKİLERİN DAHA HIZLI BÜYÜMESİNİ SAĞLIYOR

Web Gardner'a göre patates kabukları kompost için mükemmeldir . Kompost, toprağı gübrelemek ve iyileştirmek için kullanılan bileşenlerin karışımıdır. Çoğu zaman geri dönüştürülmüş organik malzemeler toprağı gübrelemek için içerik olarak kullanılır. Popüler seçenekler arasında yapraklar, kahve telveleri, meyve artıkları ve patates kabukları gibi sebze atıkları yer alır. 

3. CİLT BAKIMI İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLENLERDEN

Krishi Jagran'ın web sitesinde patates kabuklarının cilt sorunlarına iyi geldiği belirtiliyor . Sivilceleri tedavi etmek, aşırı yağı azaltmak ve hatta koyu halkalardan kurtulmak için kullanılabilirler. Pulse, bunu yapmak için patates kabuklarının karıştırılmasını ve sıvının bir pamuk yardımıyla etkilenen bölgeye uygulanmasını öneriyor. Sıvı yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca bölgede kalmalı ve daha sonra ılık suyla yıkanabilir. 

DETAYLI PATATES KABUĞU CİPSİ TARİFİ

Malzemeler

  • 6 adet patatesin kabuğu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

 

Çöpe atıp ziyan etmeyin! Patates kabuklarından cips nasıl yapılır?

Patates Kabuğu Cips Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri temiz bir sünger ya da fırça yardımıyla akan su altında kumu tamamen temizleninceye kadar ovarak yıkayın.

Yıkadığınız patatesleri sebze soyacağı ya da bıçak yardımıyla soyun.

Kabukları bol suda yarım saat kadar bekletin.

Süzüp bir kez daha yıkadığınız kabukları süzülmeye bırakın.

Yağı kızdırın, süzülen kabukları bol yağda çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın.

Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş kaseye alın, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

Sıcak servis yapın.

Kaynak : Mavikadin.com
Editör : Yasemin Beyza
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...