Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Yargıtay emsal bir karara imza attı: 'Alo' demek boşanma sebebi

Mavi Kadın>Yaşam>Yargıtay emsal bir karara imza attı: 'Alo' demek boşanma sebebi

Yargıtay'dan boşanma davalarında emsal bir karar çıktı. Karara göre eşlerin birbirlerine 'Alo' demesi boşanma sebebi sayılacak... 

Yargıtay emsal bir karara imza attı: 'Alo' demek boşanma sebebi

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi eşlerin birbirine 'Alo' demesini boşanma nedeni saydı. Yüksek mahkeme, Samsun'da görülen bir boşanma davasında ilk derece mahkemesinin verdiği kararı onaylayarak, eşlerden birinin karşı tarafa 'Alo' diye hitap etmesini kusur saydı. 

Eşlerin avukatları davada alınan bazı kararlara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine başvuru yaptı. Taleplerin incelenmesinden sonra talepler reddedilince temyize gidildi. 

Temyiz incelemesi yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafların itirazlarını bu yönde reddetti ve eşine  'Alo' diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna karar verdi.

Konuyu değerlendiren Avukat Fatih Karamercan, kararın doğru yorumlanması gerektiğini ifade etti. 

Karamercan 'Alo' şeklindeki hitabın boşanma sebebi sayılması için üçüncü şahısların da bunu duyup eşin küçük düşürülmüş olması durumun yaşanması ve bunun süreklilik arz etmesi gerektiğini söyledi. 

'ALO' ŞEKLİNDE HİTAP ETMEK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI

Kararı değerlendiren Avukat Fatih Karamercan şöyle konuştu: 

"Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davaları açısında eşlerin birbirlerine karşı hitap şekillerinde eşine ‘Alo’ diye hitap etmenin boşanma sebebi olduğuna karar verdi. Taraflar birbirlerine karşılıklı boşanma davası açmışlar ve farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasının yanında taraflardan birisinin eşine ‘Alo’ diye hitap etmesi mahkeme tarafından kusurlu davranış olarak addedilmiş ve tarafların boşanmalarına karar verilmiş."

"Taraflar istinaf incelemesine gidilmesi için kararı istinaf etmişler ve istinaf talepleri de ayrı ayrı reddedilmiştir. Temyiz incelemesi neticesinde Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafların itirazlarını bu yönde reddederek eşine ‘Alo’ diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna karar vermiştir."

"Bu kararı şu şekilde yorumlamak daha doğru olur; Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyorum. Ancak bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor."

"EŞLER BİRBİRİNE SAYGI İLE SEVGİ İLE YAKLAŞSIN"

Yargıtay’ın 'Alo' sözcüğünü boşanma sebebi sayması kararına vatandaşlar da sessiz kalmadı. 

Bülent Bozkurt isimli vatandaş, "‘Alo’ demenin de yöntemi var. ‘Alo’ dersin normal ama ne söylediğin değil, nasıl söylediğin önemlidir. Hani ‘Alooo’ diye, bu tarzda söylersen hakaret oluyor. Tarz önemli. Aşağılayıcı bir tavır gibi düşünülüyor eşler arasında. Normal yani, dava açtıysa, şikayetçiyse demek ki durumdan şikayetçi. Yoksa normal ‘Alo’ sözcüğünde bir şey yok yani" diye konuştu. 

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Ezgi Sezer
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...