Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Saç Nasıl Taranır, Her Gün, Islakken Saç Taranır mı?

Mavi Kadın>Saç bakımı & saç uzatma>Saç Nasıl Taranır, Her Gün, Islakken Saç Taranır mı?

Saçları taramak, günlük saç bakımının bir parçasıdır. Saçlarımızın sağlığını korumak için onları düzenli bir şekilde taramamız gerekir. Saç tarandığı zaman kafa derisindeki kan akışı harekete geçer. Bu da saçların beslenmesi, dayanıklılığını koruması

Saç Nasıl Taranır, Her Gün, Islakken Saç Taranır mı?

Saçları taramak, günlük saç bakımının bir parçasıdır. Saçlarımızın sağlığını korumak için onları düzenli bir şekilde taramamız gerekir. Saç tarandığı zaman kafa derisindeki kan akışı harekete geçer. Bu da saçların beslenmesi, dayanıklılığını koruması ve güzel görünmesi için oldukça önemlidir. Fakat saçları tararken doğru tarak kullanmak şarttır.

Uzmanlar saçları taramak için ahşap, geniş dişli tarak kullanmayı tavsiye etmektedir.

Saç Taramanın Saça Faydaları Nelerdir?

  1. Saçların en önemli besini kandır. Kan dolaşımı güzel olduğunda saçlar beslenir. Saçlarınızı taradığınızda saç derisini uyarılır, saç diplerine kan gider, kan dolaşımı artar. Bu artan dolaşım, saç köklerini besleyerek ve saç büyümesini teşvik ederek, saç diplerine daha fazla oksijen ve besin sağlar.
  2. Saç diplerindeki yağ bezlerinden üretilen doğal yağlar, saç derisinin yağ oranını dengeler. Saçlar her gün düzenli olarak taranırsa bu yağlar saç köklerinden uçlarına ulaştırılmış olur. Böylece saçlar ışıltılı bir görünüm kazanır.
  3. Saçları taramak hiç aksatılmadan yapılması gereken bir uygulamadır. Böyle yapmak saçlı deriyi uyarır. Saçlar nazikçe tarandığında bu, saç derisinde hafif bir masaj etkisi gösterir. Saçların ihtiyacı olan besinleri alabilmesi ve daha çabuk uzayabilmesi için kan dolaşımının hızlı olması lâzımdır. İşte saçları günde bir defa taramak, saçlara bu doğrultuda büyük fayda sağlar.
  4. Saçların hangi fırça ile tarandığı mühimdir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra yavaşça ve geniş bir fırça kullanarak taramanız en doğrusudur. Sert hareketlerle taramak saçlarınızın dökülmesine yol açabilir.

Saçları Nasıl Taramalıdır?

'Saç taramakta ne var ki? Çok kolay.' diye düşünülebilir. Oysa saç tararken dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Saçlarınız uzun olsa da olmasa da, onları tararken bazı hususlara riayet etmeniz saç sağlığınız açısından önem taşımaktadır. Saçları yanlış taramak onlara zarar verir.

  1. Saçlar ıslak haldeyken taranmamalıdır. Bu, saç kırıkları meydana getirir. Saçlar taranırken ıslak veya kuru olmamalı; İkisinin ortası, nemli bir durumda olmalıdır. Saçlarınız tamamen kuruyken taramaya çalıştığınız takdirde yine yıpranacak ve kırılacaklardır. Saçların nemliyken taranması en iyisidir.
  2. Saç açıcı sprey ya da saç kremi kullanmak saçlarınızın daha kolay taranıp şekil almasını sağlar.
  3. Saç tarama işlemi sırasında saçları tutamlara ayırmalıdır. Rastgele taramak saçlarda kırılmalara sebebiyet verir. İlk olarak saçların uç kısımlarını açmalı, diplerini taramaya daha sonra geçmelidir. Zira saçların en fazla karışan bölümü uçlardır.
  4. Öte yandan saçları tararken kullanacağınız tarak mutlaka temiz olmalıdır.
  5. Saçlar nemli değilse sıvı saç kremi uygulamak veya biraz su ile ıslatmak rahatça taramanıza yardım edecektir.

Saçları Ne Kadar Sıklıkta Taramalıdır?

Saçları günde 1 kez taramanız yeterlidir. Günde 3-4 kere saç taramak saçlarınızın kırılmasına, yıpranmasına neden olabilir.

Saçları sık aralıklarla taramak yıpranmaya sebep olur. Saç tarama sıklığı iyi ayarlanmalıdır. Aksi takdirde saçlarınızda koparak dökülmeler meydana gelecektir. Saçlarımızı bu şekilde yormamak gerekir.

Üstelik saçların sık sık taranması nem dengesini de bozar. Hele nemlendirmeden tararsanız bu, saçlarınızın sağlığını son derece olumsuz etkileyecektir. Saç tipine uygun saç bakım ürünleri kullanmaya, saçları nemlendirmeye özen göstermelidir. Saçları çok sıkı bağlamaktan veya sürekli taramaktan kaçınılmalıdır.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...