Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Doğumda kaç kilo gider? Sezaryen ve normal doğumda kaç kilo verilir?

Mavi Kadın>Gebelik>Doğumda kaç kilo gider? Sezaryen ve normal doğumda kaç kilo verilir?

Doğumda kaç kilo verilir? Doğumdan sonra kaç kilo ödem gider? Gibi sorular hamile ve doğum zamanı yaklaşmış, formuna dikkat eden kadınların en merak ettiği sorulardır. İşte Dr… bu hususta verdiği bilgiler:

Emzirmek günde 500-700 kalori yakmanızı sağlayarak doğum kilolarını vermeye yardımcı olur.
Emzirmek günde 500-700 kalori yakmanızı sağlayarak doğum kilolarını vermeye yardımcı olur.

Doğumdan kalan fazla kilolar çoğu kadının ortak kabusudur. Neyse ki doğum yaptıktan sonra bebeğin ağırlığı, plasenta, amniyon sıvısı ve ödem dahil aldığınız kiloların önemli bir kısmı vermiş olacaksınız. Doğumdan sonra doğal süreçte 13 kiloya kadar kilo verebilirsiniz.

DOĞUM YAPAN KADIN KAÇ KİLO VERİR?

Doğumdan hemen sonra, bebeğin ağırlığı, plasenta ve amniyotik sıvı dahil olmak üzere yaklaşık 6-7 kilo verebilirsiniz. Ayrıca doğumdan sonraki ilk hafta vücudunuzdaki ödem de atılacağından 2-3 kilo daha verirsiniz. Sonuç olarak, doğumdan sonraki ilk birkaç hafta içinde 10-13 kiloya kadar zayıflamanız normal kabul edilir.

Doğumda Kaybedilen Kilo Miktarı (Ortalama Değerlerdir)

  • Bebek 3500 gram
  • Plasenta 700 gram
  • Amniyon Sıvısı 800 gram
  • Rahim 900 gram
  • Meme Dokusu 400 gram
  • Kan Hacmindeki Artış 1250 gram
  • Dokulardaki Su Artışı 1250 gram
  • Yağlanma 3500 gram

Toplam 12300 gram

Doğumda kaç kilo gider? Sezaryen ve normal doğumda kaç kilo verilir?

HAMİLELİK KİLOLARININ VERİLMESİ NE KADAR SÜRER?

Hamilelikte alınan kiloların verilme süresi kadından kadına göre değişir. Ancak çoğu kadın doğumdan 6 ay sonra hamilelik öncesi kilolarına döner, bir dizi faktöre bağlı olarak bu durum daha erken veya daha geç olabilir. Örneğin düzenli spor yapan, sağlıklı beslenen ve diyetisyene başvuran kadınlar daha hızlı bir şekilde zayıflayabilir.

HAMİLELİKTE KAÇ KİLO ALMALIDIR?

Gebelik boyunca yeterli kilo alımı bebeğin gelişimi ve bebeğin büyümesi için gereklidir. Normal kilolu olup da hamile kalanlar ortalama 11-14 kilo almalıdır. Obez yani aşırı kilolu gebeler ise 5-9 kilo alımını aşmamalıdır.

Normal kilolu gebe ( BMI 18,5-24.9 arası): Önerilen kilo alımı 11-14 kg arası

Az kilolu gebe( BMI 18,5 altı): Önerilen kilo alımı 12.5-18 kg arası

Fazla kilolu gebe( BMI 25-29 arası): Önerilen kilo alımı 7-11 kg arası

Obez gebe( BMI 29 üstü): Önerilen kilo alımı 5-9 kg arası

Not: BMI (Vücut Kitle İndeksi)

Doğumda kaç kilo gider? Sezaryen ve normal doğumda kaç kilo verilir?

HAMİLELİK KİLOLARI NASIL VERİLİR?

Hamilelik kilolarını vermek için yapmanız gerekenler şunlardır:

EMZİRİN

Anne sütü özellikle ilk 6 aylık bebeklerde büyüme ve gelişme için bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir. Bebeklerin bağışıklığını güçlendirir, hastalanmalarını önler. Emzirmek yalnız bebek için değil anne için de çok faydalıdır. Annenin kilo vermesini destekler. Hatta emziren anneler yalnızca emzirerek 500-700 kalori yakarak aylık ortalama 2 kilo verebilir.

YÜKSEK LİF İÇEREN BESİNLER TÜKETİN

Lifli gıdaların zayıflamaya yardımcı olduğu bilimsel araştırmalara da konu olmuştur. 2015 yılında yapılan bir araştırmada, lifli gıdaların sindirimi yavaşlattığı, açlık hormonu olan Ghrelin salgılanmasını yavaşlattığını ve kişiye daha uzun süre tokluk sağladığı görülmüştür.

PROTEİNLİ GIDALARLA BESLENİN

Et, yumurta, balık, tavuk ve baklagiller önemli protein kaynaklarıdır. Lifli gıdalarda olduğu gibi proteinli gıdalar tüketiminin de zayıflattığı araştırmalarca kanıtlanmıştır.  Günlük beslenmenizde proteinli gıdaları eklemek metabolizmayı hızlandırır ve iştahı azaltır, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur.

ALKOLDEN UZAK DURUN

Alkollü içeceklerin kalori değeri çok yüksektir ve en çok kilo aldıran besinlerdendir. Alkol göbek yağlanmasının da 1 numaralı nedenidir. ‘Bira göbeği’ tabirini çoğumuz duymuşuzdur. Hem kendi sağlığımız hem de bebeğinizin sağlığı için alkolden uzak durmalı.

HAREKET EDİN!

Hareketli bir yaşam kilo vermenin püf noktasıdır. Özellikle haftada 4-5 gün gibi düzenli spor yapmak zayıflama sürecini hızlandırır. Spor salonuna gitmeye vaktiniz yoksa yürüme, koşma gibi egzersizler de kalori yakmanıza ve zayıflamanıza yardımcı olur.

İŞLENMİŞ GIDALARDAN UZAK DURUN

Marketlerde satılan paketlenmiş gıdalar, şekerli, hazır yiyecekler, unlu mamuller yüksek kalorileri nedeniyle kilo yapan gıdalar arasında yer alır. Bu gıdalar hem sağlıksızdır, hem de kalori alımına yol açıp kilo vermenizi güçleştirir.

BOL SU İÇİN

Günde 2-3 lt su içmek özellikle yemek yemeden önce 1-2 bardak su tokluk hissini artırır ve fazla yemek yemenizi önler. Suyun kilo vermeye bir diğer faydası da metabolizmayı hızlandırmasıdır.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...