Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Şifası suyundan geliyor: Bol vitaminli tavuklu çorba nasıl yapılır? Tavuk suyuna çorba tarifi

Mavi Kadın>Yemek tarifleri>Şifası suyundan geliyor: Bol vitaminli tavuklu çorba nasıl yapılır? Tavuk suyuna çorba tarifi

Her kaşığı şifa ve lezzet dolu, hem besleyici hem de doyurucu tavuk suyu çorbası içinizi ısıtacak! Tavuk suyunda bulunan aminoasitler ve mineraller, hastaların daha çabuk iyileşmesini sağlıyor, bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Peki, tavuklu çorba nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Anti inflamasyon özelliği sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruyan, vücuttaki iltihabı temizleyen ve kas-kemik gelişimini destekleyen vitamin bombası ‘tavuk suyu çorbasını’ sofralarınızdan eksik etmeyin.
Anti inflamasyon özelliği sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruyan, vücuttaki iltihabı temizleyen ve kas-kemik gelişimini destekleyen vitamin bombası ‘tavuk suyu çorbasını’ sofralarınızdan eksik etmeyin.

Asırlardır hastalara yapılan, vücut direncini arttıran tavuk suyu çorbası kış ayı ile özdeşleşmiş şifalı bir çorba. Vücuda etkileri öylesine kuvvetli ki, uzmanlar mevsim geçişlerinde ve bilhassa kışın, hastalıkların kahramanı tavuk suyu çorbasının düzenli tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki, tavuk suyuna çorba nasıl yapılır? Tavuklu şehriyeli havuçlu çorba tarifi için gerekli malzemeler neler? İşte bol vitaminli besleyici tavuklu çorba tarifi:

TAVUKLU ŞEHRİYELİ ÇORBA TARİFİ

Gerekli malzemeler:

  • 200 gr haşlanmış tavuk (suyunu ayıralım çorbaya ekleyeceğiz)
  • 1 litre sıcak su
  • 1 havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 küçük kâse haşlanmış nohut (isteğe göre)

Terbiyesi için:

  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

ADIM ADIM TAVUKLU ÇORBA NASIL YAPILIR?

  1. Havucu rendeleyin. Yumuşayana kadar zeytinyağında kavurun.
  2. Rendelediğiniz sarımsakları ekleyin.
  3. 1 su bardağı tavuk suyu ve 1 litre sıcak su ilave edin.
  4. 3 yemek kaşığı şehriyeyi de ekleyin. Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  5. Terbiyesi için bir kapta un, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce çırpın. Ardından çorbanın suyundan 3-4 kepçe terbiyenin içine ekleyerek ılık hale getirin.
  6. Ilık kıvamdaki terbiyeyi çorba tenceresine ekleyerek karıştırın.
  7. Haşlanmış tavuk, nohut ve tuzu da ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kaynatın.
  8. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Eriyip köpürmeye başlayan tereyağının içine nane dökün. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Afiyet şifa olsun.

Şifası suyundan geliyor: Bol vitaminli tavuklu çorba nasıl yapılır? Tavuk suyuna çorba tarifi

TAVUK SUYU ÇORBASININ FAYDALARI

Vitamin ve mineral bakımından zengin tavuk suyu, vücuda zarar veren maddelerin atılımını kolaylaştırır. Gribe neden olan virüslerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Bu nedenle tavuk çorbası, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda bolca içilmesi tavsiye edilir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren tavuk çorbası vücudu hastalıklara karşı muhafaza eder.

Tavuk suyunda yer alan protein ve kalsiyum bünyeyi güçlendirir. Ayrıca gelişim dönemindeki çocukların kas ve kemik gelişimini destekler.

Tavuk suyundan yapılan çorba, vücudun ihtiyacı olan tüm maddeleri karşılar. Bu nedenledir ki içen kişi uzun bir süre acıkmaz. Aynı zamanda besleyici özelliği sayesinde kişiyi uzun süre tok tutar.

Tavuk çorbasının faydalarından biri de enerji vermesi. Yoğun, hareketli geçen günlerde tavuk çorbası enerji vereceği gibi hastalığın neden olduğu halsizliğe de biçare olur.

Tüketildiğinde kolayca bağırsaklardan süzülebilir. Bu özelliği sayesinde bağırsak sağlığını korur.

Kas ve kemik ağrılarını dindirme özelliğine sahip tavuk suyu çorbası adeta ağrı kesici ilaç gibi gelir.

Tavuk suyu çorbası iltihap temizleme özelliği sayesinde vücudu idrar yolu enfeksiyonu, gribal enfeksiyon gibi çeşitli enfeksiyonlardan arındırır.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Melike Anlağan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...