Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Saça zarar vermeden düzleştirici kullanmanın formülü: Ünlü uzmanlar adım adım anlattı

Mavi Kadın>Güzellik>Saça zarar vermeden düzleştirici kullanmanın formülü: Ünlü uzmanlar adım adım anlattı

Saç düzleştirme işlemi doğru teknikle ve gerekli sıklıkla kullanılmadığında saça zarar verebilir. Uzmanlar, saç tipinize ve sağlığına göre düzleştirme sıklığınızla kullanılacak ısıyı belirlemenin önemine dikkat çekiyor.

Saça zarar vermeden düzleştirici kullanmanın formülü: Ünlü uzmanlar adım adım anlattı

Birçok insan saçlarına zarar vermeden ne sıklıkla düzleştirebileceğini merak ediyor. Saç tipine göre değişmek üzere haftada en az iki ya da üç kez saç düzleştirme işleminin yapılabileceğini söyleyen uzmanlar, düz ve ince telli saçlar daha hassas olduğu için düzleştirici kullanma sıklığının en aza indirilmesi gerektiğinin belirtiyor. 

SAÇINIZA ZARAR VERMEDEN NE SIKLIKLA DÜZLEŞTİREBİLİRSİNİZ?

Byrdie.com'a konuşan uzmanlar, her saç tipine göre bu kuralın değişeceğini söyledi. Saç bakım uzmanlarının ortak görüşü saç tipine uygun ürün kullanımı, düşük sıcaklıklarda cihaz koruma ve saçın nem dengesini koruma yönünde.

KIVIRCIK SAÇLARIN DÜZLEŞTİRİLMESİ

Ünlü kuaför Jason Lee, kıvırcık saçları düzleştirmeden önce saçı nemli tutmanın ve ısı koruyucu ürünlerle saçı işleme hazırlamanın önemini vurguladı. Lee, kıvırcık saçların düzleştirilmesi hakkında şu tavsiyeleri verdi:

"Kıvırcık saçlara daha fazla nem gerekir, bu nedenle hint, jojoba ve shea yağı içeren ürünler kullanılmalısınız. Havluyla ıslaklığı alınan saçlarınızı denman fırçası kullanarak kurutarak fön çekin. Kıvırcık saçlar diğer saçlara göre daha fazla kırılır. Bu nedenle işlemler sırasında nazik olun."

Saç bakım uzmanı Aaron Grenia ve Lee  kıvırcık saçlara haftada iki defadan fazla ısıyla şekil verilmemesi konusunda uyardı.

Saça zarar vermeden düzleştirici kullanmanın formülü: Ünlü uzmanlar adım adım anlattı

DALGALI SAÇLARIN DÜZLEŞTİRİLMESİ

Dalgalı saçları düzleştirmek, kıvırcık saçlara göre daha az çaba gerektiriyor. Lee, dalgalı saçları düzleştirirken düzleştiricinin 120 dereceyle 190 derece arasında tutulmasını önerdi.

DÜZ SAÇLAR ÜZERİNDE DÜZLEŞTİRİCİ KULLANIMI

Birçok kişi düz saçlarını daha parlak ve düzgün göstermek için düzleştirici kullanıyor. Uzmanlar, özellikle ince telli saçları olanların işlemi en düşük derecede yapmasını öneriyor. Lee, "Saç teli ne kadar inceyse ideal sıcaklık o kadar düşük olmalı" dedi. Grenia ise "Düz ve ince telli saçlarınıza zarar vermemek ve kırılmalarını engellemek için 175 derecede düzleştirmeye başlayıp yavaşça 190 dereceye yükseltebilirsiniz” diye konuştu.

ISLAK SAÇI DÜZLEŞTİRİRKEN DİKKAT

ABD'li tanınan kuaför Dawna Jarwis ve dermatolog Dustin Portela ıslak saça düzleştirici uygulamanın saça ciddi şekilde hasar verdiği konusunda uyardı. Jarvis, saçın ıslakken en zayıf olduğunu ve düzleştiricinin yüksek ısısının suyu buhara dönüştürerek saçın kırılmasına ve kütikülün zarar görmesine neden olabileceğini belirtti. Portela ise saça bir kez zarar verildiğinde, onarım sürecinin uzun zaman alabileceğine dikkat çekti.

Kuaför Jarvis, düzleştirmeden önce saçın saçın tamamen kuru olduğundan emin olunması gerektiğinin altını çizdi. Jarvis, saçların fön makinesiyle kurutulmasının sorun yaratmayacağını ancak ısı koruyucu kullanmanın önemli olduğunu belirtti.

Saça zarar vermeden düzleştirici kullanmanın formülü: Ünlü uzmanlar adım adım anlattı

SAÇ DÜZLEŞTİRMEK İÇİN 6 ADIM ADIM

Jarvis, saçların düzleştirmesi işlemi için şunları önerdi:

  1. Kuru saçı küçük bölümlere ayırın.
  2. Köklerden uçlara doğru saçı düzleştirin.
  3. Saç tipinize uygun olarak düzleştiricinin sıcaklığını ayarlayın.
  4. Isı koruyucu kullanın.
  5. Saçları nem verici bakım işlemi uygulayarak esneklik ve güç verin.
  6. Fön tarağı kullanarak saçın hem kurumasına hem de şekil almasına yardımcı olun.

Kaynak : Mavi Kadın, Byrdie
Editör : Zeynep Ulukut
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...