Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

CHP Hatay adayı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Mavi Kadın>Biyografi>CHP Hatay adayı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

2024 yerel seçimlerinde aday olan kişilerin hayatlarının yanı sıra, adayların eşleri de oldukça merak ediliyor. Merak edilen kişilerin arasında CHP Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Lütfü Savaş'ın eşi, Nazan Savaş da bulunuyor. Peki Nazan Savaş kimdir? Ne iş yapar? Nerelidir? Mavi Kadın editörü Nazan Savaş'ın biyografisini derledi.

CHP Hatay adayı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı adayları ve eşleri merak edildi. Bu isimlerden biri de Hatay CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş oldu. Peki Nazan Savaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Mavi Kadın editörü Nazan Savaş'ın biyografisini yazdı. 

NAZAN SAVAŞ KİMDİR?

Nazan Savaş Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda öğretim üyesidir. Eskişehir'li olan Nazan Savaş, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan kocası Lütfü Savaş ile de üniversite yıllarında tanışmıştır.

Lütfü Savaş ve Nazan Savaş 1990 yılında üniversiteden mezun oldukları gün evlendiler. Sözcü gazetesine verdikleri röportajda bütün sınıf arkadaşlarının nikahlarına geldiğini söylediler. 

NAZAN SAVAŞ KAÇ ÇOCUĞU VAR? 

Nazan Savaş ve Lütfü Savaş çiftinin bir kızları bir de oğulları var. Kızları Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu oğulları ise Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde öğrenim görüyor. Evli olan kızlarının eşi ise tıpkı Savaş çifti gibi tıpçı.

CHP Hatay adayı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

NAZAN SAVAŞ SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Nazan Savaş'ın çok fazla aktif olarak kullanmadığı bir Instagram hesabı ve X hesabı bulunuyor. Instagram adresi @drnazansavas ve X adresi de aynı şekilde @drnazansavas 'tır. 

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

Lütfü Savaş  23 Mart 1965 tarihinde Hatay'ın Yayladağı ilçesinde doğdu. Çocukluk yıllarını Antakya'da geçirdi. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye'nin çeşitli illerinde doktorluk mesleğini yaptı. 2007 yılında doçent ünvanını aldı. 2006 ve 2008 yılları arasında Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Rektör Danışmanlığı yaptı. 2009 yılında bu görevinden ayrıldı ve yerel seçimlerde AKP'nin Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve kazandı.

Fakat 2014 yılında AK Parti'nin yerel seçimlerde aday olarak Sadullah Ergin'i göstermesinden dolayı AK Parti'den istifa etti ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine 2014 yerel seçimlerinde CHP Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak gösterildi ve seçimleri kazandı. 2019 yerel seçimlerinde yeniden CHP'den aday oldu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandı. 2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden aday gösterildi. 

Kaynak : Mavi Kadın, Sözcü
Editör : Nermin Sekmen Halil
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bakmadan Geçme
Milliler Paris 2024'te: Filenin en hırslı sultanı Tuğba Şenoğlu
Biyografi
Milliler Paris 2024'te: Filenin en hırslı sultanı Tuğba Şenoğlu
2024 Paris Yaz Olimpiyatlarında A Milli Kadın Voleybol Takımının formasını bir kez daha giyecek sporculardan Tuğba Şenoğlu, son anda yapılan değişiklikler üzerine milli takım kadrosundan çıkartıldı ve yerine İlkim Aydın getirildi. Daha önce hem en değerli oyuncu hem de en iyi smaçör ödülü kazanan Şenoğlu, Türk Hava Yolları takımında oynuyor. Peki Tuğba Şenoğlu kimdir, boyu, kilosu ne? Tuğba Şenoğlu hangi takımlarda oynadı? İşte en hırslı smaçörlerimizden biri olan Tuğba Şenoğlu'nun biyografisi…
Milliler Paris 2024'te: Rekorların kızı Melissa Vargas
Biyografi
Milliler Paris 2024'te: Rekorların kızı Melissa Vargas
Türk vatandaşlığını 2021'de alan ve 2023 milli formayı giyen Melissa Vargas, dünyanın en hızlı servis atan oyuncusu… 6 yaşında sokakta oynayarak başladığı voleybol, bugün onu Filenin Sultanlarından biri yaptı. 2024 Paris Yaz Olimpiyatlarında gözler onun da üzerinde olacka. Melissa Vargas kimdir, nereli, boyu, kilosu ne? Oydağı takımlar, kariyeri ve biyografisi detaylarda.
Milliler Paris 2024'te: Voleybolun Messi'si Eda Erdem
Biyografi
Milliler Paris 2024'te: Voleybolun Messi'si Eda Erdem
Eda Erdem Fenerbahçe'nin ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı... Türk voleybolunun Messi'si olarak tanınan Eda Erdem'in kariyeri, kazandığı birçok şampiyonluk ve ödüllerle dolu... Dünyanın en iyi 100 oyuncusundan biri seçilen Eda Erdem, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda rakiplerin korkulu rüyası olacak. Peki Eda Erdem kimdir, boyu, kilosu ne, hangi takımlarda oynadı? İşte Eda Erdem'in biyografisi…
Sonraki Haber Yükleniyor...